“Kedim Olmadan Asla!” Yaşayamam Diyenlerin Yaşadığı 16 Durum

“Kedim Olmadan Asla!” Yaşayamam Diyenlerin Yaşadığı 16 Durum


Evcil hayvanlar arasında kedilerin sahiplerine ve evlerine verdikleri mutluluk, diğerlerinden biraz farklıdır. Onların verdikleri sıcaklık, şirinlik ve saymakla bitmeyecek hoşlukları adeta müptelalık yaratır. “Kedim Olmadan Asla!” yaşayamam diyenlerin yaşadığı 16 durum, mırmır dostların sahiplerine kattıkları ve kaybettirdikleri hakkında, etkileyici bir özet olarak değerlendirilebilir.

1.



Esasen kediler oldukça nazik hayvanlardır ancak, yaramazlık ve meraklı yapıları sebebiyle istenmedik anlarda; özellikle geceleri sıkıldıklarında eşyaları devirme, düşürme ve kırma gibi gürültü çıkartıcı hınzırlıklara imza atabilirler.

2.



Evde sıcak bir nefes ve karşılıksız sevgi için beslenen mutlu mırmırların yaramaz yapıları, kendi evlerindeki hareketliliğin komşulara yansıması ile bazı sorunlar yaşanmasına sebep olabilir.

3.



“Kedim Olmadan Asla!” yaşayamam diyenlerin yaşadığı 16 durum arasında belki de en önemli sıkıntı, sahiplerine yaşattıkları bazı korkular olabilir. Özellikle yetişkinliğe geçiş dönemlerinde, meraklı yapıları yüzünden evden firar etme durumları ile karşılaşılabilir. Ya da sabırlı yapıları gereği erişilmez bir yerde saklanıp, farklı bir oyun peşinde olabilirler. Yokluklarının sebep olduğu korkular ise sahiplerini derinden üzen bir durumdur.

4.



Bir diğer durum ise seyahatler de yaşanan sorunlardır. Kimi gezilerde kedilerinden vazgeçemeyenler, evcil hayvanların konaklama ve seyahatlerde kabul edilmemesi gibi sorunlar yaşayabilirler.

5.



Benzer sorunlar, toplu yaşam alanlarında da, sahipleri ile kedilerinin yasal sıkıntılar ile karşılaşmasına sebep olabiliyor. Bu konuda sahiplerin mutlaka kedilerinin veteriner kontrolünde ve tür yasallığı hakkındaki izinlerini gösteren, kimlik belgelerine sahip olmaları önemlidir.

6.



Kedilerinin şikâyetler doğrultusunda çevreden dışlanmasıyla karşı karşıya kalanlar, sıklıkla adres değişiklikleri ile çare aramaktadırlar. Bu gibi sorunlar ile karşılaşmamak için yakınlarınız ve komşularınız, kedilerinizle tanışması, gayet olumlu bakış ve düşünceler doğuracaktır.

7.



Evlerde kedilerin vazgeçilmezliğine dair güzel durumlarda vardır tabi ki. Karşılıksız sevgi gösteren bir canlının size olan sevgisi, tüm durumların ötesindedir.

8.



Kedilerin uykuculuklarından şikâyetçi olanlar bilmelidirler ki, aslında onlar olan bitenlerin hep farkındalar. Hatta isimleri geçtiğinde kulaklarını o yöne çevirerek keskin bir zekâ ve şirinlik gösterisi sergilemeleri, sahiplerinde adeta dedikodu tedirginliğine sebep olur. Bizi duydu mu acaba?

9.



Geceleri sahiplerinin sıcaklığından faydalanmak isteyenler, yatağa izinsiz girerler, rahat edemezler ise kendiliğinden giderler. Sahipleri ise mırıldanmaların verdiği rahatlık ile mutlu bir uyku çekerler. Kısa sürelide olsa, ev dışında geçirilecek gecelerde, bu mutlu uyku her zaman özlenen bir durumdur.

10.



Kediler ilgi çekmeyi sever, kendileriyle geçirilen oyun ya da sevgi anlarını, daha sonraki zamanlarda da beklerler. “Kedim Olmadan Asla!” yaşayamam diyenlerin yaşadığı 16 durum içerisinde kedileriyle geçirdikleri zamanı, başka hiçbir şeyle değişmeyenler, sosyal hayatın verdikleriyle kedileri arasında kalabilirler.

11.



Evlerine farklı bir evcil dostu almayı planlayanlar, ilk günlerde kıskanç tavırlarıyla karşı karşıya kalabilir. Hatta kedilerin evden kaçma girişimleriyle karşılaşabilirler. Bu durumda iki farklı tür yerine, yine bir kediyi evlat edinmek, otoriter kedinin kendine güvenini arttırırken yeni misafirin hiyerarşi içerisinde mutlu bir yaşam sürmesini sağlayabilir. Sahibinin mutluluğu ise hiçbir şeyle ölçülmez.

12.



Uzun süre aynı evin paylaşıldığı tüylü dostların kayıpları durumunda yaşananlar, tarif edilebilir durumlar değildir. Ancak, sırf benziyor diyerek aynı tür kedi sahiplenilmesi hayal kırıklığına sebep olabilir, zira her kedinin değişmez karakteristik özellikleri vardır.

13.



Sağlam karakterli kedileri, eski günlerdeki alışıla gelinmişlik ile sevilmesi ve davranılması, zor bir hamle olarak değerlendirilmelidir. Siz onlara eski kedinize olan bakış ve sevecenliği gösterseniz bile o size çok farklı davranacaktır.

14.



Aile fertlerinizden kediniz ile barışık olmayanlar olabilir. Ya kediniz sizi onlara karşı kıskançlıkla seviyordur, ya da sizden gördüğü ilgiyi diğerlerinden alamadığı için onları sevmiyor olabilir. Bu gibi durumlarda ısrarcı olunmamalıdır, zira istenmeyen sorunlar ile karşılaşılabilir. Çare ise ev sahipleri ile kedi arasındaki bağlılık ve sevgi paylaşımı, maalesef sınırları belli şekilde devam edecektir.

15.



“Kedim Olmadan Asla!” yaşayamam diyenlerin yaşadığı 16 durum, aslında tamamen kedilerin karakterleri ve sahiplerinin onlara olan özel sevgileriyle şekillenmektedir. Kim ne derse desin, onlardan asla vazgeçilmez, onlarda sizden vazgeçmez.


16.



Hayvan sevgisiyle büyümüş kişilerin evlerinde, dost ve aileden biriymişçesine sahiplendiği kediler, aslında doğrudan sorun ya da farklı durumların kaynağı değildirler. Onlara sizin gözünüzle bakamayanlar ve onları sizin gibi sevip kabullenmeyenler ile bu durumun çok farklında olan kediler arasındaki çekişme, sorunlara zemin hazırlar.




Pinterest'de Paylaş