Yürüyerek Hayvanlara Yardım Etmenizi Sağlayan Harika Uygulama: ResQwalk

Yürüyerek Hayvanlara Yardım Etmenizi Sağlayan Harika Uygulama: ResQwalk

İnternette sahiplenmeyi bekleyen, yaralı ya da uyutulacak hayvanların haberlerini her gördüğümüzde üzülüyor, “Keşke orada olsam, keşke param olsa da yardım edebilsem” diye içimizden geçiriyoruz. Bazen kenarda köşede biriktirdiğimiz paralardan fedakârlık ediyoruz, bazen de iyi dileklerimizi iletmekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Ama artık bu duruma bir son geliyor. Sizi yardım edememenin verdiği üzüntüden kurtaracak bir uygulamayla karşınızdayız sevgili okurlar! Sadece yürüyerek barınaklardaki hayvanlara yardım edebileceğimiz bir uygulama var karşımızda: ResQwalk. Peki nedir bu ResQwalk, ne işe yarar, nasıl yardımcı olabiliriz?

Sizi şöyle alalım.

ResQwalk, “Her yürüyüşe çıktığınızda bir hayvan kurtarın” sloganı ile bizi yürüyüşe çağırıyor

resqwalk

Hem Android hem de iOS kullanıcıları bu uygulamayı indirip hayvanlara yardım etmeye başlayabilir

resqwalk-patiliyo-2

ResQwalk, sponsorlar tarafından karşılanan parayı sistemine kaydettiği barınaklara bağışlayan bir uygulama

resqwalk-patiliyo-3
Her sene kendilerine gelen bağışları topluyorlar ve kullanıcılarından bir barınak seçmelerini istiyorlar. Kullanıcılar, seçtikleri barınak için ne kadar çok yürürse barınak da o kadar kazanıyor. Yani, hangi barınak adına daha fazla kişi yürüyorsa o barınağa daha çok yardım ediliyor.

Uygulama, adım saymaktan ziyade GPS konumuna bağlı mesafe hesaplıyor

resqwalk-patiliyo-4
Tabii birkaç kural var: Saatte 20 kilometreden fazla hızla gidemezsiniz, yani uygulamayı yürürken, koşarken veya bisiklet kullanırken açık tutabilirsiniz fakat arabada gittiğiniz mesafeyi hesaplamaz. “Nasıl olsa adım saymıyor, arabaya binerim mesafeyi uzatırım” düşüncesini atıyoruz kafamızdan. Ayrıca, günde 48 kilometre sınırımız var, 48 kilometreden fazlası sayılmıyor.

Uygulamayı kullanmak ücretsiz, hiçbir para ödemeden sadece yürüyorsunuz

resqwalk-patiliyo-5

Peki nasıl kullanıyoruz ResQwalk’ı?

resqwalk-patiliyo-6
Uygulamayı indirdikten sonra üyelik açıyor ya da facebook/twitter hesabımızla giriş yapıyoruz. Sonra yardım edeceğimiz bir barınak seçiyoruz (Daha aşağılarda olan barınaklar daha az yardım alıyor, tavsiyemiz aşağı sıralardan bir barınak seçmeniz) ve sonra Start Walk’a basarak yürümeye başlıyoruz. Pause ile durdurabilir, Finish ile son verebiliriz yürüyüşümüze. Yürüyüşlerin sonunda bize özel indirimli eşyalar geliyor, istemiyorsak orayı geçiyoruz ve yürüyüşümüzün analiziyle karşılaşıyoruz. Uygulama arka planda çalışabiliyor, yani sürekli açık tutma zorunluluğu da yok.

Uygulama GPS aracılığıyla konumu hesapladığı için ev içindeki yürüyüşümüz sayılmıyor maalesef

resqwalk-patiliyo-7

O zaman hadi, hayvanlara yardım etmek için dışarı çıkalım!

resqwalk-patiliyo-8s
Uygulamayı indirmek için sizi şöyle alalımkalp-emojisi





Pinterest'de Paylaş