Tembel Hayvanlar Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Şey

Tembel Hayvanlar Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Şey

Evet, gerçekten isimleri gibi üşengeç bu arkadaşlarımız. Ne kadar ilginç olduklarını birçok hayvan dostumuzun olduğu Zootropolis adlı animasyon filmindeki sahnesinde görebilirsiniz. Ayrıca filmi komple izlemenizi tavsiye ederim.

1.Tembeller günün tam 15 ila 20 saatini uyuyarak geçirirler. Kalan kısa zaman dilimini ise yalnızca yemek yemek ve tutundukları ağaç dalını değiştirmek için kullanırlar.

2.Çok fazla yemek yemezler ve hatta su içmezler. Dolayısıyla da doğaya en az zararı olan hayvanlar arasında başı çekmeyi başarırlar.

3.Bu hayvanların hayat biçimleri olağanüstü şekilde ağaçlarda yaşamaya uyum sağlamıştır. Ayrıca tembeller ağaçlarda asılı olarak ve çoğunlukla hiç hareket etmeden dururlar.

4.Tembeller sürekli ters asılı olduklarından iç organlarının yerleri diğer memelilerden farklıdır. Üstelik aralarındaki fark yalnızca bununla da sınırlı kalmıyor. Tembel hayvanların tüyleri diğer memelilere göre ters yöne uzamaktadır.

5.Hepçil hayvanlardır ve mideleri oldukça büyüktür. Hatta iyi beslenen bir tembel hayvanın vücut ağırlığının tam üçte ikisini mide ve içindeki ağırlığı oluşturmaktadır.

6.Tembel hayvanların gebelik süreleri altı aylık bir süreçtir. Yavrular yaklaşık beş haftalık olana kadar annelerine sarılarak yaşamlarına devam ederler.

7.Tembel hayvanlar ayda sadece bir defa boşaltım gerçekleştirirler.

8.Günümüzde yaşayan tembel hayvanlar iki parmaklı tembel hayvanlar(megalonychidae) ve üç parmaklı tembel hayvanlar (bradypodidae)’dır.

Yaşayan tüm tembel hayvanlar aslında üç ayak parmaklıdır ancak iki parmaklı tembel hayvanlar iki adet el parmağına sahiptirler. Bunlardan iki parmaklı olanlar üç parmaklı tembellere göre daha hızlı hareket ederler.

9.Oldukça yavaş hareket eden bu hayvanlar dakikada sadece 2 metrelik bir yol kat edebilirler.

10.Tembel hayvanlar aslında tıpkı “kedi, köpek, kuş” gibi bir hayvan türünün adıdır. Ancak tembeller birçok insan tarafından “sloth” olarak da bilinir.

11.Tembel hayvanlar Orta ve Güney Amerika’da yaşarlar. Ayrıca Kosta Rika’da yaşayan tembellerin temel ölüm sebebi çoğunlukla elektrik tellerine takılmalarıdır. Bunun yanında kaçak avcılar da ana ölüm sebepleri arasında yer almaktadır.





Pinterest'de Paylaş