Kediseverlerin Çok İyi Bildiği 14 Tuhaf Kedi Hareketi

Kediseverlerin Çok İyi Bildiği 14 Tuhaf Kedi Hareketi


Kediler kendilerine özgü ve bazen de tuhaf sayılabilecek özelliklere sahip canlılardır. Kedilerle yaşayan hemen herkes, bunu çok iyi bilir ve onların yaptığı akıl almaz hareketler, onları kolay kolay şaşırtmaz. Ancak dışarıdan bakıldığında inanılmayacak manzaralarla karşılaşılması çok olası bir durumdur.



İşte bazen komik bazen de anlam veremediğimiz tuhaf kedi hareketlerine vereceğimiz örnekler, size de çok ilginç gelebilir.



Tüyler diken diken olmuş, yan yan yürüyerek tuhaf sesler çıkartan bir kediyi, bazen oyun oynarken bazen de korktuğu zaman görebiliriz. Bu hareket aslında karşısındakine kendini büyük ve tehlikeli göstermenin bir yoludur.



Bir kedi düşünün kuyruk ve kalça havada, kafası yere sürtüne sürtüne dolaşıyor. Bu komik manzara her ne kadar bize anlamsız gelse de, onların kendi bölgelerini belirleme yöntemidir.
Bazen kediler bir şeyi koklar ve ağızlarını açarak bir süre öylece kalırlar. Dışarıdan bu ne yapıyor diyebilirsiniz ancak, o aslında aldığı kokuyu analiz ediyordur.



Kediler istedikleri zaman görünmez olabilirler. Bu size inandırıcı gelmediyse, saklanmış bir kediyi bulmaya çalışın, eğer o bulunmak istemezse onu bulmanız neredeyse imkansızdır.
Birçok kedi büyük tuvaletlerini yapar ve sonra deli gibi koşmaya başlar. Genellikle buna bir anlam veremeyiz ancak, içgüdüsel olarak bıraktığı koku fark edilmeden oradan uzaklaşma çabasıdır bu.



Her kedi akan musluktan su içmek için can atar. Genellikle çok sevimli gözüken bu hareket aslında onların temiz su içme güdüsüdür.
Kediler en yüksek yere çıkabilmek için her türlü yolu dener ve bunu mutlaka başarırlar. Bunun için düz duvara tırmandıklarını bile görebilirsiniz. Amaç yüksek yerde bulunmak ve kendini güvende hissetmektir.



Kedilerin zeytine karşı verdikleri tepkiler görülmeye değerdir. En ciddi kedi bile zeytin karşısında kendini kaybedebilir. Sebebi ise zeytinin içinde bulunan ve onları etkileyen bir kimyasal olsa da, bu manzara görülmeye değerdir.




Popo yerde, arka ayaklar havada ve ön ayakları ile kendini sürterek gezen bir kedi hayal edin. Bu kedi besleyenlere hiçte yabancı olmayan ve bir o kadar da komik bir manzaradır. Sebebi ise maalesef pek o kadar komik değildir. Çünkü bu hareketi yapan kedinizde, parazit olma ihtimali yüksektir.



Kendi kuyruğunu yakalamak için dönüp duran kedileri hepimiz görmüşüzdür. Bu hareketi ne için yaptıkları hala bilinmemekle birlikte, amaç sadece oyun oynaması da olabilir ancak, seyretmesi çok zevklidir.



Gece oldu ve artık uyku vakti geldi diye düşünebilirsiniz ancak, bu kedinizin programına uymuyor. Çünkü o, özellikle tam o saatlerde deli gibi koşturmaya başlıyor. Sebebi ise yine içgüdüsel, çünkü kediler doğada geceleri avlanan canlılardır ve o saatlerde daha hareketli olurlar.



Kedi videolarına en çok konu olan durumlardan birisi de kedilerin salatalık gördüklerinde verdikleri tepkidir. Kedinin fark etmediği bir anda salatalık görmesi karşısında, neredeyse bir metreden fazla sıçraması komik bir görüntüdür ancak, aslında kedi salatalığı yılan zannettiği için korkmuştur.




Gördüğünüzde sizi en çok şaşırtan kedi hareketlerinden biriside, kendisinin yarı büyüklüğünde bir şeyin içine girebilmesidir. Nasıl yapabildiğini bir türlü anlayamasak da, her kedi bunu rahatlıkla yapabilir.



Kediler kendi renklerinde olan şeylerin üzerinde yatmaya bayılırlar ve genellikle ilk bakışta fark edilmezler. Bunun sebebi ise kendilerini kamufle ettiklerinde daha rahat hissetmeleridir.






Pinterest'de Paylaş