Kedinizi Daha Mutlu Edebilmeniz İçin İzlemeniz Gereken 6 Kolay Adım

Kedinizi Daha Mutlu Edebilmeniz İçin İzlemeniz Gereken 6 Kolay Adım

Tatlı mırıltıları, en beklenmedik anda bize sokularak stresimizi almaları, evde hiçbir zaman yalnız hissetmememizi sağlayan büyük kişilikleri ve yaptıkları şeker yaramazlıklarla bizi her durumda kahkahaya boğabilme yetenekleri ile kedilerimiz mutluluğun en doğal ve en etkili ilacı…

Peki, bizi bu kadar mutlu eden kedilerimizin biz neden daha mutlu olmasını sağlamayalım? Üstelik bunu sağlamak için büyük eforlar sarfetmeye de gerek yok.

Aşağıdaki 6 pratik yöntemle tatlı patilerimizin çok daha mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

1. Ona manzaralı bir oda verin

kedimi mutlu etmek
Tatlı kedinizin gün boyu oyanlanmasını sağlamak için güzel manzaralı bir pencereyi ona tahsis etmek gibisi var mı? Böylelikle tatlı patiniz mahallede olanları, diğer kedi ve köpeklerin ne yaptıklarını gözlemleyerek ve kuşları izleyerek hem keyifli vakit geçirecek hem de kendini dışarıdan soyutlanmış gibi hissetmeyecektir.

Bu deneyimi daha da keyifli bir hale getirmek için pencereye monte edilen kedi yataklarını edinmeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede kediniz dışarının coşkusunu en konforlu haliyle deneyimleyebilecek, dar pervazların mahkumu olmayacak, dilediği zaman orada uyuyabilecek ve gözlerini açtığında yine dışarının coşkusuna “Merhaba!” diyebilecektir.

2. Kendini yükseklerde hissedebileceği bir ortam sağlayın

kedimi-mutlu-etmek-patiliyo-2
Kediler vahşi doğada avcılarından korunmak için ağaçlara tırmanmayı yahut ağaçların sağladığı yükseklik avantajı ile avlarını gözlemlemeyi seçiyor. Tatlı dostunuzun evde de dolap üstleri gibi kendini güvende hissetmesini ve tüm odayı kuş bakışı görmesini sağlayan yüksek alanları tercih ettiğini zaten fark etmişsinizdir. Kedilerin doğasında olan bu “yüksekte olma” ihtiyacını karşılamak için tatlı dostunuza yüksek mekanlar ve objeler sağlayabilirsiniz. Kedi rafları yahut yüksek bölmeleri olan kedi evleri bunu sağlamanın en basit yolu. “İstikbal göklerdedir!” sözünü içgüdüsel olarak doğrulayan minik dostunuzun bu ihtiyacını karşılayıp onu neden olduğundan çok daha mutlu etmeyesiniz ki?

3. Grup kokusuna alışmasını sağlayın

kedimi-mutlu-etmek-patiliyo-3
Eğer birden fazla kediniz varsa, tatlı patilerinizin yakınlaşmalarına yardımcı olarak onların çok daha mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Bunu başarmanın en kolay ve en etkili yolu, her bir kedinizin temizliğini ve bakımını sağlarken aynı araçları kullanmanız. Kedilerinizin hepsini aynı tarak yardımıyla taramanız onların birbirlerinin kokusuna alışmasına ve ortak bir grup kokusu yaratmalarına katkı sağlayacaktır.

4. Su ihtiyacını karşılamasına yardımcı olun

kedimi-mutlu-etmek-patiliyo-4
Kediler susuzluğa toleranslı olduklarından, minik dostlarımızın yeterince su içmesini sağlamak ne yazık ki bazen zorlu bir sınava dönüşebiliyor. Bunu sağlamak için kediler için özel tasarlanan otomatik kedi şelalelerinden edinebilirsiniz. Kediler taze ve temiz su içmekten büyük keyif aldıklarından, minik dostunuzun bu otomatik şelale sayesinde hiç olmadığı kadar su içtiğine şahit olabilirsiniz.

5. Onunla oyunlar oynayarak enerjisini atmasını sağlayın

kedimi-mutlu-etmek-patiliyo-5
Kedilerin oyuncu canlılar olduğunu söylemeye bile gerek yok. Deliler gibi peşinden koşabilecekleri, duvara yansıtılan bir lazer ışığının yahut bir basketçi gibi yükseklere zıplamalarına neden olacak olta şeklinde, sallantılı bir oyuncağın onları nasıl da çılgına çevdiğini hatırlayın. Kısacası; minik patinizi mutlu etmede onunla oyun oynamak fazlasıyla etkili oluyor. Kedinizle oyun oynayarak hem onunla zaman geçirmenin hazzını yaşayabilir, hem de onun vücudunda biriken enerjiyi atmasını sağlayarak tatlı bir yorgunluk içinde uyuklamasına yardımcı olabilirsiniz.

6. Ve alanlarını genişletin

kedimi-mutlu-etmek-patiliyo-6
Bu yöntem diğerlerine göre biraz daha pahalı olmasıyla dikkat çekiyor. Bunu bir nevi başarılı bir karne getiren kedinizin karne hediyesi gibi düşünün. Şayet eviniz bahçe katında bulunuyorsa yahut müstakil bir yapı gösteriyorsa, kendinizin yapabileceği ya da bir ustaya yaptırabileceğiniz bir kedi avlusu ile minik dostunuzun yaşam alanını genişletebilir ve onun fazlasıyla mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Demirlerle yahut tellerle öreceğiniz bu alan, kedinizin evin dışındaki güvenli bölgesi haline gelecek ve küçük dostunuzun dışarı yaşamıyla daha iç içe olmasına yardımcı olacaktır.





Pinterest'de Paylaş