Yıllarca Çalıştığı Markete, Anısını Yaşatmak İçin Heykeli Dikilen Kedi Brutus

Yıllarca Çalıştığı Markete, Anısını Yaşatmak İçin Heykeli Dikilen Kedi Brutus

Hayvanlar dokundukları yere iz bırakır. Bu iz bazen o kadar derin olur ki onları tanımayanlar bile çok etkilenir. Mesela Kadıköy’ün Tombili isimli kedisini tanımayan yoktur. Ünü o kadar fazla ki onun, hikayesinden etkilenenler de var. Hem de sadece ülkesiyle sınırlı değil bu ün.

Brutus de herkesin sevgisini kazanmış kedi. Geçtiğimiz aylarda vefat edince hayatı boyunca çalıştığı süpermarket de onun anısını yaşatmak için Tombili’yi örnek almış.

Brutus isimli yerel kahraman ve maskot ile tanışın! Kendisi İngiltere’nin Morrisons kentinde bir süpermarket çalışanıydı. Her zaman müşterinin isteklerini gözeten biriydi o…

Markete gelen herkesle ilgilenmeyi ihmal etmez, her yeri kolaçan eder ve herkesin yüzünde gülümsemeyle ayrılmasını sağlardı. Arada sırada da balıkların olduğu bölüme çaktırmadan girmeye çalışırdı.

Arada market müdürüyle çekişme yaşarlardı. Ama tatlı bir rekabet çünkü Brutus koridorlarda sanki oranın sahibi oymuş gibi yürürdü her zaman. Ayrıca kamera gördü mü hemen poz verirdi.

İkinci eviydi süpermarket Brutus’ın. 6 yıldır orada yaşıyordu. 2013 yılında ise böbrek hastalığı teşhisi konuldu ona. Bu doğuştan gelen bir durumdu ve tedavisi yoktu…

Hastalığına rağmen her gün sorumluluklarını yerine getirmeyi ve insanlara kendilerini mutlu hissettirmeyi asla elden bırakmadı. O da insanların yanında olmaya bayılıyordu.

2017 yılının başında hayatını kaybetti Brutus. Beklenen bir durum olmasına rağmen herkes çok üzüldü. Çünkü o sadece markete gelen müşteriler ve oranın çalışanları için değil internetin de sevgi dolu kedisiydi. Hikayesini yüzlerce insan okumuştu ve onu sosyal medyadan takip ediyordu.

“Brutus, Morrison bölgesinde markete gelen insanların yanı sıra Facebook’ta da pek çok kişinin kalbini kazandı. Aldığımız mesaj sayısı çok fazla.” diyor Brutus’ın annesi.

O kadar çok seviliyordu ki Brutus, dünyanın pek çok yerinden onu sevenler toplam 5 bin euro toplayarak onun heykelini yaptırmaya karar verdi!

Bu para sadece heykel yapımına değil aynı zamanda yerel barınaklara da gidecekti. Brutus adına bir bağıştı bu…

10 Eylül’de de heykeltıraş Jane Robbins tarafından yapılan heykel resmi olarak süpermarkete konuldu. Pek çok insan onun yalnızca heykelini görebilmek ve dostlarına veda edebilmek için süpermarkete akın etti.

“Geçen yıllar süresince Brutus ailemizin bir parçası haline gelmişti.” diye hüznünü paylaştı süpermarketin sahibi. “Herkes marketin resmi karşılayıcısı olan Brutus’ı çok seviyordu ve onun anısını yaşatmak üzere yapılan bu heykeli çok anlamlı buldu.”

Aynı İstanbul’un Tombilisi gibi, Brutus de heykelleri yapılarak ölümsüzleştirilen hayvanlar arasında yerini aldı. Şimdi koridorlarda müşterileri karşılama görevini heykeli yapıyor.

O bile insanların gününü güzelleştirmeye yetiyor!

Artık anısı ve mirası sonsuza kadar yaşayacak!

Kaynak





Pinterest'de Paylaş