Sokak Kedileri İçin Tasarladıkları Kapla Yılın Tasarım Ödüllerine Damgasını Vuran Türk Gençler

Sokak Kedileri İçin Tasarladıkları Kapla Yılın Tasarım Ödüllerine Damgasını Vuran Türk Gençler

Asın bayrakları asın!

Bored Panda.com’u hepiniz bilirsiniz. Eğlenceli içerik sitesinde yayınlanan ve tüm dünyadan milyonlarca kişinin ilgisini çeken bir içerikte bizden ufak ama sokak hayvanları için çok etkili dokunuş var.

İçeriğin konusu mobilya, paketleme, mimari ve grafik gibi geniş bir yelpazede verilen tasarım ödüllerinin sonuçları. 2016-2017 yılı A’ Design Award & Competition‘ın verdiği ödüllerde “Meow” isimli bir paketleme ödülü dikkati çekiyor.

Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Yüksek Okulu Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Bahar Bostancı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden Evrim Uvaçin Işık’ın sokak hayvanları için hazırladığı pratik mama&su kabı paketleme&ambalaj kategorisinde ödül aldı.

Ülkemizde yaşayan sokak kedileri için hayvanseverler yanlarında mama taşıyıp gördükleri kedilere bunları verebiliyor. Ama su taşımak ve her sokak kedisi için bir su kabı koymak mama taşımakla aynı rahatlıkta değil. Bu sorunu çözmek için hazırlanan ambalajların bir tarafına mama bir tarafına da su koyulup paketleniyor.

Kediler mamayı ve suyu tükettikten sonra aynı kaplara tekrar mama&su koyulabiliyor.

Gençlerimizi sokak hayvanları için faydalı olan bu tasarımlarından dolayı kutluyoruz…


Umuyoruz ki yakın zamanda firmalar veya belediyeler sosyal sorumluluk kampanyası olarak bu ambalajları hayata geçirir ve sokak hayvanlarına hayat katarlar…





Pinterest'de Paylaş