Kedi ve Köpek Besleyen İnsanların Yaşadığı 14 Durum

Kedi ve Köpek Besleyen İnsanların Yaşadığı 14 Durum

Hayat deneyimi olarak, evcil hayvan beslemenin tadı oldukça farklıdır. Sahibine karşılıksız sevgi besleyen tüylü dostlardan olan kedi ve köpekler, bazen arkadaş, bazen yoldaş hatta bazen sırdaşlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirirler. Kimi zaman ise ilginç ve zor durumların sebebi olabilmektedirler.



Kedi ve köpek besleyen insanların yaşadığı 14 durum, kendilerine arkadaş ve dost olarak tercih edilen yaramazlar ve bu yaramazlara sabır gösterenlerin en sık yaşadığı durumların sadece özetidir.
İlk konu hem kedi hem de köpek severleri ilgilendirmekte.



Sağlığının devamı için gereken temel ihtiyaçlar doğrultusunda karşılaşılan masraflar, tüylü yaramazlara gönül verenlerin yaşadığı ve karşılaştığı durumların başında gelenlerden biridir.
Tür ayrımı olmaksızın, her türlü evcil hayvan sahibinin yaşadığı durumlar arasında, karşıt görüşlerin varlığıyla mücadele yer alır. “O” kişilere göre hayvanlar hayvandır ve insanlar ile birlikte yaşayamaz; konuya hüsnüniyet duygusuyla pozitif ayrımcılığa sürükleyenleri de “O” kişiler arasına eklemek gerekir.



Hayatı güzelleştiren dostluklar ve canların karşılıksız sevgisiyle neşe arayanların, bazen huzurları kaçabilir. Yakın dostlar, kimi zaman korku kimi zaman ise farklı içsel tepkiler ile hayvanlar ile aynı yerde olmak konusundan hoşlanmayabilirler.



Kedi ve köpek besleyen insanların yaşadığı 14 durum içerisinde, özellikle kedi severlerin yaşadığı bazı durumlar kaçınılmazdır. Çiftleşme döneminde yaramazların çıkardıkları ilginç sesler, ilk defa kedi besleyenleri çok tedirgin edebilir. Oysaki bu çağrılar onların doğasında var.



Üreme çağındaki köpek sahipleri ise yükselen adrenalin ve hırçınlığın izlerini, evlerindeki mobilyalarda görebilir. Bu gibi zarar verici hareketleri olan köpek sahiplerinin veteriner kontrolü ve tavsiyelerine uymaları önemlidir.
Sürekli karşılıksız sevgiden bahsederken, kedicilerin kucakları ve yatakları boş kalamaz, köpek severler ise istirahat konusunda sıkıntılarla karşılaşabilir, zira sahiplerinin gelmesini bekleyen köpekler, yüksek seviyede heyecanlı oyunlar için tüm gün beklemiş durumdadırlar.



Aslında eve gelme konusunda, köpek besleyenlerin beklentileriyle kedicilerinki çok farklıdır. Sevimli kediler, gün boyu her türlü yaramazlık ve aksiyon sonunda sahiplerinin eve geldiğini bilir, ancak umursamaz gibi görünürler, zira yorgundurlar.



Neşeli dakikalar günler ve şaşırılan durumlar gibi kedi ve köpek besleyen insanların yaşadığı 14 durum arasında, sıkıntılı olanlarda vardır elbette. Köpekli evlerden gelen havlama sesleri, kedili evlerden gelen eşya devrilmesi ve kırılma sesleri, komşuların dikkatini çeker. Bazı şikâyetlere hazır olmak gerekir.



İş şikâyetlere varıldığında, kimi hayvan severler farklı adreslere taşınmaya kadar varan durumlarla karılaşabilir. Aslında bu konudan korunmanın en iyi yolu, yasal sorumluklara uymak ve gerçek sevginin verilebileceği kadar evcil dost ile düzenli bir yaşam sürmektir. Zor durumdaki sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını giderip sahiplendirilmesi gerekir.



Kedi ve köpek besleyenler tatil planlarını da evcil dostlarına göre ayarladıkları bilinmektedir. Bu sebeple yaşanan sıkıntılar ve onlarla istedikleri her ortamda tatil yapamamaları, hepsini olumsuz etkilemektedir.
Tatil gibi benzer şekilde yaşanan kısa ya da kısmi uzun süreli ayrılıklar, kişilerde boşluk ve bulundukları ortamlarda huzursuzluk hissini doğurur.  Emin ellerde ve kişilerde emanet oldukları bilinse bile, onlara olan bağlılık, her an her yerde derinden hissedilir.



Her iki türünde doğası gereği, tüy dökülme sorunu ile karşılaşılması kaçınılmazdır. Detaylı şekilde tüyleriyle ilgilenilip, tarama ve özellikle tıraş ve banyo ihtiyaçları giderildiğinde, evcil dostların doğal çevreleri olarak kabul ettikleri evleri, daha az kirletmeleri sağlanabilir.



Tüy dökülmesi gibi tırnak bakımlarının da dikkatli şekilde takip edilmesi gerekir. Zira mobilyalar üzerinde yapılan pedikür denemeleriyle karşılaşılması, yaşanan önemli durumlar arasında yer alır. Bu konu sadece kedilere özel değildir, büyüme çağındaki genç köpeklerinde benzer hareketler sergilemesi doğaldır.



Son olarak kedi ve köpek besleyen insanların yaşadığı 14 durum arasına dahil edilecek olan konu, eğitim ile ilgili zorlukların yarattığı strestir. Sabırlı olunmalı ve doğru destek alınmalıdır. Kedi ve köpek dostlar, hem evlerde hem de farklı ortamlarda, uzmanlık gerektiren konularda başarılı şekilde eğitilebilir.
 




Pinterest'de Paylaş