Kedinizin Sizden Kase Kase İsteyeceği Evde Hazırlanabilir 6 Mama Çeşidi

Kedinizin Sizden Kase Kase İsteyeceği Evde Hazırlanabilir 6 Mama Çeşidi

Evet sevgili patiseverler, bu sefer aşçılık hünerlerinizi kediniz için konuşturmanın vakti geldi! Eğer siz de eve mama taşımaktan hem kol hem de cüzdan kası yaptıysanız ve farklı bir şeyler denemek istiyorsanız evde hazırlanabilecek kedi mamaları size ilaç gibi gelecek.

İnternete pati atarak bulduğumuz mamasal  tarifleri kedinizin kasesi için aşağıda bekliyor. Şimdi önce bu kolay bulunur malzemeleri hazırlayalım, mutfak önlüklerimizi giyelim ve pratik tariflerimizi uygulamaya başlayalım. Sonra da miyavlayalım.

1. Haşlanmış yeşil kabak ve light ton balığı

evde hazirlanabilir kedi mamalari
“Kedilerimin en en en sevdikeri evde hazırladığım pratik mama istisnasız budur. Yeşil kabağı veterinerler allerjik kedilere verirler vücudu dinlendirici bol lifli allerji yapmayan sağlıklı bir besin olarak tabi onlar ton balıksız haliyle tavsiye ediyorlar. Ben kediciklerime hazırlarken yeşil kabağı soyuyorum minik küpler halinde doğruyorum yumuşayana kadar suda haşlıyorum ve ardından ılıyana kadar bekletip sonra suda bekletilmiş tuzu gitmiş 1 dolu çay kaşığı kadar light ton balığı ile karıştırıyorum ve servis ediyorum!:) Kabak miktarı da 2 halka şeklinde kabak dilimi.” Kaynak: Kedilibirhayat.com

2. Tavuk pirzola ve sebzeli yahni

evde-hazirlanabilecek-kedi-mamalari-patiliyo-2
“Malzemeler: 4 parça tavuk pirzola (ciğer ya da taşlık da kullanılabilir ama tavuk kadar besleyici olmuyormuş. Veterinerimin bana söylediği bu en azından. Bu arada tavuğun her hangi bir kısmını da kullanabilirsiniz.) 1 adet çok büyük olmayan kabak. 1 adet havuç. 1 adet biber. 1 adet küçük patates. 1 çorba kaşığı pirinç. 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur. Benim elimde yoktu ama bir boğum karnabahar ya da brokoli koyabilirsiniz. Yabancı tariflerde gördüğüm bir şey de yumurta kabuğunu öğütüp karışıma katıyorlardı ama ben yapmıyorum. Tam oturtamadım kafamda o kısmını.

Hazırlanışı: Düdüklüde suyu kaynattım. Kaynayan suya 4 parça tavuğu, dilimlediğim kabak ve patatesi, büyük parçalara böldüğüm havucu ve biberi koydum. Tabi biberin acı olmadığından emin olun önce. Hayvancıklar yamulmasın. Düdüklüde 10 – 15 dakikada pişiyor. Başka bir tencerede de iyice yıkadığım pirinç ve bulguru pişiriyorum. Bu arada kemikli et kullanıyorsanız, mama piştikten sonra o kemikleri mamadan derhal uzaklaştırın. Hatta kalan suyu süzüp öyle ekleyin derim. Neyse efendim bu mamayı hazır hale getirmenin 2 yolu var. Ya tavukları bıçakla ufak parçalara bölüp kalan malzemeleri çatalla ezersiniz. Sonra da süzdüğünüz suyu ve süzdüğünüz pirinç ve bulguru mamaya katar iyice karıştırırsınız. Ya da bütün malzemeyi blenderdan geçirirsiniz… Pişirme suyunu sakın atmayın, mutlaka mamaya katın. Fazla sulu oluyorsa mama bir kısmını eklersiniz. Mamayı hazırlama şeklinin seçimi daha çok kediyle alakalı. Benim ufaklık blender dan geçirilmiş mamayı yerken zorlanıyor. Dili pabuç gibi olduğundan kontrol edemiyor. Ona büyük parçalar olarak veriyorum. Diğer kedime zaten veremiyorum çünkü kristallenme problemi var. O yüzden ilaçlı mama yiyor. Bu mamayı sırf siz görün diye blenderdan geçirdim yani 😀 Kedim zorlansa da yiyor :)) Bir kısmını da mahallenin köpeğine indirdim. Bu malzemelerle yaptığınız mama 1 kediye 1 hafta kadar gidiyor. Market maması yerine veriyorsanız bu mamayı, alıştırmak için ev yapımı mamanın içine bir kaç tane kuru mama atabilirsiniz. Nazlı kediler hemen yemeyebiliyor mamayı çünkü. Ama sizlere tavsiyem, bunu tecrübe de etmiş birisi olarak söylüyorum, marketten aldığınız mamalar yerine bunu vermeyi tercih edin. O mamalar kısa vadede pek zarar vermese de uzun vadede hayvanlara pek iyi gelmiyor. Tabii ki istisnaları vardır ama benim gördüğüm bu. Kimsenin işine de karışmak istemem ama işte benden size ufak bir tavsiye olsun. Evet tarif bu, umarım ufak dostlarınız memnun kalır…..

Bu akıllımda bu mamayı yememesi gereken kedim. Keşfe çıkmış şapşalım. Ben de yakaladım tabii ki. Temsili fotoğraf bu yani 😀 Yemesine müsaade etmedim. Yemesi gereken kedimse aç değilse ağzına mama koymaz. Saat absürd olduğu için temsili fotoğrafla idare edicez yani. Mama saatini tutturamadım.” Kaynak: Gulceunsal.com

3. Balık Püresi ve patates

evde-hazirlanabilecek-kedi-mamalari-patiliyo-3
Malzemeler: 2 patates. 150 gram iyi ayıklanmış istavrit -ya da hamsi-.

Hazırlanışı: 2 patatesi bir güzel yıkayıp kabuklarını soyun ve parçalara ayırın. Balığı da iyice ayıklayıp patatesle birlikte az suda haşlayın. İyice haşladıktan sonra kalan suyla birlikte püre haline getirin. Yalnız pürede hiç kılçık olmamasına dikkat etmek gerekiyor çünkü küçük kılçıklar bile kediler için çok tehlikeli olabiliyor.

4. Tavuk ciğeri ve pirinç

evde-hazirlanabilecek-kedi-mamalari-patiliyo-4
Malzemeler: 500 gr tavuk ciğeri, 1/2 çay bardağı pirinç, 1 adet tavuk bulyon.

Ciğeri küçük parçalara bölüp yaklaşık yarım saat haşlıyoruz daha sonra üzerine pirinci ve tavuk bulyonu ekleyip ciğerler tamamen dağılana ve suyunu çekene dek haşlamaya devam ediyoruz. Daha sonra blenderdan geçirerek ya da çatalla ezerek bir kedi için sabah iki çorba kaşığı, akşam iki çorba kaşığı lapa şeklinde servis ediyoruz.

5. Tavuk göğsü ve bulgur

evde-hazirlanabilecek-kedi-mamalari-patiliyo-5
Malzemeler: 500 gr tavuk göğsü. 1/2 çay bardağı bulgur.

Tavuk göğsünü ince ince kıyıp bulgur ile birlikte 3 su bardağı suya koyuyor ve bulgur şişene dek haşlıyoruz. Altını kapatıp dinlenmeye bırakıyor ve suyuyla birlikte sevgili kedimize öğün başına 3 çorba kaşığından fazla
olmayacak şekilde servis ediyoruz.

6. Ve makarna ile et suyu karışımı

evde hazırlanabilecek kedi mamalari
“Evde yapabileceğiniz ilk karışım, tuzsuz ve yağsız olarak hazırlayacağınız ve bir tane et bulyonla pişireceğiniz makarna. Makarna ve bulyonu indirimli bir şekilde aldığınızda kocaman bir tencere hazırlayabilirsiniz. Yarım kiloluk makarna paketi 5-6 kediyi beslemeye yeterli olur.”  Üzerine de karpuz bonusu:

karpuz-kedi-komik
Şaka tabii şaka… Afiyet olsun miyavcıklar.





Pinterest'de Paylaş