Evdeki Kedi Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Kedi Kokusu Nasıl Giderilir?

Evlerimizde beslediğimiz kediler doğal yapıları gereği farklı kokular salgılayabilirler.  Sıcaklık, nem ve farklı etkenler kedilerimizin istemediğimiz kokuları yoğun bir şekilde salgılarlar.  Kedilerde kokuları gidermenin birkaç farklı yöntemi vardır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Nemli havlu

Kedilerin  koku yapmasını önlemek için ıslatılmış ve nemlendirilmiş olan havlular ile her gün  temizlenmesi  yeterli olacaktır. Kedilerin gün aşırı nemli havlu ile temizlenmesi koku yapan etkenlerin kedinizden uzak kalmasına ve koku oluşmasın önlenmesine yardımcı olacaktır.  Nemli havluyu her gün özel deterjan ile yıkamalı ve koku yapan etkenlerden arınmasını sağlamalısınız.

Kuru şampuanlar

Kuru şampuanlar tüylü evcil hayvanların tüyleri ile ciltleri arasında koku yapan bakterilerin ve koku etkenlerinin kedinizden uzak kalmasını sağlayacaktır. Kuru şampuanı kedinizin tüyleri arasına yedirerek kedi tarağı ile tüylerini taramalı ve  koku oluşturan etkenlerin tüyler arasında barınmasını önleyebilirsiniz. Kuru şampuanları bir diğer özelliği de tüylerin daha canlı ve daha parlak görünmesini sağlamasıdır.

 

Yuva temizliği 

Kedilerinizin temiz olması ve koku yapmaması için dış etken olan kedi yuvasının veya kumunun düzenli olarak temizlenmesi gereklidir. Kedi yuvaları belirli dönemlerde kirlenen ve bakteriler için yaşam alanı olan yuvalar periyodik olarak temizlendiğinde koku oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Kedi kumunda  biriken kedi idrarı da kedinizin koku oluşturmasına neden olacaktır. Bu tür olumsuz durumların kedilerinize zarar vermesini istemiyorsanız yapmanız gereken düzenli olarak yuva temizliği yapmaktır.

Doğru beslenme

Kediler için doğru mama seçimi ve doğru beslenme çok önemlidir. Kediniz yeterli ve doğru bir beslenme programına sahip değilse  tüyleri ve tüy kökleri zayıflayarak bakteriler için yaşam alanlarına dönüşecek, tüyleri de dökülmeye başlayacaktır Bu durumda kediniz kokmaya başlayacağı gibi cilt sağlığı da bozulacaktır. Bu olumsuz durumla karşı karşıya kalmamak için kedinizin doğru bir şekilde beslenmesini sağlamalısınız.

Kedinizin cilt sağlığını korumak, bakteri ve hastalık etkenlerinden uzak kalmasını sağlamak ve koku yapmasını önlemek için düzenli bir temizlik işleminden geçmeli, düzenli beslenmeli ve gerekli şampuan ve ilaçlar kullanılmalıdır. Kedilerde koku oluşmasının önüne geçerek kedinizin mutlu olmasını sağlamak sizin elinizde.





Pinterest'de Paylaş