Boxer Köpeklerin Harika 7 Özelliği

Boxer Köpeklerin Harika 7 Özelliği

Boxer köpeklerin çivi gibi sert bir duruşları vardır. Gerçek anlamda da, güçlü ve iradeli bir yapıları vardır. Bunun yanında içlerinde oyuncu, aşık olunan ve biraz da saftirik bir tarafları vardır. Tüm aile ile iyi anlaşırlar. Çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla da, muhteşem ilişkiler kurarlar. Boxer köpeklerin harika olmalarını sağlayan 7 özelliğine değineceğiz.

1. Patileri her şeyin kaynağı

Boxer isminin, onların patilerini kullanarak sert bir şekilde ayaklanmalarından, ortaya çıktığı hakkında efsaneler vardır. Genellikle patilerini oyun oynarken, arkadaşlıklarında ve su havuzunda kullanmayı severler. Patilerini aktif kullandıklarında, bu size de bir mesaj vermek için olabilir. Beni besle ya da benimle oyna demek istiyor olabilirler.

2. İlgi isterler

Boxerlar çok asil ve sadık hayvanlardır. Boxerlar çok fazla ilgi isterler. Gezdirilme zamanları ve oyun zamanları, ilgi istedikleri ana konulardan birisidir.

3. Çevrelerine karşı koruyucudurlar

Boxerlar korumacı hayvanlardır. Çevrelerine karşı fazla duyarlı oldukları için, bir çok yerde koruma köpeği olarak da kullanılırlar.

4. Çocuklar için çok iyi arkadaşlardır

Çocuklarla çok iyi iletişim kurarlar. Küçük çocuklarla, çok oyuncu ve gürültülü iletişim kurabilirler. Hiçbir zaman asil doğalarını ve sabırlarını kaybetmezler.

5. Boxerlar sahiplerini kontrol etmek isterler

Sabırlı ve arkadaşça bir eğitim ile, bu baskın tavırları kontrol edilebilir. Erken yaşta eğitim alan boxerlar, daha çok enerjili ve kontrollü olurlar. Bu eğitim sayesinde enerjilerini atmak ve uyumlu bir çevrede yer almak için adım atmış olurlar.

6. Soğuğa ve sıcağa karşı duyarlıdırlar

Kısa tüyleri yüzünden soğuk ve sıcak duyarlılıkları yüksektir. Çok soğuk ya da çok sıcak yerlerde yaşıyorsanız, boxerınızın fiziksel durumunu göz önüne alarak, önlemler almanız gerekir.

7. Tüm özellikleri kendinde barındıran bir köpektir

Hem zarif ve hem de güçlü olan ender köpeklerden bir tanesidir. Sırma gibi vücutları içinde, çok güçlü kasları mevcuttur. 19. Yüzyılda avlanma, dövüş ve çalışma köpeği olarak üretilmişlerdir. Bu köpeklerin asil duruşları, onların sirklerde de öne çıkmalarını sağlamıştır.





Pinterest'de Paylaş