Hayvanseverlerin Aklına Düşen 9 Korku Dolu Soru

Hayvanseverlerin Aklına Düşen 9 Korku Dolu Soru

Bir veya daha fazla evcil hayvana yuva olmak müthiş bir şey. Eğer yolunuz o daha yavruyken kesiştiyse büyümesine tanık olmak; yetişkin hayvanlara umut olmak ve her koşulda tüm kalbini açmak… Zaman zaman yaramazlıklarıyla bizi kızdırsalar veya işimizi zora soksalar da onlar bizim üstlerine titrediğimiz çocuklarımız. Bir de asi ruhlu ”sokak çocuklarımız” var. Hayvanseverler olarak sokak hayvanları için de sorumluluk hissediyor onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar sevgi, koruma kollama ister istemez bazı korkuları beraberinde getiriyor. İşte hayvanseverlerin aklına düşen 9 korku dolu soru:

1 . Ortalıklarda görünmeyen tanıdık bir sokak hayvanı hakkında ”bir şey mi oldu acaba?” 

Her sokağın belli kedi/köpek müdavimleri olur. Ve bu güzel hayvanlar mahalle/site sakinleri tarafından korunur- kollanır, bakılır. O kadar ki, bir gün görmeseniz hemen evham yaparsınız: ”Nerelerde bu? Bir şey mi oldu acaba?” Sokaklar biraz tehlikeli ve hayvan dostlarımızın karşısına her zaman iyi insanlar çıkmıyor ama siz yine de yüreğinizi karartmayın. Takılmıştır bir yere, gelir.

2. Havalar soğuyunca ilk akla gelen: ”üşüyorlar mıdır?”  

Soğuk hava koşulları tabii ki sokak hayvanlarının hayatını oldukça zora sokuyor ve endişeye kapılmakta haksız sayılmayız. Ama korkuya kapılmak dışında yapacağımız şeyler olduğunu da unutmuyoruz.

3. Sağa sola zıplarken yere düşen minik hayvanlar için ”bir şey olmuş mudur?”

Özellikle evdeki yavru kedi köpek dostlarımız çocukluk heyecanıyla beceriksizce oraya buraya atlarlarken ufak çaplı düşüşler yaşayabiliyorlar. Hemen yerimizden fırlıyoruz ”ay bir şey oldu mu” diye. Korkmayın koltuğa atlamaya çalışırken düşen bir kedinin/köpeğin zarar gördüğünü henüz görmedik. Allah korusun tabii. Evham yapmayın. Düşe kalka öğrenecek.

4.Eve yeni bir hayvan geliyor… ”Birbirlerini sevecekler mi?”

Aileye yeni bir üye mi geliyor? Ne mutlu size! Fakat kıskanç kızınız/oğlunuz buna ne tepki verecek? Birbirlerini sevecekler mi? Korkmayın korkmayın… Bizce her şey harika olacak.

5.Evde yalnız kalan evladınız için: Maması suyu yetmiş midir acaba?

Bazen evcil hayvanlarımızı çok uzun süreli olmamak kaydıyla evde yalnız bırakabiliyoruz. Önlemlerimizi alıyoruz tabii mamasını suyunu normalden belki biraz daha fazla koyuyoruz, oyuncaklarını ortalığa çıkarıyor evi onun keyifli vakit geçirebileceği bir hale getiriyoruz. Endişelenmeyiiin… Niçin yetmesin?

6.Misafiriniz mi var? ”Rahat verecek mi bize?”

Bazı evcil hayvanlar insanlarını öyle çok seviyorlar ki çocukça kıskançlıklar yapabiliyorlar bazen. Eğer sizin çocuklar da böyle kıskançlarsa eve birini davet etmeden önce mutlaka düşünürsünüz ”rahat verecek mi bize?” diye…

İnsanının kız arkadaşından hiç hoşlanmayan iki kıskanç köpecikler

7.Veterinere götürürken ”olay çıkaracak mı?” sorusu ve bir Hulusi kedisi anısı

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki evcil hayvanları veterinere götürmek tam bir eziyet. Korkmalarını anlıyoruz ama kimi evcil hayvan da etrafa korku salıyor. Benim kedi çocuğumu kısırlaştırdıktan sonra veterinere götürmek imkansızlaştı. Sizin nasıl maceralarınız var bilmiyorum ama benim kedim hakkında veteriner ”ben hayatımda böyle bir şey görmedim” demişti… Çocuğum herkese saldırıp üstüne bir de veterineri yakıp yıkarken arada bana bakıp acı dolu yakarışlarda bulunuyordu. Ben onu o halde gördüğüm için salya sümük ağlarken diğer sakin ve masum hayvanlar ve veteriner hanım dehşete kapılmıştı. Çünkü benim minik oğlum veterinerde bir pantere dönüşmüştü adeta. Sadece tüyleri kesilecekti biraz aslında ama anlatamadık. Çok iri bir kedi olduğu için de bayıltamadılar zaten. Tıraşı boyunca veterinere yarı baygın halde tısladı.

Tıraştan önce dünyadan bi’ haber Hulusi:

Tıraştan sonra mutsuz Hulusi:

8. Yaramaz bir ev arkadaşınız varsa evde yalnız kaldığı zaman aklınıza düşen ”evi çok dağıtmış mıdır acaba?” sorusu

Yaramaz bir hayvanla yaşayanlar çok iyi bilirler ki bırakın evde yalnız kaldığı zamanları kafanızı çevirdiğiniz anda bir felaketle karşılaşabilirsiniz bazen. Yapacak bir şey yok.

9. En endişe dolu soru: ”İyileşecek mi?

Hayvan dostlarımız bazen çeşitli sebeplerle hastalanıp bizi korkuturlar. Gözümüz gibi baktığımız, hep koruyup kollamaya çalıştığımız hayvan çocuğumuzun/tanıdığımız bir hayvan kişisinin ciddi olmayan bir hastalığa yakalanması bile bizim dünyamızı allak bullak edebilir. Kaybetme korkusuyla aklımıza düşen en endişe dolu soru: İyileşecek mi?

Hasta olan hayvan dostlarımıza acil şifalar dileklerimizle…





Pinterest'de Paylaş