Terk Edilen ve Sadece 113 Gram Olan Minik Yavru Kedinin Hayata Dönüş Hikayesi

Terk Edilen ve Sadece 113 Gram Olan Minik Yavru Kedinin Hayata Dönüş Hikayesi

Francis adlı bu yavru kedi üç haftalıktı fakat sadece 113 gram ağırlığında, tıpkı yeni doğmuş bir yavru kedi gibiydi. İçinde bulunduğu barınak, bir şeyin normal olmadığını biliyordu.

Birkaç haftalıkken, küçük bir kaşık büyüklüğünde olması normalin dışında bir durumdu.

Kediciği NOVA Kedi Kliğini’nde veteriner hekim olan Ellen Carozza’ya götürdüler ve Ellen özel bakıma ihtiyacı olan bu yavrunun bakımını üstlendi.

İlk muayeneleri sırasında, smoking giymiş gibi görünen bu yavrunun kalp üfürümünün olduğunu ve biraz da tüy kaybettiğini keşfettiler. Devam ettiler ve teşhisi doğrulamak adına yavru kediye iki farklı test daha uyguladılar.

En başından beri, küçük Francis asla boyutunun onu yavaşlatmasına izin vermedi. Yemesi oldukça yerindeydi ve Ellen onu alıp sarılıncaya kadar miyavlamaya devam ederdi.

Francis saatte bir biberon ile beslenirdi.

Ellen’ın sakin kedisi Benny, yavru kedi Francis’e adeta bir baba oldu. Yemesini bitirdikten sonra yavru kediyi temizlerdi. Kumunu kullanırken ve ilk katı yiyeceklerini yerken hep Francis’i izlerdi.

Francis ilk kez yavru kedi ıslak maması denediğinde, sanki bir şampiyon gibi tıkınmaya başladı.

“Birkaç uzmanla da görüştükten sonra, yapılan ek testler dahilinde Francis’in  hipotiroidinin olmadığını ancak büyüme hormonunda eksiklik olabileceği sonucuna ulaştık.” dedi Ellen.

“Altı haftalık olan Francis, üç haftalık bir yavru kedi büyüklüğüne ulaşmıştı. Neredeyse tamamının göbeğinde toplandığı 350 grama yakın bir büyüme göstermişti.” dedi Ellen.

Francis’in güçlü bir sesi var ve büyüyebilmek için çok çabalıyor.

NOVA Kedi Kliniği kuruluşu, Francis gibi kedilere hayatta kalmaları ve gelişmelerini sağlayabilmek adına gereken özeni göstermektedir.

Bu sevimli videoda Francis’in yolculuğunu izle


Tedavi süreci tamamlanıp Francis hazır olduğunda Ellen’in aile üyelerinden biri tarafından sonsuza dek sahiplenilecek.

Sekiz haftalık olduğunda, bu bıyıklı yavru kedi adeta yepyeni bir kedi olmuştu.

Bu hikayeyi arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.





Pinterest'de Paylaş