Helal Olsun: Cuma Namazı Çıkışı Kediler İçin Mama Parası Toplayan Cemaat

Helal Olsun: Cuma Namazı Çıkışı Kediler İçin Mama Parası Toplayan Cemaat

Keşke güne hep böyle güzel haberler ile uyansak…

Elazığ halkını ve bu yardıma destek olan herkesi ayakta alkışlıyoruz. İyi ki varsınız…

Elazığ’ın Ağın ilçesine bağlı nüfusu bini bulan 150 haneli Beyelması köyünde hemen her evde bir kedi bulunuyor. Kış aylarında şehirde olan köy sakinleri köyde bıraktıkları kedilerin aç kalmaması ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için dün cuma namazı çıkışı yardım topladı.

Toplanan para ile alınan mama ve gıda malzemelerinin, kışın görevlendirilen kişi tarafından köydeki kedi ve köpeklere verileceği belirtildi.

10 yıldır sokak hayvanları için yardım topluyorlar…

Yaklaşık 10 yıldır hayvanlara bu şekilde sahip çıkan köylülerin duyarlı davranışını gören çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da kedi ve köpeklerini kış mevsimini geçirmeleri için Beyelması köyüne bırakıyor.

İnsana huzur veriyor…

Mustafa Kamil Ateş ise hayvanların korunması gerektiğini ifade ederek, “Köyümüz bu anlamda Türkiye’de örnek olacak bir köydür. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla hayvanlara karşı son zamanlarda yapılan işkenceleri ve kötü davranışları kınıyoruz.

Bu canlılar birlikte yaşadığımız, doğayı paylaştığımız hayvanlar” diye konuştu. 9 yaşındaki Bilgenur Korkut da sokak hayvanlarının zararsız olduğunu, insana huzur verdiğini belirtti.





Pinterest'de Paylaş