Yavruları İçin Damızlıkken Kurtarılıp Veterinerde Hemşirelik Yapan Tüysüz Kedi

Yavruları İçin Damızlıkken Kurtarılıp Veterinerde Hemşirelik Yapan Tüysüz Kedi

“Kuru üzüm” adı verilen bu Sphynx cinsi tüysüz kedi ne yazık ki damızlık bir anne olarak kullanılıyordu. Yavruları internette ve pet-shop’ta satılıyordu. Gözünde ilerleyen hastalıktan dolayı veterinere getirildi ve o burada “Helping Hands Pet Rescue” adlı dernek tarafından damızlık olmaktan kurtarılarak koruma altına alındı.

Gözlerinde ilerleyen ülserden dolayı bir buçuk yaşındaki bu kedicik gözlerini kaybedebilir, karanlığa gömülebilirdi. Dernekte görevli olan bir grup veteriner hekimlik öğrencisi bu tüysüz ve hüzünlü kediye özel olarak ilgi gösterdi, tedavisini üstlendi.

Veterinerlerin ve derneğin çabası sayesinde damızlık olarak vahşet içinde bir hayat yaşamaktan kurtarılan bu tüysüz kedi Kuru Üzüm, veterinerlerden birisi tarafından sahiplenildi ve artık bu klinikte yaşamaya başladı.

Zamanla kendisini de hemşire gibi hisseden kedi, işini gerçekten pek ciddiye alıyor. Her gün rutin olarak kliniği dolaşıp, yeni gelen hastalarla tanışıyor.

Özellikle de köpeklere bayılan tüysüz kedi Kuru Üzüm, veterinerin maskotu olmuş durumda. Hasta hayvanlara moral veren tüysüz kedi onların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlıyor.

Evcil hayvanlar tüysüz kediyi gördüklerinde keyiflerini yerlerine geliyor.

O ne yazık ki eskiden damızlık bir hayvandı ve internette, pet-shoplarda yavruları satılıyordu.

Şimdi kurtarıldı ve diğer evcil hayvanlara yardım ediyor. Lütfen, tekrar ve tekrar söylüyoruz; satın almayın, sahiplenin.

Eğer satın alırsanız, geçmişi Kuru Üzüm’ün geçmişi gibi oluyor. Ve tabii ki size o hüzünlü hikayelerini anlatamıyorlar.





Pinterest'de Paylaş