İngiliz Cocker Spaniel Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

İngiliz Cocker Spaniel Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

Uzun burnu, kocaman kulakları ve uzun tüyleri ile dikkat çeken süs köpekleri arasında yer alan İngiliz cocker spaniel köpeği, 1300’lü yıllarda İngiltere’ye getirilen Spaniel cinsi köpeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 7 farklı ırktan biri olan İngiliz cocker spaniel köpekleri ‘’cocker’’ ismini ise avlanan kuşlardan birinden almıştır. Av köpeği olarak kullanılan bu köpekler zaman içerisinde avların vazgeçilmezlerinden biri oldukları gibi sahiplerine olan bağlılıklarından dolayı da arazi koşullarında başarılı sayılmışlardır. Zaman içerisinde av köpeği olmak yerine ev köpeği ya da bahçeli evlerde aile köpeği olarak beslenen İngiliz cocker spaniel köpekleri diğer hayvanlarla da iyi anlaşması ile bilinmektedir.

İngiliz Cocker Spaniel Köpeğinin Özellikleri Nelerdir?

Uzun burunlu, burnuna kadar uzanabilecek ve bir avuç içi kadar geniş olan kulakları olan köpeklerden biridir. Orta yapılı ve oldukça sağlam bir vücuda sahip olan İngiliz Cocker Spaniel özellikleri arasında başının hemen ortasından geçen bir çizgi de bulunmaktadır. Büyük ve sıcakkanlı bakan gözleri ile dikkat çeken bu cinsin tüyleri de orta uzunluktadır. Karın bölgesindeki tüyler daha uzun olduğu gibi bacakları da tüylerden dolayı etli bir görüntüye sahiptir. Çene bölgeleri sağlam olan bu köpeklerin burun kısımları koyu kahve ya da siyah renkte olmaktadır.

Göğüs yapısı derin olan ve hareket ederken sorun yaşamasını engelleyen yapısı ile bu cinsi tam bir av köpeği haline getirmektedir. Ufak ve kavisli patilere sahip olmasından dolayı çoğu zaman bu köpeğin ayakları kedi ayağına benzetilmektedir. Kahverengi, beyaz, siyah ve kızıl tonlarında tüyleri vardır.

İngiliz Cocker Spaniel Köpeğinin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Büyük bir enerjiye sahip olmaları ile bilinen İngiliz cocker spaniel cinsi köpekler kızdırılmadığı müddetçe büyük bir sevgi ile size koşacak ve çocuklarla büyük bir uyum içerisinde yaşayacaktır. İşbirlikçi olmaları ve birlikte uzun seyahatlere çıkabileceğiniz bir yapıda olmalarından dolayı doğa gezilerinde ya da diğer etkinliklerinizde bu köpeği seçebilirsiniz. Verilen komutlara kolaylıkla uyan bu köpekler eğer ava çıkan soydan geliyorlarsa bu cinsi evde zapt etmek oldukça zor bir hal alabilir. Açık alanda daha rahat edecek olan bu köpeklerdeki enerjiyi almak adına ona düzenli zaman ayırılmalıdır.

İngiliz Cocker Spaniel Köpeğinin Bakımı Nasıldır?

Enerjisi fazla olan ırklar arasında yer aldığından dolayı mutlaka bu köpeğin koşturulması ve dışarı çıkarılması gerekir. Ev köpeği olacaksa bile gün içerisinde geniş bahçelerde oynatılmalıdır. Tüyleri hızlı uzadığından dolayı yılda 3-4 kere tıraş edilmelidir. Ayrıca kürkünün 2 günde bir taranması gerekir. Bazı İngiliz cocker spaniel bakımı sırasında tüylerdeki karışıklıkları açmak gerekebilir, kuru şampuanlama ya da tamamen yıkama işlemi yapılabilir. Bu tamamen köpeğin tüy yapısına bağlıdır. Ayaklardaki tüyler düzenli olarak kesilmeli ve temizlenmelidir. Yeşillik alanlarda koşmayı sevdiğinden ve kulakları uzun olduğundan dolayı bu köpeğin kulak araları da düzenli bir şekilde temizlenmelidir. Orta derecede tüy döken bu cinsin yemek tüketimi de enerjisinin fazla olmasından dolayı fazla olacaktır.





Pinterest'de Paylaş