Covid-19: Evcil Hayvan Hazırlık Planınız Mevcut Mu

Covid-19: Evcil Hayvan Hazırlık Planınız Mevcut Mu

Evcil hayvanlarımız ailemizdir ve tabii ki herkes gibi onların da güvenli, sağlıklı bir ortamda yaşamasını isteriz. Son zamanlarda dünya çapında “Pandemi” olarak nitelenen korona virüs, evcil hayvanlarımızın yaşam alanlarını büyük ölçüde etkilemiş bulunmaktadır. Virüsün hayvanlardan geçebileceği ihtimali birçok insanı tedirgin etmiş ve evcil hayvanlarından ayrılmalarını gündeme getirmiştir. Evcil hayvanların COVID-19'u insanlara aktarabildiğini gösteren mevcut bir kanıt olmasa da, bir kişinin, bir evcil hayvana bulaştırmasının mümkün olabileceğini düşündüren, pozitif sonuçlanan birkaç hayvan vakası olmuştur. 



 
 
Korona virüse maruz kaldığınızı düşünüyorsanız veya belirtiler yaşıyorsanız, evcil hayvanınızın sağlığını ve güvenliğini sağlamak için bazı basit ama önemli adımlar atabilirsiniz. En önemlisi, evcil hayvanınızın bakımını planlamak için hasta olana kadar beklememelisiniz.
Hali hazırda sahip olmanız gerekenler:
• Evcil hayvanınız için gıda, ilaç veya tuvalet ihtiyaçları için kum. Küçük hayvanlar için bir taşıyıcı diyet ile ilgili takviyeler, gibi ek ihtiyaçların iki haftalık tedariki.
• Güncellenmiş aşı kayıtları, bir ilaç programı (varsa) ve veteriner hekiminizin ofisi için iletişim bilgileri.
• Beslenme ve yürüme rutinleri dahil ayrıntılı evcil hayvan bakımı notları ve evcil hayvanınızın davranışları hakkında önemli notlar.
 
 
Hastaysanız Veya COVID-19 Olduğunuzdan Şüpheleniyorsanız, Ne Tür Önlemler Almalısınız ?



                 
 
Bir evi başkalarıyla paylaşıyorsanız (aile, ev arkadaşı):
Kendinizi evcil hayvanlarınızdan ve evinizin diğer sağlıklı üyelerinden ayırın. İdeal olarak, evinizdeki başka bir sağlıklı kişi, tıbben temizlenene kadar evcil hayvanınızın bakımı için tam sorumluluk almalıdır. Evinizin sağlıklı bir üyesi, evcil hayvan kaselerini, tasma kayışlarını, kasaları, yatakları ve oyuncakları yıkayıp temizlemeli ve bu eşyaları kendinizi izole ettiğiniz kısımdan ayrı tutun.
Yalnız yaşıyorsanız veya evinizdeki tek yetişkinseniz:
Hasta olduğunuzda evcil hayvanınıza geçici olarak bakabilecek, yakında bir arkadaş, akraba veya komşu gibi acil olarak evcil hayvanınıza bakıcı tanımlayınız. Bu kişi evinizi rutin olarak ziyaret edeceğinden, tehlikeli bir durum yaşanmaması ve olası risklerden kaçınmak adına, evcil hayvanınızı kendi evine götürmesi en doğrusu olacaktır. Evcil hayvanınızın temel eşyalarını (yiyecek, kaseler, tasmalar vb.) hazırlayın ve bakıcı evcil hayvanınızı almaya geldiğinde onları kolayca ulaşabileceği bir yere bırakın. Ayrıca, birincil tercihinizin de hastalanması durumunda yedek bir bakıcıyı tanımlamak iyi bir fikir olacaktır.
Evcil hayvanınız için alternatif bir bakıcı yoksa:
Evcil hayvanınıza süresiz olarak bakacak, yerel ve yatılı bir tesise veya barınağa götürmeyi düşünün. Veterinerinizden tavsiye isteyebilir veya veterinerin ofisinde yatılı kalıp kalamayacağını öğrenebilirsiniz. Yaptığınız düzenlemeler ne olursa olsun, evcil hayvanınızı oraya götürmek her zaman bir B planınız olarak kalsın.
Semptomlar yaşadığınız ve evcil hayvanınızı evde tuttuğunuz sürece, evcil hayvanınızla fiziksel teması en aza indirmek (ayrı odalarda uyumak dahil), eldiven kullanmak ve etrafınızda bulunduğunuz koruyucu yüz maskesi gibi temel önlemleri almalısınız ve ellerinizi düzenli olarak yıkamayı sürdürmelisiniz. Evcil hayvan oyuncakları, yatak takımları, yiyecek kaseleri ve diğer evcil hayvan malzemeleri de eldiven ve koruyucu bir yüz kaplaması takmadıkça, dokunmadığınız ayrı bir alanda tutulmalıdır. Bu önlemlere uymanın zor olabileceğini biliyoruz, ancak onları sağlıklı tutmak her zaman öncelik olmalıdır.





Pinterest'de Paylaş