Kedi Olmayan Bir Eve Gittiğinizde Kafanızın Karışmasının 5 Miyavsal Sebebi

Kedi Olmayan Bir Eve Gittiğinizde Kafanızın Karışmasının 5 Miyavsal Sebebi

Evinizi bir ya da bir çok kediyle paylaştığınızda; kedilerin alışkanlıkları, bu alışkanlıkların sizi etkilemesi ve bu durumlara göre alışkanlıklar geliştirmeniz gibi durumlar oluştuğunu hepimiz biliriz. Her şey kedilerin etrafında döner. Bunu hepimiz biliyoruz elbette. Kedilerle birlikte olanlar, kedisiz bir eve gittiklerinde; edindikleri bu alışkanlıklardan dolayı, kendilerini garip hissederler. Kendimizi garip hissetmemizin 5 nedenini bu yazımızda işleyeceğiz.

1- Banyonun kapısını kapatabilirsiniz

kedisiz-ev-patiliyo-1

Kedilerle yaşayanlar, kedilerinin alışkanlıkları yüzünden; geceleri banyolarının kapısını açık bırakırlar. Eğer kazara bu kapılar kapanırsa, kedilerinizin nasıl karmaşa çıkardığı hakkında, mutlaka fikriniz vardır. Başkasının evini ziyarete gittiğinizde, kendinize banyo kapısını mutlaka hatırlatmışsınızdır. İlginç bir şekilde kedisi olmayan bir evde kaldığınızda, belirli alışkanlıklar edindiğinizi fark edersiniz.

2- Sanırım her yerde kedi görüyorum

kedisiz-ev-patiliyo-2
Ne demek istediğimi sanırım ilk seferde anladınız. Kedisi olmayan bir evde kaldığınızda, sanki bir yerlerden kediler çıkacakmış hissine kapılırsınız. Etraftaki eşyaları içgüdüsel olarak kedilere benzetiriz. Salonda kalmış bir siyah tişört? Hım… Bu sanırım arkadaşımın kedisi olmalı. Oysa arkadaşınızın kedisi yoktur.

3- Sanki yatakta kedi varmış gibi uyursunuz

kedisiz-ev-patiliyo-3

Kedi sahibi olanlar bir otelde ya da kedi olmayan bir evde uyuduklarında, yataklarında uyurken sanki kedileri varmış gibi davranırlar. Kedilerin olmadığı farkettiklerinde ise, onları ister istemez özleriz. Kediyle bir yatakta uyumanın alışkanlığı çok ilginç olabilir. Hareket ederken dikkat edersiniz, vücut sıcaklıkları insanı keyiflendirir ve bunun gibi bir sürü muhteşem özelliği özleriz.

4- Dışarıya açılan kapıları kontrol ederiz

kedisiz-ev-patiliyo-4
Kedi sahibi olanlar, kedilerin iyi sihirbazlar olduğunu bilirler. Kediler çok meraklı varlıklardır. Kapalı kapıların arkasındaki şeyleri merak ederler. Ev içinde de dış kapıyı ya da tehlike oluşturacak şekilde başka kapıları açabilirler. Kedi sahibi olanlar, kapı kontrolü konusunda uzmandır. Kedisi olmayan bir evde bulunduğunuzda, içgüdüsel olarak kapıları kontrol ederiz. Kedilerin olmadığını farkedince; hem biraz rahatlarız, hemde onları özlediğimiz için üzülürüz.

5- İçeceklerin ağzını kapatırız

kedisiz-ev-patiliyo-5
Kedilerle yaşayanlar; içecekleri açık bıraktığınızda, eğer suya karşı ilgili bir kediniz varsa, nasıl bu bardakları kullandıklarını bilirsiniz. Alışkanlık olarak odadan çıkarken, mutlaka içeceklerin ağzını kapatırız. Kedi sahibi olmayanların evinde kaldığımızda, içeceklerin ağzının açık kalmasını biraz tuhaf buluruz. Refleks olarak ağızlarını kapatmaya çalışırız. İşte kedi ile yaşamak aşağı yukarı böyle bir şey. Alışkanlıkları alışkanlıklarımız olur ve onlarla beraber biz de değişmeye başlarız.





Pinterest'de Paylaş