Evde Beslenebilecek En Tatlı 21 Küçük Kedi Cinsi

Evde Beslenebilecek En Tatlı 21 Küçük Kedi Cinsi

Küçük kedi cinsi ve evde beslenebilecek kedi türlerini sizler için bu içeriğimizde hazırladık.

Kediler hayatımızda yer alan minik dostlarımızdır. Şirin yüz ifadeleri, sevimli halleri ile vazgeçilmez bir parçamız olan kedi türleri kendi arasında sınıflandırılır. Vücut yapıları itibari ile sınıflandırılan küçük kedi türlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1.Singapura

Kökeni ABD’ye dayanan Singapura türü kedigillerin en küçük bireyi olarak biliniyor. Çok büyükleri bile maksimum 2.4 kilo ağırlığına ulaşabilen Singapuralar oldukça küçük kedilerdir.

2.Munchkin

En küçük kedi türleri arasında ve en kısa kedi türleri arasında ilk üçe giren kedi türü olan Munchkin, büyüdüğünde en fazla 4.2 kilo olmaktadır.

3.Cornish Rex

İngiltere kökenli bir kedi ırkı olan Cornish Rex maksimum 4.5 kilo ağırlığına ulaşan ve kıvırcık bıyıklara sahip olan bir kedi türüdür. Küçük kedi türleri arasında oldukça tatlı bir kedi türü olması ile de bilinir.

4.Devon Rex

Cornish Rex ile aynı familyadan olduğu bilinen Devon Rex Büyük Britanya kökenli bir kedi türü olup  en az 2.5 kilo en fazla ise 4.3 kilo ağırlığına ulaşabiliyor. Küçük vücutlara sahip olan Rex familyası çok tatlı kedi türleri arasında yer alıyor

5.American Curl

ABD kökenli olan American Curl türü kulak yapısı ile kolayca tanınabilir. Dışa kıvrımlı kulak yapısının yanında dünyanın en küçük kedi türlerinden biri. Bu kedi türü maksimum 4.5 kilo ağırlığına ulaşabiliyor.

6.Habeş Kedisi

İnatçı kedi türleri arasında da yer alan bu kedi türü oldukça sıcak kanlı ve inatçı bir kedidir. Oyunu çok seven yapısı ile insanı kendisine çeken bu tür ayrıca en küçük kedi türlerinden biridir. Kızıl tüyleri ile oldukça çekici bir yapıya da sahiptir.

7.Amerikan Bobtail

Özgür ve bağımsız bir yapıya sahip olan Amerikan Bobtail türü uzun tüyleri ve oyun oynamayı seven yapıları ile de ünlüdür. Küçük kedi türleri arasında yer alan bu tür zeki olması ile de bilinir.

8.Amerikan Shorthair

ABD kökenli bir kedi olan  bu tür baskın renkli olması, mavi, kızıl renkleri barındırması ile de ünlüdür. Çocukları çok seven yapıları ve küçük boyutları ile ünlü olan bu kediler maksimum 4.2 kilo ağırlığına ulaşabiliyor.

9.Amerikan Wirehair

American Wirehair Cinsi Kediler

Sert tüyleri ve sert mizacı ile bilinen bu tür aynı zamanda insanları pek sevmeyen bir yapıya sahiptir. Maksimum 3.8 kilo ağırlığına ulaşan bu tür sert yüz ifadesi ile bilinir.

10.Australian Mist

Şefkatli  ve oyuncu yapısı ile bilinen küçük kedi türleri arasındadır.

11.Balinese

Balinese Kedi

Siyam kedisi ile benzer tarafı çok olan bu tür, zeka seviyesi yüksek olan türlerden biridir.

12.Bengal

Leopar desenli tüyleri ile bilinen ve küçük yapıları ile minik leoparı andıran bir kedi türüdür.

13.Birman

Kabarık tüyleri ile devasa bir yapıya sahip gibi görünse de küçük vücuda sahip kedi türlerinden biridir.

14.Siyam kedisi

Tayland kökenli kedi türlerinden biri olan Siyam kedisi çevik ve güçlü bir yapıya sahip olan küçük vücutlu kedi türleri arasında yer alır.

15.Scottish Fold

Küçük kedi cinsleri arasında yer alan ve vücutlu kedi türlerinden biri olan ve tüylü yapısı ile şirin bir görünüme sahip olan kedi türü  maksimum 3.4 kilo ağırlığa ulaşmaktadır.

16.Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

İran kedisi ile american Curl melezi bir kedi türüdür. İki cinsinde özelliklerini taşır.

17.Birman Kedisi

Mavi gözleri ile kutsal kedi olarak bilinen bu kedi türü küçük vücutlu kedi türlerinden biridir.

18.Chinchilla

Chinchilla kedi

Güney Amerika kökenli bir kedi türüdür. Melodik ses tonu ile bilinir.

19.Abyssinian

Özgürlüğüne düşkün minik yapılı bir kedi türüdür.

20.Burmese

Burmese Kedi

Etkileyici bakışlara sahip olan bu kedi türü Avrupa kökenli olması ile bilinir.

21.İran kedisi

Uzun tüyleri ve yuvarlak kafası ile kendine has tarza sahip olan İran Kedisi uysal ve sakin huylu kedi türleri arasındadır.





Pinterest'de Paylaş