Golden Retrieverla Ev Arkadaşı Olmak İçin 7 Mantıklı Neden

Golden Retrieverla Ev Arkadaşı Olmak İçin 7 Mantıklı Neden


Canınız ne zaman sıkılsa onun o aptal ‘hadi oynayalım’ bakışı sizin içinizi ısıtır. Kafasını hafif yana yatırıp da boncuk boncuk gözleriyle dilini dışarı çıkarıp da gözünün içine bakar ya. İşte birinci neden budur. Çok da bilimsel yaklaşmaya gerek yok. Sırf bu bakış için onunla ömür boyu yaşanır.



İnsanların hayat stresine son verir.
Bu maddeyi şöyle özetlemek gerekirse eğer bir Golden Retriever sahibiyseniz iş stresi, okul stresi, eş stresi gibi kaygıları bir yana bırakırsınız. Çünkü bütün streslerinizin başköşesine geçip kendi oturur ve başka hiçbir şey düşünmenize izin vermez.



Siz de işteyken acaba döndüğümde evi yerinde bulabilecek miyim diye düşünürken bütün streslerinizden uzaklaşmış olursunuz.
İyi bir bakıcı olurlar.



Eğer evde bebek veya çocuk varsa, onlara çok iyi bir dadı olabilirler. Öyle ki bazen yanlarına sizi bile yaklaştırmazlar. Tüm gün onlarla oynayıp bıkmadan evin içinde koştururlar. Size de gün bittiğinde atması gereken enerjilerinden kurtulmuş iki dost kalır.



Eğer evde bir golden varsa formunuzu koruyorsunuz demektir.
Çünkü sürekli hareket halindesinizdir. Her an ne yapacak diye kollamanız gerekir. İşten Koltukta bir dakika pineklemek istersiniz
Hayal kurmayın, hayalleriniz hayal olur.



İşten çıkarken eve gitsem de üzerimi değiştirip televizyonun karşısında biraz pineklesem diye düşünürsünüz. Ne mümkün! Siz daha bu hayali kurarken bile üzerinize atlamış ağzında top olan bir köpekle karşılaşabilirsiniz. O yüzden hayallerinizde çoğunlukla aktivite ve yaramazlığa yönelik çalışmalar yapın. Çünkü o evde tüm enerjisiyle sizi bekliyor olacak.



Sosyalleşmek için onun yardımına ihtiyacınız vardır.
Goldenlar çok sosyal ve arkadaş canlısı hayvanlardır. Bu da sizin dışarıda daha fazla vakit geçirmenize ve yeni kişilerle tanışmanıza neden olur. Bu yönden bir nevi sizi de sosyalleştirebilirler diyebiliriz. Sosyalleşmek için bir golden sahibi olmayı beklemelisiniz.



Çocukların alerji riskini ortadan kaldırır.
Bebek ve çocuklarda alerji, egzaman gibi deri rahatsızlıkları çok sık görülmektedir. Yapılan araştırmalara göre Golden Retriever besleyen evlerde bebek ve çocukların alerji ve egzamalara yakalanma riskinin olmadığı gözlemlenmiştir.
Tüm bakterileri kendileri toplayarak evde bir nevi temizlik yapmaktadır. Merak etmeyin o bakterileri sonra kendi üzerinde yok edebiliyorlar. Evinizde sürekli temizlik robotu çalıştırıyormuş gibi düşünebilirsiniz.
 




Pinterest'de Paylaş