Evde Kedi Bakmanın Püf Noktaları

Evde Kedi Bakmanın Püf Noktaları

Çoğunlukla aile bireylerimizden biri gibi değer vererek, evlerimizde bakmaya karar verdiğimiz kediler, tüm yaşamları boyunca neşe kaynağı olacaklarıdır ancak, bazen de bazı zorlukların kaynağı olarak karşımıza çıkabilirler.
Evde kedi bakmanın 15 püf noktası ise evlerde zorluklarla karşılaşılmadan neşe içerisinde yaşayan kedi dostlarız kadar, ev sahiplerinin de işlerini kolaylaştıracak bilgiler içerir.
Evde kedi bakmanın ilk adımı, doğru mama seçimiyle başlamalıdır.



Kedinizin cinsiyeti ve ırkıyla ilişkilendirilmiş yaş ya da kuru mamaların seçimi, sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Mama kadar su da hayati bir besindir.
Suyunun her daim temiz ve taze olması, mamasının daha iyi sindirilmesinde rol oynar. Ayrıca mama ve suyun farklı kaplar içerinde ve birbirlerinden bir miktar ayrı tutulması gerekir.



Kedinin doğası gereği yemek ve su bir arada çok tercih edilen bir durum değildir.
Mama yedi, su içti şimdi sırada tuvalet var.
Kedi tuvaletleri için geliştirilmiş fiziksel olarak birbirinden farklı kumlar mevcut. Bu kumların mini ambalajlarından alarak, kedinizin hangisinde daha rahat olduğunu takip ederseniz, bundan sonra hep aynısını temin etmek gerekir.



Tuvaletten kaçarcasına uzaklaşan kedi, tuvalet kumundan memnun değildir.
Kedilerin tırnakları uzar ve bu tırnakları evinizdeki mobilyalarda törpülemeye çalışmaları da gayet doğaldır.
Evde kedi bakmanın 15 püf noktası içerisinde kedi pedikürü, onlara özel olarak geliştirilmiş tırnak makasıyla oldukça kolay bir işlemdir.



Ayrıca tırmalama düzenekleri mobilyalarınızın ömrünü uzatır.
Yavruluktan itibaren sahiplenilmiş kedinizin, veteriner kontrolündeki aşılama takvimini kaçırmayın. Kedilerin doğası gereği evden dışarı çıkmasalar bile, bazı hastalıklara olan yatkınlıkları, sağlıklarını ciddi şekilde tehdit edebilir.
Unutmayın sokakta sevdiğiniz bir kedi ya da başka bir hayvandan farkında olmadan hastalık getirebilir, evinizdeki dostunuzun hastalanmasına sebep olabilirsiniz.



Tüylerinin ırk özelliklerine göre uzun ya da kısa olması arasındaki fark, dökülmeler başladığında daha belirgin olur.
Kediler için özel olarak geliştirilmiş tarama fırçalarıyla sık sık kedilerin taranması gerekir.
Hem kedinin mutluluğu, hem de evinizde istenmeyen tüyler için, tarama önemlidir. Sıcaklık kediler için önemlidir.



Evinizde kalorifer ya da diğer ısıtıcıların yanda yatabileceği alanlar oluşturmanız, onları mutlu eder. Ayrıca kedinizin rengine yakın olanlar, güven duygusu verir.
Kendi yemeklerinizi onlar ile paylaşırken dikkatli olun. Hali hazırda yedikleri mamalardaki protein ve yağ miktarlarına ek olarak sizin yemekleriniz, bağırsak sorunlarına yol açabilir.



Israrlarına dayanamıyorsanız tattırın ama devamı gelmesin. Kedinizin bazı hareketleri uyarıcı niteliğindedir.
Onları iyi çözümleyin. Size karşı ya da diğer insanlara farklı hareketler yapabilirler. Sevgi, ilgi ya da korku durumlarında, özellikle kuyruk hareketlerini iyi takip edin ki, ne zaman ne istediğini kolayca anlayın.



Hareketler kadar seslerde önemlidir. Kediler miyavlar ancak bazen çok farklı sesler de çıkartırlar.
“Anne acıktım” ile “sıkıldım oyun oynayalım” arasındaki miyavlama farkını çözdüğünüzde, kediniz çok daha mutlu bir hayat sürecektir.
Evde kedi bakmanın 15 püf noktası hakkındaki bilgiler arasında, aşılar dışındaki veteriner kontrolleri de oldukça önemlidir. Kedilerinizin üreme zamanları geldiğinde, evlerde bazı sıkıntılar baş gösterecektir.



Bu durumda kısırlaştırma başta olmak üzere, diğer seçenekler için mutlaka veteriner muayenesi gerekir.
Kediler, yetiştirilme tarzları ve karakteristik özellikleri gereği kıskanç tavırlar gösterebilir. Evinizdeki diğer fertler ile olan ilişkilerine olabildiğince izin verin ki, beklenmedik olaylar ile karşılaşmayın.
Unutmayın, kediler doğal hayatlarında yırtıcı hayvanlardır.



Evlerde bebeği olanlar için kediler bir tehdit değildir.
Kediler, size olduğu kadar onlara da bağlanırlar. Sadece uyurken dikkatli olunması gerekir. Sıcak nefes kediler için mutluluk kaynağıdır ve uyuyan bebeğinizin üstüne yatmaları konusunda, dikkatli olmalısınız.
Evinizdeki minik dostunuzun doğum yapması halinde ise ona özel kapalı ve karanlık bir ortam hazırlayın. Sıcaklığının da korunması önemlidir.



Eğer yavrularını taşımaya çalışıyorsa mutlaka sevmediği bir durum var demektir.
Ayrıca yavruları fazla ellemeyin ki, anne kokusu bastırılmasın.



Yavru kedileri olanlar için evde kedi bakmanın 15 püf noktası arasına, dışlanan yavru sendromundan da bahsetmek gerekir. En küçük ya da doğum öncesinde sağlık problemi olan yavru, anne kedi tarafından dışlanır.
Bu durumun fark edilesi ile erken müdahale, minik yavrunun hayatta kalma şansını arttırır.




Pinterest'de Paylaş