Görevlilerin Ağzını Bir Karış Açık Bırakan Sokak Köpeğinin Sürprizli Hikayesi

Görevlilerin Ağzını Bir Karış Açık Bırakan Sokak Köpeğinin Sürprizli Hikayesi

Los Angeles’ta yaşayan bir kadının fotoğrafını çektiği köpek sıradan bir köpeğe benzemiyordu. Vahşi bir kurda benzeyen köpeğin şehrin ortasında ne aradığını anlamayan kadın fotoğrafı Kaliforniya’da sokak köpeklerini kurtaran barınaklardan biri olan “Hope For Paws” görevlilerine yolladı.

Köpek gerçekten bitap haldeydi. Ekibin dikkatini çeken ve şaşırmasına yol açan bir diğer şey ise köpeğin kurt-köpek kırması olmasıydı.

Görevlilerin karşılaştıkları manzara beklediklerinden çok daha kötüydü. Lucia ismini verdikleri köpeğin vücudu şişmişti, derisi kanıyordu ve zayıflıktan kemikleri sayılıyordu.

Köpeği uzun süre takip eden görevliler onu bahçesi bir evin bahçesinde sıkıştırdı. Boynunda halat benzeri bir şey vardı. Bu, belki de onun sokak köpeği olmadan önceki acı hayatının küçük bir göstergesiydi.

Zavallı köpek insanlara olan güvenini kaybettiğinden yanına yaklaşan görevlilerden başta korktu, çekindi. Görevliler, köpeğin güvenini kazanmak için ona mama verdi ama neyse ki çok aç olan Julia çekine çekine de olsa mamayı yedi.


20 dakika sonra ise barınak görevlileri Julia’nın güvenini tamamen kazandı. Sevgiyle yaklaşıldığında Julia onlara tüm kalbini açmıştı. Görevliler Julia’nın boynundaki urgan benzeri kalın nesneyi çıkarıp yeni tasmasını taktılar…

Açlıktan ve hastalıktan ölme noktasına gelen, kemikleri sayılan köpek veterinere götürüldü ve tedavisine başlanıldı…

Vücudunu saran cilt hastalıkları derisini öylesine yiyip bitirmişti ki, banyo sırasında derisi dökülmeye başladı…

Julia’nın geçmişt kimse tam olarak neler çektiğini bilmiyor. Tekrardan mutlu bir köpek haline gelebilmesi için önünde uzun bir süre var. Ancak bir gün mutlaka sağlığına ve mutluluğa kavuşacak.

Bazıları onun Sibirya kurdu olduğunu söylüyor, bazıları ise kurt-köpek kırması. Ne olursa olsun, o bir köpek ve umuyoruz ki bundan sonraki hayatı çok güzel geçecek!

Neyse ki Julia artık mutlu, mesut ve sağlıklı bonusu:

O iyileşti ve artık bir evi var.

Ne diyelim, darısı sokaklardaki diğer köpeklerin başına.





Pinterest'de Paylaş