Maltese Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Şey

Maltese Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Şey


Maltese Terrier cinsi köpekler, şirinlikleri ile özellikle kadınların ve çocukların çok sevdiği bir köpek türüdür. Ülkemizde de yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Bunlar arasında Maltese Terrier cinsi köpekler, sanki içlerinden insan sevgisi ile doğmuş köpeklerdir. İnsanlara karşı, doğdukları andan başlayarak sevgi duyarlar.



Annesinden yeni ayrılan bir Maltese Terrier, o anda sahibini en yakın dostu olarak kabul eder.
Terrier cinsi köpeklerin ırkı, antik dönemlere kadar uzanır. Yunanlı bir filozof bu köpek türünü, Malta’nın eski adı olan Melita’dan esinlenerek Melita ırkı olarak tanımlanmıştır.
Yıllar sonra İtalya’da, minik Spaniel ve Poodle köpek türleri çiftleştirilerek Maltese Terrier köpeği üretilmiştir. İngiltere’ye ise Haçlı Seferleri sırasında getirildiği sanılıyor.



Şımartılmaya çok uygun ve çok sevimli güzel bir köpek olan bu ırk, genelde güzellik yarışmalarına katılmaktadır. Yarışma öncesi tüylerine fön çekilen ve bakım yapılan köpekler podyuma çıkarak yürümektedir.
Bu yüzden bu cins köpekler değerli bir yarışma köpeği olarak kabul edilir.




Şimdi gelelim Maltese Terrier köpeği hakkında bilinmesi gereken 13 şey nedir?

1. Sağlam yapılıdır ve tüyleri ipek gibidir. Altta fazladan bir kürkü yoktur.



2. Maltese Terrier köpeği genelde beyaz tüylüdür. Tüyleri oldukça düzdür. Bu yüzden kolayca taranabilir. Tüyleri 25 santim kadar uzayabilir.



3. Kuyruğu oldukça tüylüdür.3. Kafalarının neredeyse üçte biri tüydür. Bu nedenle başlarının üst kısmındaki tüyler genelde bir toka ile toplanır.



4. Genelde bu köpekler hiç tüy dökmezler. Yine de tüylerinin hergün fırçalanması gerekir. Tüyleri çok uzadığında kısaltılmalıdır.



5. Diğer köpek türleri gibi koku alma duyuları çok yüksektir. Öyle ki insanlardan binlerce kat daha iyi koku alabilirler.



6. Sahiplerine karşı çok sadıktır. Fazla şımartılan Maltese Terrier köpeği, sahibini başka insanlardan kıskanabilir.



7. Maltese Terrier cinsi köpekler evlerde beslenmeye uygundur, ancak evde de çok hareketlidir. Ancak çocukları sevdikleri pek söylenemez.



8. Oyun seven, sosyal ve arkadaş canlısı bir köpek cinsidir. Genelde sessizdirler, fazla havlamazlar. Malta Terrier oyun oynamaya bayılır. Özellikle çevresindeki başka köpeklerle oynamayı çok sever.



9. Başka hayvanlarla iyi geçinirler. Bu nedenle dışarıya sık çıkarılmalıdır. Parklarda dolaşmaktan çok hoşlanırlar.



10. Kolay eğitilemezler. Yine de çaba gösterilirse ufak tefek şeyler öğrenebilirler. Tuvalet eğitimleri ise, hiç de kolay değildir.



11. Beslenme konusunda biraz sorunludur. Yemek seçimi yaparlar.



12. Maltese Terrier genelde 15 yıl civarında yaşar. Daha uzun yaşayanları da vardır.



13. Maltese Terrier güzellikleri ile çok cana yakındır. Vücudu ve sırtı çok uyumludur. Ağrılıkları ortalama 3-4 kilo arasıdır.
 




Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Mine Turan

    senin tipini yerim☺️🐶

    2.05.2020 13:34:39 Reply