Bol Bol Çay İçiyoruz: Cafe de Kedi Kapanmasın, Kediler Üzülmesin, Cennet’ini Kaybetmesin

Bol Bol Çay İçiyoruz: Cafe de Kedi Kapanmasın, Kediler Üzülmesin, Cennet’ini Kaybetmesin

Bazen Türkiye’de ne güzel şeyler oluyor diyoruz. A-a bu kafe Türkiye’de! Hollanda veya Amerika’da değil diyoruz. Ama sonra bu güzel rüya da sona eriyor, geçmiş içinde kaybolup gidiyor. Kafe de Kedi de bu sınırın eşiğinde ve onu ayakta tutmak tüm hayvanseverlerin elinde.

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız, kediseverler ve kediler için Cennet dediğimiz, birçok sokak kedisine yuva olan ve müşterilerinin hem kedileri sevip hem de keyif yapabileceği “Cafe de Kedi” maddi zorunluluklardan dolayı kapanmanın eşiğinde.

Kafelerindeki onlarca kedi için belediyelerden ve çeşitli kuruluşlardan zaman zaman mama aldıklarını belirtiyorlar ama kediseverler kafeye gerekli rağbeti göstermedikleri için kendi kredilerini ödeyebilecek, yeni yemekler, taze çaylar alabilecek parayı kazanamıyorlar. Ve onlar, Türkiye’nin parmakla gösterilecek kadar az hayvansever kafelerinden biri kapanmanın eşiğinde.

Ama bir şey yaparsak bundan vazgeçebilirler. Bol bol çay içersek!

Eskişehir’de 2012 yılında kurulan Cafe de Kedi onlarca sokak kedisine yıllardır ev sahipliği yapıyor

cafe-de-kedi-patiliyo-3

Kediler cafe’de diledikleri gibi takılırken sağlık ve mama gibi tüm ihtiyaçları giderilirken, müşteriler tarafından da bol bol öpülüyorlar

cafe-de-kedi-patiliyo-1

Kediler için Cennet olan bu mekanın güzel sahipleri ne yazık ki cafe’ye müşteri ilgisi olmamasından dolayı kapanacağını ve kedilerin bir kısmının sahiplendirileceğini duyurdu

Sosyal medya hesaplarından ikinci bir açıklama yapan “Cafe de Kedi” sokak kedilerine hayat katan bu cafe için tüm hayvanseverlerin yardımlarını bekliyor

O halde bu miyavsal cafe’nin hem Eskişehir’in simgesi hem de diğer iller için örnek olması için ne yapıyoruz? Oraya gidip bol bol çay içiyoruz!

cafe de kedi kapanmasin
Cafe de Kedi’ye destek olmak için şuradan kendi sosyal medya sayfalarına mesaj atabilir, bol bol çay içebilir ve cafe’deki kedileri öpebilirsiniz. Adres ise şöyle: “Cafe de Kedi” Hoşnudiye mah. İskender sk. Met İş Hanı 9/1 Tepebaşı / Eskişehir. Tel: (0 222 220 53 34).





Pinterest'de Paylaş