Kedinizin Muhtemelen Sizden Sakladığı Miyav Miyav 13 Sır

Kedinizin Muhtemelen Sizden Sakladığı Miyav Miyav 13 Sır


Kediler diğer tüylü ev arkadaşlarımız arasında, çok daha özel bir yere sahiptir. Bir kere kedilerle yaşamaya başlayan birinin, bir daha onlardan vazgeçemeyeceğini söyleyebiliriz. Peki, kedi sevgimizin tutkuya dönmesini sağlayan şey nedir, hiç düşündünüz mü? Belki de bu kedilerin sır dolu doğalarında gizlidir. Şimdi kedinizin muhtemelen sizden sakladığı miyav miyav 13 sır nedir bir göz atalım. Bu sayede bu sorunun cevabını daha detaylı bir şekilde verebiliriz.

1.



İnsanların tümünde içgüdüsel olarak bebek sesine karşı bir hassasiyet vardır. Kedilerimiz ise bu özel frekansı ve daha 100 çeşit sesi ustalıkla kullanabilirler. Yani, aslında onlara karşı duyarsız kalabilmek pek de mümkün değildir.

2.



Yapılan araştırmalar sonucu kedilerin IQ’lerinin köpeklere oranla daha düşük olduğu belirlenmiştir ancak, pratik zekâları o kadar gelişmiştir ki, hemen her şeye bir çözüm yolu bulabilirler.

3.



Kedilerin beyin yapısındaki duygu ve hissetme bölümü, insanlarınkine çok benzer bir şekilde çalışır ve eğer ruh halinizde bir farklılık varsa hemen hissederler. Siz çok üzgünken kedinizin sizi neşelendirmeye çalışması tesadüf değildir.

4.



Kedilerin hassas duyuları sizin hormonel değişimlerinizi bile algılayabilir. Pek çok kedi sahibi kanserli hasta, tümör bulunan yerlere karşı kedilerinin daha duyarlı olduklarını belirtmektedirler.

5.



Eski mısırda kediler kutsal ve şifacı olarak kabul edilirdi. Günümüz tıbbında ise kedi mırıltısının iyileştirici etkisinin olduğu kabul edilmektedir.

6.



Kedi besleyen kişilerde kalp, tansiyon ve sinirsel rahatsızlıklara daha az rastlanmaktadır.Kedinizin muhtemelen sizden sakladığı miyav miyav 13 sır içerisindeki ruhi destek, daha birçok hastalığa iyi gelebilir.

7.



Kedilerin bir duyu organı da bıyıklarıdır. Çok düşük titreşimleri bile algılayabilirler ve doğal afetlerde kedi ve köpeklerin önceden tepki verdikleri bilinmektedir.

8.



Kedilere onların istemedikleri bir şeyi yaptırmak neredeyse imkânsızdır. Eğer kediniz geliyor ve sizi sevdiğini gösteriyorsa, bunu gerçekten sizi sevdiği için yapıyordur ve siz bunu anladığınızda, aranızdaki bağ çok daha fazla güçlenmektedir.

9.



Kediler sahiplerine olduğu kadar evlerine ve bölgelerine de bağlıdır. Kendi bölgesinde ondan habersiz çok az şey olabilir. Özellikle de haşerelerin onların bölgesinde yaşayabilmesi çok zordur.

10.



Kediler zamanlarının çoğunu uyuyarak geçirirler ancak, kalan zamanlarını nitelikli kullanma becerileri çok gelişmiştir. Yani onun eksikliğini hissetmeniz genellikle mümkün değildir.

11.



Kediler bakışları ile her şeyi belli ederler. Size sevgisini yine bakışları ile gösterirlerken siz bunun anlamını bilmiyor olsanız bile yüreğinizde hissedersiniz.

12.



Vazgeçemediğimiz dostlarımız aslında çok gururludur ve genellikle istenmediklerini hissettikleri evlerde, yaşamak yerine orayı terk etmeyi seçerler.

13.



Kediler vektör canlılardır ve pek çok virüsü etkisiz kılarlar. Örneğin ölümcül bir virüs taşıyan fareyi öldürdüğünde bu virüsü size bulaştırmaz ve fareyi öldürdüğü için de sizi korumuş olur.
Genel olarak her madde, bu güzel yaratıkların neden bu kadar sevildiğinin ve onları tanıdıkça bir tutku haline geldiklerinin sebebini anlatmaktadır. Kedinizin muhtemelen sizden sakladığı miyav miyav 13 sır aslında onların ayrıcalıklarıdır.
 




Pinterest'de Paylaş