En Renkli 13 Tatlı Su Balığı

En Renkli 13 Tatlı Su Balığı

Tatlı su balıkları arasında en renkli türleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Görsel olarak sizleri de etkileyecek olan bu türlere hemen göz atabilirsiniz.

1. Erkek beta

Akvaryum meraklıları için vazgeçilmez renklere sahip olan türlerden birisi erkek beta olacaktır. Böylece en popüler olan seçimlerden birisini yapmanız da mümkündür.

2. Diskus

Akvaryum sahibi olmak isteyenlerin dikkat ettikleri en önemli faktörlerden birisi de seçecekleri tatlı su balıklarındaki renkliliktir. Akvaryumlarda büyüleyici renkleri ile dikkat çekmekte olan balıklardan birisi olarak Diskus sizin için uygun bir tercih olacaktır.

3. İmparator Çiklit balığı

Akvaryum balıkları arasında renkleri ile göz kamaştıran bir diğer tür ise İmparator Çiklit olarak karşınıza çıkar. Renkli balıklar arasında yer almaktadır ve muhteşem bir şekilde besleyebileceğiniz türlerden birisidir.

4. German Blue Ram

Oldukça renkli ve güzel görünen balık türlerinden birisi olduğu için tercih edebilirsiniz. Mavi rengi özellikle dikkat çekmektedir ve efsane tatlı su balıklarından birisidir.

5. Killifish

Tatlı su balıkları arasında en çok dikkat çeken ve büyüleyici güzelliğe sahip olan türlerden birisidir. Çok fazla söze gerek bırakmaz ve görselini incelediğinizde, sizlerde de harika izlenimler bırakacaktır.

6. Kuhli

Yılana benzeyen balıklardan birisidir. Rengi ise koyudur ve açık renkli balık seçmeyenler için idealdir. Barışçıl türler arasında yer almaktadırlar ve suda meydana gelen değişimlere karşı hemen uyum sağlamaktadırlar.

7. Kılıçkuyruk

Akvaryum hazırlama telaşından kurtulmak isteyenlerin hemen tercih edecekleri renkli balıklardan birisidir. Üst kısımlarında ve sırt veya kuyruk yüzgeçlerindeki turunculuklarından dolayı daha  hoş bir görünümü yansıtmaktadırlar.

8. Thorichthys meeki

Popüler türlerden birisidir ve yalnızca üreme zamanında ağız ve vücudunun alt kısımları kırmızıya dönüşmektedir. Böylece sizler için de etkileyici olan sonuçları ortaya koyabilmektedirler.

9. Tiger pleco

Desenli balık türlerinden birisidir ve zemine inerek yemleri tüketmeyi tercih etmektedirler. Aynı zamanda barışçıl oldukları da söylenebilmektedir.

10. Barbus Titteya

Arkadaş canlısı olan bu türün kırmızı rengi sizleri de etkileyecektir. En favori balık türlerinden birisidir ve oldukça eğlenmenizi sağlayabilirler. Yemler ve alışkanlıklar konusunda çok fazla sıkıntı çekmezler.

11. Danio

Hareketliliği ve renkliliği ile dikkat çeken türlerden birisidir. Farklı akvaryum koşullarına uygun olarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu balık türlerini izlemek son derece keyif vermektedir.

12. Lepistes

Birçok renk seçeneği bulunan bu türü tercih edebilirsiniz. Dayanıklı türlerden birisidir ve yem konusunda seçici değillerdir. Bu da zorlanmadan beslemeniz açısından faydalı olacaktır.

13. Pearl Gourami

Saldırgan olmayan ve saldırgan olan balıklarla yaşamayı sevmeyen bu türlerin, orta yüzeylerindeki renklilikleri dikkat çekmektedir.





Pinterest'de Paylaş