Köpeklerle İlgili 10 Kitap Önerisi

Köpeklerle İlgili 10 Kitap Önerisi

Köpekler ayrı dostumuz, kitaplar ayrı. Bu güzel dostlarımızı birbirlerinden ayırmaya gönlümüz razı olmadı. Bizde sizler için bu iki güzel dostu bir araya getirdik. Hazırsanız köpek dostlarımızla ilgili 10 kitap önerisini okumaya başlayalım.


1. Köpeğinizi Anlamak


 

Köpeklerle iletişimi ve onları harekete geçiren nedenleri keşfedin.
Spot’u harekete geçiren nedir? Cujo’yu ne psikopatlaştırıyor? Bu dost canlısı rehber, köpeğinizin duygusal yapısını ve dürtülerini anlamanıza yardımcı olacak. Birçok eğlenceli egzersiz, anket ve tablo ile köpeğinizin tavırlarının ve davranışlarının arkasındaki motivasyona ışık tutarken, bu bilgiyi kullanışlı tavsiyeler ve kanıtlanmış eğitim teknikleriyle harmanlayarak muhteşem bir köpek yetiştirmenizi ve onunla harika bir ilişki kurmanızı sağlayacak.  Köpeklerin büyüleyici dünyasına dalın! Köpeğinizi nasıl anlayacağınızı, köpeğinizle iletişim kurmayı ve hayatı onun gözünden görmeyi öğrenin.
• Köpeklerinizi kimlikleriyle kabullenin. Köpeklerin kişiliklerinin, bir yavrunun olası ihtiyaçlarının ve ırklara has özelliklerin farkına varın.
• Snıf snıf! Islak burunların ne kadar iyi koku aldığını ve insanlara nasıl fayda sağladığını anlayın.
• Köpekler yaramazlık yapmaz. İnsanların yaramazlık veya saldırganlık olarak tanımladığı köpek davranışlarının altında yatan nedenlere göz atın.
• Kuyruğu dikmek! Köpeklerin davranışları hakkında ayrıntılı bilgileri doğru bilinen yanlışlardan kaçınarak edinin.
Kitabı açın ve
• Köpeğinizin şahsiyetini geliştirmeyi,
• Köpeğinizin bakış açısını anlamayı,
• Motive edici teknikleri etkili bir şekilde kullanmayı,
• Uygun eğitim araç ve metotlarını kullanmayı,
• Hem yavruların hem de olgun köpeklerin en iyi yanlarını ortaya çıkarmayı öğrenin.

Yazar: Stanley Coren, Sarah Hodgson



2. Köpek Psikolojisi


 

Bitkilerde bile psikolojinin varlığı tartışılırken, siz hala, "Köpeğin psikolojisi olur mu?" diyorsanız, hiç vakit kaybetmeden bu kitabı okuyun. En yakın dostumuz diye tanımladığımız köpekleri aslında ne kadar az tanıdığınızı fark edecek ve köpek dünyasının zenginliği karşısında hayrete düşeceksiniz.
Yazar: Tamer Dodurka




3. Köpek Ansiklopedisi


 

Bu kitap, köpekseverler, köpek sahipleri ve köpek sahibi olmaya hazırlananlar için değerli bir kılavuzdur. 300’den fazla köpek türünü tanıtmakta, her türe ilişkin ayrıntılı bilgiler ve renkli fotoğraflar yer almaktadır. Alacağınız köpek, aile yaşantınızın vazgeçilmez bir parçası haline gelecek ve bu anlamda bir sorumluluk gerektirecektir. Seçtiğiniz köpek evde mi barınmalı, bahçede mi, küçük çocuklarla bir arada yaşayabilir mi, ulaşabileceği boy ve kilo nedir, ısırma içgüdüsü güçlü mü, koruma hizmeti yapabilir mi, iz sürebilir mi, tüyleri bakım gerektirir mi, soğuğa karşı dayanıklı mıdır? Bu türden sorularınız için Köpek Ansiklopedisi’nde net yanıtlar bulabilirsiniz.
Yazar: Gino Pignetti



4. Köpek Eğitiminin Sırları


 
Köpek dostunuzu sahiplenmeden önce veya sahiplendikten sonra davranışlarınızdan başlayarak yapmanız gereken düzen ve değişiklikleri anlatan, birlikte yaşayacağınız günlerin kaliteli ve değerli geçmesi için size yol göstermek amacıyla hazırlanmış bir rehber kitaptır.
Köpek dostunuzla yaşarken karşılaşabileceğiniz temel sorunların, davranış problemlerinin çözümlerini, eğitimi için kullanacağınız komutları öğretme şekillerini, nasıl iletişim kuracağınızı ve birbirinizi nasıl anlayabileceğinizin yollarını bulabileceğiniz bu kitap, köpek dostunuza ceza vermeden ona doğru eğitimi, doğru yolla öğretmenizi sağlayacaktır.
İşin sırrı ise; köpek dostunuzun lideri olarak ona kendinizi nasıl anlattığınızdır. Siz kendinizi doğru anlatmayı başarırsanız, o da size doğru davranışlarla cevap verecektir. Unutmayın! Köpekler mantık yürütemezler, ilişkilendirerek öğrenirler. Uluslararası kabul görmüş pozitif metotlarla uygulayacağınız bu eğitim yöntemlerini köpek dostunuz eve geldiği günden itibaren kullanabilirsiniz. İster 2 aylık olsun, ister 10 yaşında olsun, yaş sınırı olmamakla birlikte kendinize göre eğitim yöntemlerini geliştirebilirsiniz.
SIR = İnsan mantığı + Doğru zamanda ödüllendirme + Doğru beden dili + Doğru ses tonu = Ne zaman ne yapacağını bilen akıllı köpek!

Yazar: Jale Üntürk



5. Her Yönüyle Köpek Bakımı


 

Köpeğiniz varsa, ya da bir köpek almak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okumalı ve el altında bulundurmalısınız. Köpeklerin ataları, köpek cinslerinin özellikleri, ilk kez köpek sahibi olurken evde yapılacak hazırlıklar, ihtiyaç duyacağınız malzemeler, sağlıklı bir köpek yetiştirmek için dikkat etmeniz gereken şeyler, köpeğinizle seyahate çıkma, kamp kurma, yüzme ve ormanda yürüyüş gibi konularda pek çok şey var bu kitapta. Her Yönüyle Köpek Bakımı bir köpekle birlikte yaşamanın bütün yönlerine ışık tutuyor. Onu yavru iken nasıl eğiteceksiniz, yaşlandığında nasıl özen göstereceksiniz? Evdeki eşyaların ya da çok sevdğiniz ayakkabınızın canına okuyan köpeğinizi bu alışkanlıklarından caydırmanın en iyi yolu nedir?
Olur olmaz havlamasını, komşuları rahatsız etmesini, konukların üstüne atlamasını ya da bahçeyi kazmasını nasıl engelleyebilirsiniz?
Sevgili dostunuzla bir arada yaşamaya dair, hem sizin hem de köpeğinizin hayatını kolaylaştıracak her şey bu kitapta. Her Yönüyle Köpek Bakımı, köpek eğitimi konusunda da mükemmel bir rehber. Dikkat edin, arkadaşlarınız sizden kendi köpeklerini de eğitmenizi isteyebilir… O kadar eksiksiz bir kitap ki, köpeğiniz yazsaydı bu kadar olurdu!

Yazar: Carlo Devito



6. Köpek Yetiştirmek


 

Hayatımıza bir köpek dahil etmek istiyorsak öncelikle doğruları yapmalıyız, aksi takdirde uzun yıllar bizimle birlikte yaşayacak olan bu canlıyı mutsuz eder dolayısıyla biz de mutsuz oluruz. Bu yüzden ilk yapmamız gereken şey, köpekleri iyi tanımak olmalıdır.Geçen uzun yıllar içinde gözlemlediğim ve tespit ettiğim bir gerçek de; köpek sahibi olmuş pek çok kişinin aslında köpek sahibi olmaması gerektiğidir.Köpekle birlikte yaşamaya başlamaya karar verirseniz buna mutlaka doğruları yaparak  başlamalısınız. Aksi takdirde birçok konuda hata yaparak olumsuzluklarla boğuşabilirsiniz. Ama doğru bir başlangıç yaparsanız, tüm zorlukları en başından itibaren bertaraf etmiş  olursunuz.Elinizdeki bu eser, size köpekler hakkında ışık tutacaktır. Köpek dünyasında  ne nasıl oluyor konusunda bir fikriniz olacaktır.• Köpek Irkları hakkında bilgi,• Köpek sahibi olmak, köpek yetiştirmek, Köpek eğitimi, beslenmesi ve daha birçok konuda bilgi sahibi olacağınız son zamanlarda en iyi hazırlanmış rehber kitap.Köpeklerinizle mutlu ve huzurlu bir yaşam dileklerimle.

Yazar: Şener Böcek



7. Pratik Köpek Bakımı ve Eğitimi


 

Pratik Köpek Bakımı ve Eğitimi – Sadece 15 Dakika!
Bir köpeği eğitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Günde sadece on beş dakikanızı ayırarak köpeğinize tüm temel komutları eğlenceli bir şekilde öğretebilirsiniz. Ayrıca özel aletlere ya da pahallı gereçlere ihtiyacınız da yok.
Sadık, itaatkâr ve eve gelmenizi dört gözle bekleyen bir köpeği eğitmek sizin elinizde, hem de bol bol oyun oynayarak. Köpeğinizi nasıl beslemesiniz, nasıl davranmalısınız, onu nasıl planlı bir hayata geçirebilirsiniz, sizi nasıl korur? İşte bu soruların hepsinin cevabını öğrenmek için daha ne duruyorsunuz!
Yazar: Kevin Michalowski



8. Köpek Sahibinin El Kitabı


 

Köpek sahibi olmanın ve köpek bakımının her yönünü kapsayan, köpeği olan herkes için gerekli pratik bilgilerle dolu başvuru kitabı.. Konusunda dünyanın en çok satan yazarı Vet. Hek. Bruce Fogle tarafından yazılmış olan bu kitap, cinsler ve davranışlar, teşhis kontrol listesi ve ilkyardım bilgilerini içeriyor.
Yazar: Dr. Bruce Fogle



9. Çocuklar İçin Köpek Bakımı


 
Köpeğinizin sağlığını nasıl korursunuz? Köpeğinizin dilinden nasıl anlarsınız? Köpeğinize oturmayı nasıl öğretirsiniz? Köpekler neden hep bir şeyler çiğner? İki köpek birbirini nasıl selamlar?
Bu kitap, bir köpeğe nasıl bakılacağını öğrenmek isteyen küçük hayvanseverler için bir başvuru kaynağı. Kitapta; köpek eğitimi, köpeğin temizlenmesi ve yıkanması hakkında oldukça faydalı bilgiler ve onunla oynayabileceğiniz yeni oyunlar da bulacaksınız.
Çocuklar İçin Köpek Bakımı aynı zamanda “internet bağlantılı kitap” deneyimi de sunuyor. Konu başlıklarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen okurlar, kitabın içindeki internet bağlantıları üzerinden, köpek bakımıyla ilgili çizgi filmler izleyebilir ve eğlenceli oyunlar oynayabilirler.
Yazar: Katherine Starke



10.  Köpek Bakımı



 

Kanişten Pug’a, kurda, av köpeğine kadar; evinizi hazırlamaktan yeni numaralar öğretmeye kadar, mutlu, sağlıklı ve eğitimli bir köpek için size gereken her türlü bilgiyi bu kitapta bulabilirsiniz.İster eskiden beri bir köpek-sever olun, isterseniz ilk yavru köpeğinizi alacak olun, hayvanınıza bakmak ancak bu kadar kolay ve mükâfatlı olur. Uzman tavsiyeleri, şaşırtıcı bilgiler ve 200’ü aşkın fotoğrafla Köpek Bakımı El Kitabı köpeğinizi seçer, anlamaya çalışır ve onun bakımıyla ilgilenirken elinizin altında bulundurmak isteyeceğiniz bir kaynaktır.
• Köpek Davranışları
• Köpek Seçimi
• Temel Köpek Bakımı
• Oyunlar ve Eğitim
• Sağlıklı Bir Köpek

Yazar: Sophie Collins




Pinterest'de Paylaş


3 Yorum


  • Patiliyo
    test

    idi ijev

    26.11.2020 14:58:06 Reply
  • Patiliyo
    test

    jdjcic

    26.11.2020 14:58:04 Reply
  • Patiliyo
    test

    jejdjsnc

    26.11.2020 14:58:02 Reply