Öğrenelim: Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Öğrenelim: Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Muhabbet kuşu nasıl banyo yaptırılırmalı? Muhabbet kuşu şampuanla yıkanır mı? Muhabbet kuşu yıkandıktan sonra nasıl kurutulur? Muhabbet kuşu şampuanla yıkanır mı?

Muhabbet kuşları da diğer her canlı gibi temizlenmeye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlarını genellikle kendi karşıladıkları gibi, ev ortamında daha hızlı bir şekilde kirlendiklerinden daha profesyonelce bir bakıma da ihtiyaç duyabilirler. Bu amaçla muhabbet kuşlarına yaptırılacak banyolar, kuşlarınızın bu ihtiyaçlarına rahatlıkla yetebilecek derecededir. Muhabbet kuşları nasıl banyo yaptırılır sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız, işte bu konudaki bazı temel bilgiler.

Muhabbet kuşunuza banyo yaptırma konusunda çok telaşlı olmayın. Genel olarak muhabbet kuşlarına banyo yaptırma aralığı 15 gün civarında olmalıdır. Hava şartlarına göre bu süre ayda bire çıkabileceği gibi daha sık bir zaman dilimine de indirilebilir. Muhabbet kuşunuzun ne zaman temizlenmeye ihtiyaç duyacağını merak ediyorsanız, kendisini izleyerek de bu sorunun cevabına ulaşabilirsiniz. Eğer muhabbet kuşunuz sürekli gagasıyla vücudunu temizlemeye çalışıyorsa, banyo yapma zamanı gelmiş demektir.

Muhabbet kuşunuza banyo yaptırmak için kullanabileceğiniz iki temel yöntem vardır. İlki, muhabbet kuşu banyoluğudur. Herhangi bir petshopta rahatlıkla bulabileceğiniz bu banyoluklar, muhabbet kuşunuzun kendi kendine duş almasına yardımcı olur. Ilık derecede bir miktar su koyup suyun içine herhangi bir yiyecek veya oyuncağı da eklediğinizde, muhabbet kuşunuzun banyoya gelmesini kolaylaştırırsınız. Suya alıştığında kendi hareketleriyle temizlenebilecek olan muhabbet kuşunuz, bunu alışkanlık haline de getirebilir. Dolayısıyla bu yolu tercih ettiğinizde, muhabbet kuşunuzun temizliğini ve bakımını yapmak daha kolay olacaktır.

Muhabbet kuşunuza banyo yaptırırken herhangi bir banyoluk kullanmayacaksanız, kuşunuza elinizde de banyo yaptırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey öncelikle muhabbet kuşunu elinize alıştırmaktır, bu aşamayı geçtikten sonra elinizdeki kuşunuzun üzerine avuç içinizle su dökerek veya herhangi bir musluğun altında bekleterek banyo yapmasını sağlayabilirsiniz. Musluk altında bekleterek banyo yaptıracaksanız, suyun yavaş aktığından ve muslukla kuşunuz arasında çok fazla mesafe olmadığından emin olun, zira uzaklık arttıkça suyun muhabbet kuşunuz üzerinde yaratacağı basınç da artacağından kuşunuza zarar vermeniz olasıdır.

Muhabbet kuşuna banyo yaptırıldıktan sonra yapılan en büyük hatalardan biri, kuşları kurutmaya çalışmaktır. Bu amaçla havluyla kurutma işlemi tercih edildiği gibi, fön makinesi kullananlara rastlamak da mümkündür. Ancak bu çok gereksiz bir durumdur, çünkü muhabbet kuşları da diğer tüm kuşlar gibi kanatları yardımıyla kendi kendilerini kurutabilirler. Eğer kuşunuzun çok ıslak olduğunu düşünüyorsanız 30 saniye boyunca herhangi yumuşak selpak ile çok fazla sıkmadan vücudunu kaplamanız yeterlidir, muhabbet kuşunuzu ılık bir ortamda bıraktığınızda kendisi doğal olarak kuruyacaktır. Bu nedenle özellikle herhangi bir kurutma işlemi uygulamanıza gerek yoktur.





Pinterest'de Paylaş