Kedinizin Muhteşem Bir Oyun Arkadaşı Olduğunu Gösteren 6 Olay

Kedinizin Muhteşem Bir Oyun Arkadaşı Olduğunu Gösteren 6 Olay

Kediler de insanlar gibi oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar. Nasıl belirli zamanlarda bulmaca çözüyorsak ya da oyun oynamaya ihtiyacı hissediyorsak, bu durum kediler için de geçerlidir. Bu yazımızda kedilerin nasıl muhteşem oyun arkadaşları olduklarını göreceğimiz 6 olayı işleyeceğiz.

1- Tüylü oyuncağını görünce çıldırması

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-1
Kediler ilginç varlıklardır. Oyun isteklerini belirli parametrelerde şekillendirirler. Eğer bu oyunu oynamak istiyorlarsa, hemen size eşlik ederler. Bazen belirli oyuncakların yerlerini değiştirirler. Gösterdiğiniz tüylü oyuncak yerine, başka bir tüylü oyuncağı getirebilirler. Kediler sosyalleşmekten, en az insanlar kadar keyif alırlar.

2- Yakala ve bırak

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-2

Kedilerin hoşlanacağı birden fazla oyun vardır. En çok sevdikleri arasında bir eşyanın yakalanması ve onun peşinden koşmak vardır. Bu hareketler; içgüdüsel avcılık dürtülerinin sağlam kalmasını ve aynı zamanda da eğlenebilmelerini sağlamaktadır

3- Dışarıdan eve döndüğünüzde sizi selamlamaları

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-3
Kediniz dışarıdan eve döndüğünüzde, hemen miyavlar ve bacaklarınıza sarılır. Bu hareketler hem sizi selamlamak, hem de oyun arkadaşlarının döndüğünü bilmelerinden kaynaklanmaktadır. Size olan sevgilerini gösterdikten sonra, sizde onlarla belirli oyunları oynarsanız; hem günün stresini atmış, hem de kedinizi mutlu etmiş olursunuz.

4- Uyuklarken okşamaya dikkat

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-4
Bazı kediler okşanmaktan hoşlanmaktadır. Uyurken onu okşadığınızda, bazıları miyavlar ve patisiyle sizi onaylar. Bazıları bu durumdan rahatsız olurlar. Bazıları ise muhteşem bir bahçede, muhteşem kuşlarla oyunlar oynuyordur. Uyumlulukları, karakterleri ile de doğru orantılıdır. Unutmamak gerekir ki, kediler birey olma algıları yüksek varlıklardır.

5- Monopoly stratejisi

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-5
Siz monopoly oynarken, kedilerinizi gözleme fırsatınız oldu mu? Bazı kediler kendi algılarına göre, siz monopoly oynarken sadece sizi uzaktan izlerler. Bazıları sehpanın ortasına kurulup, bazı parçaları kemirmeye başlarlar. Bazı kediler ise uyuklamaya devam ederler. Belki de insan oyunları, çok da onlara göre değildir. Bir kuş, bir tüy yumağı ya da bir fare onları daha fazla ilgilendiriyordur.

6- Gizli silah kullanmaları

kediler-nasil-oyun-oynar-patiliyo-6
Kediler sizin dikkatinizi çekmek için, oyun oynama anlamında gizli silahlarını kullanırlar. Elbette en büyük gizli silahları sevimlilikleridir. Miyavlayarak size tatlı tatlı bakmaları, onları kıramamanızı sağlamaktadır. Patisini size uzatarak miyavlaması da bu kategorinin içindedir. Bunlar elbette oyun oynama isteklerinden kaynaklanmaktadır. Öte yandan sevimli olduklarını da bildiklerinden, bunu kullanmaktan çekinmezler.





Pinterest'de Paylaş