Hayvanlar Alemindeki En İlginç Hayvan Türleri Hangileridir

Hayvanlar Alemindeki En İlginç Hayvan Türleri Hangileridir

En ilginç hayvan türlerinde: yarasalar, papağanlar, deniz atı ve örümcekler hakkında bilgileri yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yarasalar gündüzleri baş aşağı sarkıp uyur, geceleri avlanmak ve beslenmek için dolaşır. Çoğu böceklerle beslenirken bazıları meyvelerle bazıları kuş, kertenkele ve kurbağalarla beslenir. Uzayan parmakları ince deri tabakasıyla kaplıdır. Uçan bir memelidir. Koklama ve tat alma duyuları çok gelişmiştir. Genellikle meyve yiyenler görme yetisini kullanabilirken diğer türlerin çoğu kördür ve geceleri yollarını bulmak için ses dalgaları yayarak yollarını bulurlar. Fakat bu ses dalgalarını insan başta olmak üzere birçok canlı duymamaktadır.

Yaydıkları ses dalgaları çevredeki cisimlere çarpıp geri dönme yönüne göre rotalarını belirlerler. Bazen beslendikleri avlarından bakterilerin bulaşmasıyla kuduz olabilmektedirler. İnsanlar yarasa saldırılarına maruz kaldığında mutlaka kuduz virüsü için doktora görünmelidir. Yarasaların ürkütücü görünüşleri, özellikle ön dişlerinin büyüklüğü insanın bir gece yarısı küçük olduğu halde korkutabilir. En büyük düşmanları baykuşlardır.

Bir diğer tuhaf olan hayvan ise papağandır. Kalın dilli, kıvrık gagalı ve parlak tüylüdür, sıcak bölgelerde yani genel olarak ekvatoral iklimin olduğu bölgelerde yaşarlar. Birçok çeşidi mevcut olup bazı türleri 60 – 100 yıl ortalama ile yaşarlar. Taklit yeteneği yüksek zeki kuşlardır. Gagaları güçlü olduğundan sert kabuklu yemişlerden beslenebilirler. Amerika, Afrika, Asya ve Okyanusya’nın tropikal bölgelerinde yaşarlar.

İnsan seslerini ve melodilerini hafızalarına kaybedip tekrarlayabilme özelliklerinden dolayı insanlar genellikle evin içinde beslerler. Normal koşullar altında zararsız bir kuştur fakat öldürücü papağan hastalığını bulaştırdıkların da insan için tehlikeli sonuçları olabilir. Deniz Atı ılıman ve tropikal denizlerde yaşayan bu canlı memelidir. Fakat diğer memelilerden farkı erkeğinin doğurmasıdır. Vücudu sert ve kabukludur.

Örümcekler yaklaşık 30 bin türe sahip olan bu hayvan dünyanın her yerinde yaşar. Çiftleştikten sonra dişisi erkeğini yer. Ve örümceklerin ördüğü her ağ diğerlerinden farklıdır.





Pinterest'de Paylaş