Kuru Mama Saklarken Sıkça Yapılan 5 Bayatlatıcı Hata

Kuru Mama Saklarken Sıkça Yapılan 5 Bayatlatıcı Hata

Veteriner Hekim Jennifer Coates, uyarıyor: “Kediniz, bayat mama yiyor olabilir. Onun mamasını nasıl sakladığınız çok önemli. Çünkü bayatlayan mama, ideal besleyiciliğini kaybeder.” Kedinizin doğru ve sağlıklı beslenmesi için mamasını saklarken, bu 5 başlığı gözden kaçırmayın.

#1 Mamanın orijinal paketini asla atmayın

kuru-mama-saklamak-patiliyo-1

Yüksek kaliteli mamaların paketleri, mamanın kalitesini muhafaza etmek üzere özel olarak tasarlanır, mamanın en uzun süre, en taze haliyle kalması için geliştirilir. Ayrıca mamanın barkodunun ve son kullanma tarihinin mama bitmeden çöpe gitmesi,mama ile ilgili yaşanacak herhangi bir sorun da size çaresiz bırakır.

#2 Mamanın ağzını her seferinde tamamen kapattığınızdan emin olun

kuru-mama-saklamak-patiliyo-2
Kedinizin mamasını her tazeleyeşinizde mama paketinin tamamen kapandığından ve hiç hava olmadığından emin olun. Mamanın hava alması, son kullanma tarihinden önce besleyiciliğini yitirmesine neden olur ve sizi yanıltır.

#3 Mama paketlerini güneş ışığına maruz bırakmayın

kuru-mama-saklamak-patiliyo-3

Uzun süre güneş ışığına maruz kalan mama paketinin içindeki nem oranının artması, besin değerlerini düşürür ve kediniz için çok zararlı olabilecek salmonella ve diğer bazı bakterilere davetiye çıkarır.

#4 Son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmek üzere olan mamaları satın almayın

kuru-mama-saklamak-patiliyo-4

Mama satın alırken son kullanma tarihine bakmayı atlayabiliyoruz ama aslında bu, çok dikkat edilmesi gereken bir husus. Son kullanma tarihinden emin olmadığınız durumda, kedinizi çok iyi bir mama ile beslediğinizi düşünürken ona bayat şeyler veriyor olabilirsiniz. Son kullanma tarihi yaklaştığı için indirime giren mamalara da dikkat!

#5 Eski mama paketinde kalan mamayı yeni paketin içine eklemeyin

kuru-mama-saklamak-patiliyo-5

Bu da sık yapılan mama saklama hatalarından. Eski paketten kurtulmak isterken yeni mamanın erken bayatlamasına neden olmak istemezsiniz.





Pinterest'de Paylaş