Sokak Kedilerinin de Muhtarı Olan Koca Yürekli Hayvansever Mehmet Ali Turgut

Sokak Kedilerinin de Muhtarı Olan Koca Yürekli Hayvansever Mehmet Ali Turgut

Hayvanların yaşadığı zorluklar dendiğinde herkesin aklına bir şeyler gelir: İnsanların zalimliği, açlık, susuzluk, bakımsızlık, hastalık, kötü hava koşulları… Sayacak çok şey var ne yazık ki. Çünkü onların maalesef hakları yasalarla korunmuyor, bakımlarını yapmak da üç-beş kuruş ayırmak için uğraşıp onlara hayatını adayan insanlar sayesinde yapılıyor. İşte bu insanlar yaşamanın sadece yaşamak için değil yaşatmak için de olduğunu bilenler. Onlardan biri’de Mehmet Ali Turgut…

Mardin’in Ömerli ilçesindeki Şafak Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Ali Turgut. Onu sokak hayvanlarının muhtarı yapan olay ise bundan 3 yıl önce yaşanıyor. Kızı Zehra, sokakta ayağı kırılmış bir kediyi eve getirince…

Bir hayata dokunmakla başlıyor her şey. Kedinin bakımını yaparken diğer sokak hayvanlarının acısını da paylaşıyorlar.

Derken Mehmet Abi, evinde 30 kedi beslemeye başlıyor. Bununla da yetinmiyor, evinde beslemeyemediği sokak hayvanları için de seferber oluyor.

Mahallenin insan sakinlerinin işleri için koştururken mahallenin patili sakinlerini de unutmuyor. Her ay sokak sokak gezerek 100’ü aşkın kediye mama ve su dağıtıyor.

Çünkü o 3 yıl önce hayatına dokunan kediyi ailesinden biri olarak görmeye başladığında yaşatmanın değerini daha çok anlıyor.

“Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bütün hayvanların yaşamaya hakları var”

“Kendi imkanlarımla onlara mama almaya başladım. Aylık 15 kilogram mama alıyordum, yetiyordu. Daha sonra mahalle kedilerinin de bakıma muhtaç olduğunu gördük. Bu kediler için aylık 60 kilogram mama almaya başladım ama yetmiyor. Sokakta sahipsiz, yavrulamış kediler var.”

“Elimden geldiğince onlara su ve kedi maması dağıtıyorum. Elimde olsa bütün ilçenin kedilerine yiyecek dağıtacağım ama imkanım bu kadarına el vermiyor”

Kızının sosyal medyada adına açtığı hesap üzerinden hayırseverlerden para değil mama talebinde bulunduklarını belirtiyor.

Para yardımı yapmak istediler ama kesinlikle kabul etmiyorum. Mama göndermelerini istiyorum. Gücüm yettiği kadar mamaları sokak hayvanlarına dağıtacağım.” diyor bu güzel kalpli insan…

 

Dünya senin gibi insanların hatırına dönüyor Mehmet Abi…

 

Şuradan kendisinin Instagram hesabına ulaşabilir, mama yardımı için iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak





Pinterest'de Paylaş