”Çöplük Çocukları”nı Asla Yalnız Bırakmayan Güzel Yürekli Kahraman Gökçe Erdoğan

”Çöplük Çocukları”nı Asla Yalnız Bırakmayan Güzel Yürekli Kahraman Gökçe Erdoğan

Gökçe Erdoğan’ı tanıyor musunuz? Gökçe, Çorum’da yaşıyor ve veteriner teknikerliği öğrencisi… Bizi ve birçok hayvanseveri kendine hayran bırakan özelliği ise: Sonsuz fedakarlıkla, elini taşın altına koyan, kendisinin ”çöplük çocukları” dediği, çöplüklerde yaşayan -daha doğrusu yaşamaya çalışan- köpekleri kar-kış, bezdirici sıcak demeden her hafta ziyarete giden besleyen, büyüten, iyileştiren yuvalandıran cesur ve güzel yürekli bir genç kadın olması…

Gökçe’nin Instagram hesabı: Gökçe Erdoğan

Gökçe, Instagram hesabında  çöplük beslemeleriyle ilgili paylaşımlarda bulunuyor ve birçoğumuzun yüzleşmekten kaçtığı acı gerçekleri bütün açıklığıyla ortaya seriyor.

”Çöplükte gücü yeten yetene… Küçüksen lokmanı ağzından alırlar. Hayatta kalma mücadelesi çünkü… Çünkü hepsinin karnı aç…”  diyerek anlatıyor ve hayvanları sahiplendirmek için elinden geleni yapıyor. Sıcak bir yuvaya kavuşturduğu bir sürü güzel hayvan var:

Gökçe’nin kendi sahiplendiği de üç güzel çocuğu var: Pırıl, Bahar ve Lokma. Pırıl görme engelli bir kedi, Bahar aynı şekilde görme engelli bir köpek ve Lokma da felçli bir köpek. 

Lokma’nın gerçekten zor başlayan bir hayatı var. Gözlerini çöplükte açıyor önce gözünden yaralanıyor sonra da felç kalıyor. Gökçe’nin ağzından Lokma’yı evlat edinme hikayesine bakalım:

”Canının acısıyla inleye inleye kaçan bebeğin peşinden koştum, arabaya aldım, gözü için müdahale ettim. Arabada yaş mama yedirdim… Sadece bebeklerin olduğu yere, bebeklerin yanına bıraktım(…)

Odamda o zaman çöplükten getirdiğim distemper hastası İnci’ye bakıyorum babamdan gizli. Eve getirip viral hastalık bulaştırma riskine atamam, getirmesem de uyuyamam.. İçime sinmedi, geçici yuva olmak isteyen bir kişi de çıktı; hemen çöplükteki şantiye şefini arayıp “lokmasını yiyemeyen bebeği görürsen haber verir misin, gelip alayım” dedim. Yarım saat sonra şantiye şefi aradı; “o bebeği bulamıyorum ama ona benzer bir bebek var, arka bacaklarını sürüyor” dedi. 20 dakika sonra bebek kucağıma geldi. O bebeğin adı: Lokma💙

Geçen yıl, Lokma’mın arka bacaklarını kaybettiği, kucağıma geldiği gün bugün.. o gün bugündür, başı omzumda..
Saatler içinde ne oldu, nasıl bel omuru kırıldı da felç kaldı bilmiyorum.
Gelmese, çöplükte kalan tüm bebekler gibi çoktan ölüp gidecek, bacaklarını kaybetmese gelmeyecekti…
Nasıl tarif edeyim?”   

Lokma ne yazık ki felç kaldı, tuvaletini tutamıyor ve Gökçe onun günde üç kere bezini değiştiriyor, dışarı çıkarırken apartman merdivenlerinden kucağında indiriyor. Sonsuz sevgi ve ilgiyle büyüdü Lokma. Artık Lokma kocaman, mutlu ve çok güzel bir köpek ve Gökçe’nin yanında diğer iki kardeşiyle birlikte.

Gökçe Erdoğan’ın yaptığı güzel işlere destek olmak isterseniz bu adresten PatiFood mama desteğinde bulunabilirsiniz.

Aynı zamanda instagram hesabını ve Youtube kanalını takip ederek çöplük hayvanları için ne büyük çabalar sarf ettiğini görebilir dilerseniz tedavileri için destekte bulunabilirsiniz.

Çöplükte var olmaya çalışan, beslenmeye çalışan, hayatta kalmaya çalışan, gerçekten sefalet içinde olan hayvanlara -öyle yüzü gözü kalemle çizilmiş gibi ayçoktatlıhayvanlar değil bunlar- hasta, aç hatta belki saldırgan hayvanlara hayatını adamış bu güzel yürekli genç kadını yalnız bırakmayalım…

Şu güzel fotoğrafa bakar mısınız? Kedicik onlarla dışarı çıkmamış olsa da Gökçe, Bahar ve Lokma beraber ne kadar mutlular. Güzel Gökçe’ye inandığı bu yolda başarılar diliyor, çocuklarına da öpücükler gönderiyoruz.

İyi insanlar iyi ki var…





Pinterest'de Paylaş