Sokaklarda Yaşayan Dostlarımız Hakkındaki 10 Gerçek Dışı Bilgi

Sokaklarda Yaşayan Dostlarımız Hakkındaki 10 Gerçek Dışı Bilgi

Sığınmaya yer bulamayan ve yarı aç yarı tok, bazen de açlıktan ve susuzluktan ölen dostlarımız, sokak hayvanları. Zaten yeterince zor hayat şartları dışında, insanların acımasız davranışlarına ve işkencelerine maruz kalan dostlar. Çok acı olsa da yaşanan gerçekler maalesef böyle. Özellikle gerçek dışı olan kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesenler ise umarız gerçekleri öğrendiğinde, biraz daha duyarlı olabilirler.

Onların kürkleri var üşümezler, bu görüş gerçek dışı bilgilerin ilk örneği olarak verilebilir.

Bu kar yağdığında sığınmaya yer bulamamış ve kıvrıldığı yerde donmuş hayvanları görmemezlikten gelmek için kendimize bulduğumuz bir mazeret mi acaba.

Sokak hayvanları aç kalmaz, mutlaka yiyecek bir şey bulurlar ise yine yanlış bilgilere örnek olarak verilebilir.

Aslında onlara yiyebilmesi için yemek artıklarımızı vermemiz bile çok yararlı olacaktır. Çünkü çöplerimiz konteynırlarda olduğu için onların ulaşması mümkün olmuyor ve genellikle aç kalıyorlar.

Sokakta yaşayan hayvanlar, insanlara mikrop saçarlar. Pek çok insan onları ellemekten hatta bulundukları yerde olmalarından bile kaçınırlar.

Ya size bir halk otobüsünde sokak hayvanlarındaki mikroplardan, 10 kat daha fazla mikrop bulunduğunu söylesek, fikriniz değişir mi?

Sokaktaki köpekler insanlara saldırır, yine karşılaştığımız ön yargılardan biridir.

Sokaktaki dostlarımız sevgisiz ve ilgisiz yaşadıkları için çok da sevgi dolu olamıyorlar. Ancak insanlardan eziyet görmemiş bir köpek asla saldırgan olmaz. Hatta eziyet görmüşler bile, genellikle saldırgan değillerdir.

Sokaktaki hayvanlar barınaklara toplanmalıdır, orda daha iyi yaşarlar. Keşke bu görüşün gerçeklik payı olsaydı ve en azından barınaktaki dostlarımızın iyi bakıldığını söyleyebilseydik. Maalesef, barınaklarda olan dostlarımız çok kötü şartlarda yaşıyor ve çoğu ölümü bekliyor.

Sokaktaki hayvanlar barınaklara toplanmalıdır, orda daha iyi yaşarlar.

Keşke bu görüşün gerçeklik payı olsaydı ve en azından barınaktaki dostlarımızın iyi bakıldığını söyleyebilseydik. Maalesef, barınaklarda olan dostlarımız çok kötü şartlarda yaşıyor ve çoğu ölümü bekliyor.

Sokaktaki kedi ve köpekler kavga ederek huzurumuzu kaçırıyor diyenler ise bilmelidir ki kedi ve köpekler tok oldukları sürece asla agresif olmazlar. Aslında dışarıdan gördüğümüz bu manzaranın tek sebebi, aç kalmış dostlarımızın yaşam mücadelesidir.

Sokak hayvanları çok hızlı bir şekilde çoğalıyorlar.

Bu durumun gerçeklik payı olsa da doğan yavruların yarısından çoğu, ilk 6 ay içinde ölüyorlar. Ayrıca belediyelerin kısırlaştırma projesi sayesinde de, zaten sokaktaki dostlarımızın çoğu, üremiyor.

Sokaktaki hayvanlar düzeni bozuyorlar, diyenleri duyuyoruz.

Aslında onlar bulundukları her ortama uyum sağlamayı, maalesef bazı insanlardan bile daha iyi başarıyor. Trafikte yayalara kırmızı ışık yanarken yayaların geçtiğini, ancak bir köpeğin yeşil ışığı beklediğini görenleriniz olmuştur.

Sokak hayvanları duyarsız ve sevgisizdir diyenleriniz ise muhtemelen bir hayvan ile hiç yakın temas kurmamıştır. Onlar en ufak sevgi yaklaşımına bile karşılık veren, gözlerinde salt sevgiyi görebileceğimiz canlılardır.





Pinterest'de Paylaş