Evlerde Sıklıkla Bulunan ve Yenildiğinde Kedilere Zarar Veren 9 Şey

Evlerde Sıklıkla Bulunan ve Yenildiğinde Kedilere Zarar Veren 9 Şey


Kediler doğası gereği meraklı hayvanlardır ve ilgilerini çeken şeyleri yalamaktan, tadına bakmaktan kendilerini alıkoyamazlar. Bazen de tüylerini temizlemek amacı ile kendilerini yaladıklarında, onlar için zararlı olan bir maddeye maruz kalabilirler. Bizim için çok değerli olan kedilerimizin, onlara zarar verebilecek şeylerden uzak durmalarını sağlamalıyız. Ancak, bazen onlara zarar verebileceğini düşünmediğimiz ve bilmediğimiz şeyler yüzünden zor durumlar yaşayabiliriz sonuç olarak da, kedilerimiz zarar görebilir. Bu sebeple evlerde sıklıkla bulunan ve yenildiğinde kedilere zarar veren 9 şey nedir, sizlerle paylaşmanın önemli olduğunu düşündük.



Bazı süs bitkileri
Kediniz için zararlı toksin maddeleri barındırır ve eğer kediniz bu bitkilerden yerse ya da vazo içindeki bitkinin suyunu içerse zehirlenebilir. Kediler için zararlı olduğu bilinen süs bitkilerinin başında, zambak ve lilyum gelmektedir. Bu sebeple evinize alacağınız süs bitkisinin, kediniz için zararlı olup olmayacağını önceden kontrol etmelisiniz.



Pırasa, soğan ve sarımsak
Kedilere zarar veren yiyecekler arasındadır. Kedilerin kırmızı kan hücrelerini etkileyen bu yiyeceklerin kedilerden uzak tutulması onların sağlığı açısından önemlidir.



Kafein kediler için tehlike yaratabilecek bir gıda maddesidir.
Kafein içeren her şey kedilerde kalp ritim bozukluklarına, kan basıncının artmasına ve pankreas iltihabına sebep olabilir.



Şekerli yiyecekler ve ksilitol içeren tatlandırıcılar
Kedilerin insülin seviyelerinin yükselmesine sebep olur ve zara verir. Bu sebeple kedilerimizden uzak tutmamız gereken gıda maddelerinin başında gelmektedir.



Üzüm kedilerde böbrek yetmezliğine sebep olabilecek bir meyvedir.
Üzüm suyu, üzüm kurusu da aynı etkiyi yaratmaktadır.



Çikolata kediler için zehir kadar tehlikeli bir maddedir.
Aslında kakao içeren her türlü gıda maddesi kediler için zararlıdır ve kedilerimizin kakaolu tüm gıda maddelerinden uzak tutulması gereklidir.



Paracetamol içeren ilaçlar ve aspirin kediler için zehir etkisi yaratmaktadır.
Bu sebeple kedilerimiz için bu tür ilaçlar asla kullanılmaz ve onların erişebilecekleri yerlerde bulundurulması sakıncalıdır.



Evimizdeki haşereler için kullanılan ilaçlar
Kedilerin bulunduğu ortamlarda hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. Ölümlerle sonuçlanabilecek bu durumdan kaçınılması son derece önemlidir.



Zararsız olduğunu düşündüğümüz temizlik maddeleri
Ağır toksit maddeler içerdiği için temizlik yaparken kedilerimizin bu ürünlerle teması engellenmelidir.
Bunları bilmek kedilerimizi bu zararlı maddelerden korumak için gerekli olacaktır. Evlerde sıklıkla bulunan ve yenildiğinde kedilere zarar veren 9 şey haricinde, kedilerimizin sağlığına zarar verebilecek başka maddelerde bulunmaktadır.



Küçük boncuklar, iğneler ve pek çok evde bulunan mumlar da kedilerimiz için yemeleri halinde zararlı olabilmektedir ve sağlıklarını riske sokabilmektedir.






Pinterest'de Paylaş