Köpekleri En İyi Şekilde Anlamanın 8 Güzel Yolu

Köpekleri En İyi Şekilde Anlamanın 8 Güzel Yolu

Köpekler ile insanlar arasındaki dostluk ilişkisinde karşılıklı güven ve sevgi var. Ancak bazen ikisi arasında iletişim eksikliği olabiliyor.
Bunun nedeni de köpeklerin iletişiminde kendilerine özgü tavırları olmasından kaynaklanıyor.
Eğer köpeklerle ile iyi iletişim kurmak ve onları anlamak istiyorsanız bu yazımızdan faydalanmalısınız.



Mutluluktan ne yapacağımı bilemiyorum.
Köpeğiniz çok mutlu olduğunda yerinde duramadığını vücut diliyle anlatır. Sürekli olarak oyun oynamak ister. Bir dakika bile oturmaz.
Sağa sola amaçsızca koşturup durur. Ağız açık, gözler tam yuvarlak ve kulaklar dik durumda olarak sürekli koşturur. Kuyruk hareketlidir.
Size doğru yaklaşır ama yanınızdan hemen kaçar.
Burada ‘ben çok mutluyum, ne yapacağımı bilemiyorum hadi oyun oynayalım’ demek istiyordur.



Şu an çok korkuyorum.
Bu beden diline sahip köpekler başlarını öne eğerler. Kulak da aşağı doğru eğik ve düz durumdadır. Korktuğu şey ile göz teması kurmak istemez.
Gözlerini kısar. Korktuğu her neyse onu ortamdan uzaklaştırmalısınız. Eğer uzaklaştıramıyorsanız, köpeğinizin yerini değiştirmenizi öneririz.



Peki, tamam lider sensin!
Köpekler karşı tarafın liderliğini kabul ediyorsa onun önünde sırt üstü yere yatar. Hatta bu durumda karnını ve boynunu kaşımanızdan da hoşlanırlar.
Bu da sizin onlara seni anlıyorum olarak sinyal gönderme biçiminiz olabilir. Güzel dostlukların başlangıcı olacak bir harekettir. Kendini kişiye teslim eder ve yatıp yuvarlanır.



Hayır, lider benim!
Bazı köpekler doğuştan lider ruhuna sahiptir ve ne yapsanız sizin evdeki liderliğinizi kabul etmez. Böyle bir köpeğe sahipseniz muhakkak kapıdan önce o çıkıyordur.
Yemeği sizden önce o yiyordur ve saatlerce televizyonun karşısındadır. Ona sormadan kanal bile değiştiremezsiniz.



Doğuştan kazıcıyım.
Köpeklerin doğası gereği kazı kazıyormuş gibi pati sürtünmeleri bulunur. Bu eşyalarınıza zarar vermek istediğinden değil, içgüdüsel olarak yaptığı bir davranıştır.
Dikkatini başka yöne çekebilirsiniz. Halının altına yiyecek saklamak.
Bu hareket de içgüdüseldir ve yemek saklama ihtiyacından dolayı uzun süre temizlik yapmazsanız evin çeşitli yerlerinde kokmuş ve küflenmiş yiyeceklerle karşılaşabilirsiniz.



Sinirliyim, yaklaşma!
Beden dilinde, köpekler kulaklarını geriye doğru çeker ve geri geri adımlar atarlar. O an yapmanız gereken üzerine doğru yürümemek olmalı.
Orada bir şeyler var.
Gözler bir yere kilitlenmiş ve vücut sabit bir şekilde aynı noktaya bakıp durur. Bu size baktığı yönde bir şeyler gördüğünü anlatır.
 




Pinterest'de Paylaş