Irma Kasırgası, Onu Yenemedi: Bir Kez Bile Kuluçkasını Terk Etmeyen Cesur Anne Ördeğin Hikayesi

Irma Kasırgası, Onu Yenemedi: Bir Kez Bile Kuluçkasını Terk Etmeyen Cesur Anne Ördeğin Hikayesi

Bazı hikayeler insanda o kadar derin izler bırakabiliyor ki kendimizi sorgulatabiliyor. Bu da öyle bir hikaye. Her şeyi çocukları için riske atan ve cesaretiyle hepimize örnek olan anne ördek…

Anne isimli kadın, Florida’yı vurması beklenen Irma Kasırgası öncesi sadece kendi ailesinin güvenliğini değil aynı zamanda 13 yumurtasıyla evlerinin yanındaki ağacın altına yuva yapan ördeği düşünüyordu.

Ailenin kasırga öncesi onlara yardım etmek için ne yapacakları konusunda bir fikirleri yoktu. Yumurtaları mı içeri almalı, anneyi yakalamaya mı çalışmalı, eğer böyle yaparlarsa yumurtaları reddeder mi ya da paniğe kapılıp kendine zarar verir mi diye düşünürken kasırga geldi çattı.

Onlar da yanlış bir şey yapmaktan korktukları için mecburen anne ve yumurtalarına yardım edemediler.

Çok etkili olan kasırga sırasında ördeğin daha güvenli bir yere gideceğini ya da kurtulamayacağını düşündüler. Sürekli onları kontrol ettiler ve anne ördek bir kez bile kuluçkasını terk etmedi!

Kasırga geçer geçmez herhangi bir yardıma ihtiyacı olabilir diye ördeği kontrol etmeye gittiklerinde de sağlık durumunun çok iyi olduğunu gördüler. Ve hiç bir yumurta zarar görmemişti! Hatta bir kaç gün sonra resmen ördeğin arkadaşları ziyarete gelip onları kontrol etti.

Doğanın ne kadar güçlü olduğunu anlayan aile, sevginin gücü sayesinde kurtulan yumurtaların yumurtadan çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü Irma Kasırgası’nın gücü bu ördek karşısında hiç bir şeydi!





Pinterest'de Paylaş