Manx Kedilerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında 18 Şey

Manx Kedilerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında 18 Şey

Manx kedileri, mitoloji kitaplarını incelediğinizde bu ırkın atalarına dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu ırkın neden kuyruksuz olduğunu da böylece öğrenebilirsiniz. İspanyol savaşçıları tarafından kuyrukları kesilerek, av şapkalarında aksesuar olarak kullanıldığı da buradaki bilgilerden ulaşılmaktadır.

İlk kez görüldüğü yerin Britanya sahilleri olduğuna yönelik iddialar mevcuttur. İspanya’da Manx’lar, bir sal kazası sonucu Man adasına sığınmışlardır ve daha sonra tanınmaktadırlar.

İsimlerini de Man adasından almaktadırlar ve Danimarka, Kopenhag, Reerso şehrinde kedilerin kuyruksuz olduğu görülmektedir.

Adeta birer tavşanı anımsatmakta olan türlerdir. Kökenlerinin 1700’lü yıllara kadar gitmekte olduğu da söylenebilmektedir.

Karakterlerine baktığınızda pek çok bilgiyi alabilirsiniz ve bunlardan birisi sessiz yapıya sahip olmalarıdır. Fare avcısı olma özelliğine sahiptirler ve bunların içgüdüsel olarak gerçekleştiği de söylenebilir.

Çekingen bir karakterdir ve bununla birlikte hiç inatçılıkları da yoktur. Eğitimleri kolay bir şekilde verilebilmektedir ve bu sahiplerine eğlenceli zamanlar yaşatmaktadır.

Kolay öğrenmektedirler ve oyun oynamayı da çok sevmektedirler. Kucağınıza aldığınız andan itibaren sevimli bir şekilde kıvrılarak sizi de memnun edebilirler.

Baş yapılarının yuvarlak olduğu görülür ve ilk olarak dikkati çekecektir. Ağızlarının ise küçük olması son derece sevimli olduklarını gösterir.

Sağlam çene yapıları ve kemikleri bulunmakta olan bir ırktır. Kemik yapılarının iyi gelişmiş olması dikkatinizi çekecektir.

Üstelik vücut yapıları da oldukça orantılı ve uyumludur. Bacakları öne doğru kıvrıktır ve kemikli bir şekildedir.

Arka bacakları, ön bacaklarından daha uzundur ve gelişmiştir.

Dikkat çekici özellikleri arasında ise ilk göze çarpanlardan birisi kuyruksuz olmalarıdır.

Bakımı için neler yapılması gerekiyor diyorsanız, bunun için sağlıklı görünmesini sağlayacak olan davranışları sergilemeniz gerekmektedir. Tüylerini düzenli olarak fırçaladığınızda daha yumuşak ve düzgün görünmesini sağlayabilirsiniz.

Vücut yapıları orta büyüklükte olan ırklardan birisidir. Tüy şekillerinin kısa olduğunu söyleyebiliriz.

Bacak veya karın kısımlarına doğru tüyler iki katlı kürk şeklinde görülmektedir ve ipeksi yapıya sahiptir. Çikolata renginde, lavanta veya beyazla karışım bir renkte görülebilir ve çeşitli şekilleri vardır.

Çocuklarla ve diğer hayvanlarla dostlukları en üst seviyededir. Özgürlüklerine düşkün olan ırklar arasında bulunmaktadır. Zeki ve gösterişli olan yapıya sahiptirler.

Hareket etmeyi ve mırıldanmayı çok sevmedikleri dikkat çekebilir. Yapıları oldukça sıcakkanlıdır ve sahiplerine karşı samimi davranışları sergilemektedirler.

Yaşam sürelerine bakacak olursanız 8 ile 14 yıl arasında değişmekte olduklarını görebilirsiniz. Bazı sağlık problemleri görülebilir ve bunlar arasında en yaygını ise Manx sendromu olarak adlandırılmaktadır.

Diş etleri fırçalanabilir ve tırnakları da düzenli olarak kesilmelidir. Hijyenik ortamlarda beslenmesi gereken ırklardan birisidir.





Pinterest'de Paylaş