Bu Kış Hemen Bir Kedi Sahiplenmeniz İçin 14 Güzel Neden

Bu Kış Hemen Bir Kedi Sahiplenmeniz İçin 14 Güzel Neden


Bir kedi ile yaşamak ayrıcalıktır diyen kişilerin, bunu laf olsun diye söylemediklerini, ancak yine kedi besleyenler anlayabilir. Kediler sevimli, hareketli ve zeki oldukları kadar, aynı zamanda can dostunuz olabilecek kadar da duyarlıdır. Eğer hala bir kedi sahibi olamamışsanız, hemen bir kedi sahiplenmeniz için pek çok neden sıralanabilir ancak, birkaç örnek bile sizin karar vermeniz için yeterli olacaktır.



Kediler çıkar gözetmeksizin sevmeyi bilen ve bunu gösteren canlılardır.
Eğer bir kedi tarafından seviliyorsanız, bu koşulsuz sevgi hayatınızdaki en özel duygulardan biri olacaktır.



Yapılan tıbbi araştırmalar göstermiştir ki kediler stresin tansiyonun ve dolaşım yolu hastalıklarının doğal tedavisidir.
Sağlıklı olan kişilerde ise bu hastalıklara yakalanma riski 0 civarında daha düşüktür.



Kediler sayesinde mutlu bireyler oluyoruz.
Sadece kedileri okşamak ve onların oyunlarını seyretmek bile oxytocin üretimini arttırmakta ve bu da bize mutluluk hissi vermektedir.



Kedi besleyen kişiler, zamanla pratik ve çözüm odaklı davranışlar geliştirmekte.
Bu da günlük yaşantınızın her anında daha verimli olabilmenizi sağlamaktadır.



Kediler insanların duygularını anlayabilen ve duyguları insanlara çok yakın olan canlılardır.
O an ilgiye ihtiyacınız varsa ilgi, sevgiye ihtiyacınız varsa sevgi vereceklerdir. Moraliniz bozuk ise sizi mutlu etmek için yapacakları şaklabanlıklara siz bile inanamazsınız.



Alerjik bir bünyeniz varsa kedi kimyası bunu yenmeniz için birebirdir.
Özellikle astım hastası iseniz ve doğrudan kedilere karşı alerjiniz yoksa, kedilerin bağışık sisteminizi güçlendirmesi, hastalığı yenmeniz açısından büyük yardım sağlamaktadır.



Kedilerin bulunduğu ortamdaki atmosfer, her zaman pozitif ve huzur vericidir.
Kedilerin negatif enerjileri nötrlediği artık bilimsel olarak da kabul edilmektedir.



Fobilerinizle problem yaşıyorsanız, en iyi yardımcınız yine kediler olacaktır.
Kedilerle yaşayan kişiler çoğunlukla korkularını yenerek, fobilerinden kurtulmaktadır.



Kedilerle yaşayan kişiler, zamanla daha sosyal ve karşısındaki insanları analiz edebilen kişiler haline geliyorlar. Bu ise empati kabiliyetlerinin de geliştiğini göstermekte.
Kedilerin ağrılarınızı ve acılarınızı hafifletici etkileri vardır. Bunu mırlayarak yapan kedilerin mırlamasındaki gizem, hala çözülememiştir.



Eğer çocuğunuz varsa ve onun merhamet, sorumluluk ve empati duygularının diğer çocuklara göre daha erken gelişmesini istiyorsanız, en iyi çözüm yine kediler. Ayrıca kedilerle büyüyen çocuklar, özgüveni yüksek ve arkadaş canlısı bireyler oluyorlar.
Kedi sahibi olduğunuzda malın ve paranın bir araç olduğunu daha iyi anlarsınız, çünkü o canlarla paylaşılan maneviyat, hiçbir şeyle ölçülemez.



Kedilerin bulunduğu evlerde haşereler olmaz, olsa bile zaten siz görmeden yok edilir.
Soğuk kış gecelerinde sıcacık bir sevgi yumağından daha iyisi yoktur, bu bile başlı başına kedi sahiplenmeniz için yeterli bir sebeptir.
 




Pinterest'de Paylaş