Ayağı Kırık Halde Bulunan ve Van’ın En Güzel Kedisi Seçilen Sezar’ın İçimizi Isıtan Hikayesi

Ayağı Kırık Halde Bulunan ve Van’ın En Güzel Kedisi Seçilen Sezar’ın İçimizi Isıtan Hikayesi

Van’ın Edremit ilçesinde İngilizce öğretmenliği yapan Yasemin Özdemir, 5 ay önce inşaatta bitkin ve ayağı kırık halde bulduğu kediyi sahiplendi.

“Sezar” ismini verdiği kedi bu yıl düzenlenen “Van Kedisi Güzellik Yarışması”nda’ birinci seçildi.

Sezar, inşaatta bulundu ve ayağı kırılmıştı…

İyi kalpli öğretmen, onu sahiplendi ve tüm tedavisini üstlendi…

Dünyadaki bütün kediler güzel olsa bile sevimli kedi Sezar, geçtiğimiz ay düzenlenen ‘Van Kedisi Güzellik Yarışması’nda birinci seçildi.

Sezar’ı hayata döndüren ve onu asla yalnız bırakmayan Yasemin öğretmenin söyledikleri içimizi ısıttı.

Kediyi kurtardıktan sonra veteriner kliniğinin yolunu tutan ve tedavilerini yaptığını anlatan Özdemir, “Ona alışmak biraz uzun ve zor oldu. Tekrar doğal ortamına bırakmayı düşündüm sonra veterinerin de yardımıyla ona iyice alıştım. Şimdi hem ben onu sahiplendim hem de o bana alıştı. Her planımı iki kişilik düşünüyorum. Tatile bile gittiğimde Sezar’sız gidemiyorum.” dedi.

‘O benim artık bir evladım gibi ve bana huzur veriyor…’

“O benim artık bir evladım gibi ve bana huzur veriyor. Her işte önceliğim Sezar oluyor. Gerçekten Sezar’la hayatım değişti diyebilirim. İlk aldığımda kir pas içinde ve yaralıydı ama şimdi Van’ın en güzel kedisi. Nereden nereye geldik. Sanırım o da bu durumu hissediyor. Nasıl ki çocuğunun üniversiteyi kazandığını öğrenen anne mutlu olup gururlanıyorsa, Sezar güzellik yarışmasında birinci olduğunda ben de o duyguları hissettim ve gözlerim doldu. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten çok farklı, güzel ve masumane bir duygu.”

‘Hiçbir şey yapamıyorsak, onlar için bir kap su bırakabiliriz.’

Özdemir, herkesin evinde “Sezar” gibi bir dosta sahip olmasını önerdiğini ifade ederek, “Onlar için hiç birşey yapamıyorsak bile evlerimizin önüne bir kap su ve yemek bırakabilirsek dışarıda kalan dostlarımız da zor durumda kalmazlar. Onlara sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

İçimizi ısıtan bu hikayeyi lütfen paylaşalım…

Kalpleri eriten van kedileri;

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8





Pinterest'de Paylaş