Köpek Fobisini Yenmeniz İçin Bilmeniz Gereken 13 Etkili Bilgi

Köpek Fobisini Yenmeniz İçin Bilmeniz Gereken 13 Etkili Bilgi

Hayvanlar aslında oldukça sevimli ve doğanın en güzel parçalarından biridir. Ancak kişiler hiçbir zararı olmayan bu canlılara karşı aşırı ve mantıksız bir korku duyabilirler. İşte bu canlılardan biri olan köpekler ise keskin dişleri ve zaman zaman korkutucu havlamaları ile kimilerinin korkulu rüyası olabilmektedir. Köpek korkusu ya da köpek fobisi olarak bilinen bu durum kişinin bir köpek görmesi ile aşırı derecede korkması, oradan kaçmak istemesi, terlemesi ve nefes alıp vermede sorun yaşaması ile kendini belli etmektedir.

Köpek Fobisini Yenmede 13 Etkili Bilgi

1.

Ufak köpekler her zaman daha sevimlidir. Bu nedenle de köpek korkunuzu yenmek adına yavru köpeklere yaklaşmayı tercih edebilirsiniz.

2.

Köpek fobisini yenmek için eskiden beri uygulanan yöntemlerden biri olan resimle alıştırma yöntemini tercih edebilirsiniz. Bunun için köpek resimleri bularak telefonunuzun ekranına koyabilir ya da çevrenizde köpek resimleri bulundurabilirsiniz. Psikolojik bir ikna yöntemi olan bu durum sayesine köpek korkunuz azalmaya başlayacak ve fobinizden de kısa süre sonra kurtulabileceksiniz.

3.

Köpeklerle ilgili olarak eskiden yaşadığınız kötü deneyimleri bir kenara bıraktığınızda ya da bu korkuları yenmek adına güzel şeyler yaşamaya başladığınızda köpek fobinizde ortadan kalkacaktır. Köpekler ufakken sizi kovalamışsa bunun yerine zincire bağlanmış ve sizi kovalaması mümkün olmayan bir köpeğin yanına gidebilirsiniz.

4.

Oyuncak olan köpekler ile korkularınızı yenmeniz de mümkün. Bunun için evinize ufak bir oyuncak köpek alın ve onunla oynamaya başlayın. Size zarar vermediğini görünce daha rahat bir şekilde köpeklere yaklaşabileceksiniz.

5.

Köpekler hakkında yeterince bilgi sahibi olmayışınız nedeniyle bu dostların kirli ya da hep saldırgan olduğunu düşünebilirsiniz. Bu durumu ortadan kaldırmak adına bol bol köpekler ile ilgili bilgi edinmeye çalışın.

6.

Köpeklere olan korkunuz bir türlü geçmek bilmiyorsa ve köpek gördüğünüzde ne yapacağınızı şaşırıyorsanız köpekle göz teması kurmayın, onu görmezden gelin ve bir şey olmamış gibi davranın.

7.

Köpekler tanımadıkları ve karşısında tedirgin olan insanlara karşı saldırganlık içgüdüsü ile karşılık verirler. Köpek gördüğünüzde sakin olun ve köpeğin sizin kokunuzu almasına izin verin. Sizin korkulacak biri olmadığınızı anladığında zaten yanınızdan uzaklaşacaktır.

8.

Köpeklere güler yüzlü bir şekilde yaklaşmak ve başlarına dokunmak onların kısa sürede sakinleşmesine ve size sıcak yüzlerini göstermesine neden olacaktır.

9.

Saldırgan ve bölgesini korumaya çalışan köpekler havlamaya başladığında sizin o bölgeyi terk etmenizi istemektedir. Koşarak ya da tedirgin davranarak o bölgeden uzaklaşmak yerine sakin bir şekilde uzaklaşın.

10.

Köpek korkusu olan insanlar eğer korkularını yenemezse köpekler ilk olarak o kişiye saldıracaktır. Bu yüzden korkunuz varsa bile düşüncelerinizi değiştirin. Aksi halde köpekler peşinizden ayrılmayacaktır.

11.

Köpeklerden korkmayan biri yardımı ile bir köpeği sevmeye çalışabilirsiniz. Köpek korkusu olmayan kişiler köpeği sakinleştirdiğinde ve oyuna alıştırdığında sizde köpeğe yaklaşabilirsiniz.

12.

Köpeklerin vücut dilleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzda da her şey daha kolay bir şekilde ilerleyecektir. Sinirli bir köpekten uzak durabileceğiniz gibi sakin bir köpekten korkmamanız gerektiğini de bu sayede öğrenebileceksiniz.

13.

Köpek korkusunu yenmek için köpeklerden uzak durmayın, korkularınızın üstüne gitmeyi deneyin.





Pinterest'de Paylaş