Havaalanında 1 Hafta Boyunca Bekletilen Kimsenin Sahiplenmediği Kutudan Bakın Ne Çıkıyor

Havaalanında 1 Hafta Boyunca Bekletilen Kimsenin Sahiplenmediği Kutudan Bakın Ne Çıkıyor

Lübnan’da yer alan Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’na her gün yüzlerce kargo ve bavul geliyor. Çoğu kontrollerden geçmeyi başarıyor. Geçtiğimiz sene mart ayında çalışanların dikkatini bir kutu çekti. Kutunun yanlarında delikler vardı ve Suriye’ye gidiyordu. Yükleneceği uçağın uçuş numarası haricinde üstünde hiçbir bilgi yoktu. Kutu yedi gün boyunca hava alanında bekletildi. Yetkililer kutunun açılmasına karar verdi. İçindekini görünce gözlerine inanamadılar.

42 santimetre uzunluğundaki kutunun içinden üç tane Sibirya kaplanı çıktı. IUCN tarafından soyları tükenmekte olan hayvanlar listesine alınan Sibirya kaplanlarından dünyada sadece 500 tane kaldığı tahmin ediliyor. Üç yavru da susuz kalmıştı. Uzun süredir kutuda kaldıklarından dışkılarının içinde durmaya zorlanmışlardı.

Kaplanların bir haftadır kutuda oldukları tahmin ediliyor. Kaplanlara dair bir bilgi alınamazken aşılarının yapılmadığı da ortaya çıktı. Patileri kanayan kaplanlar aynı zamanda da enfeksiyon kapmıştı. Kutudan çıkarıldıklarında bir süre ayağa bile kalkamadılar. Sindirim sistemlerinde bozukluk görüldü.

Publiée par Animals Lebanon sur Vendredi 17 mars 2017

Sonradan anlaşıldığı kadarıyla kaplanlar Ukrayna’daki bir hayvanat bahçesinden Suriye’nin başkenti Şam’daki bir kişiye satılmış. Suriye’deki iç savaş nedeniyle kaplanlar Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki hava alanında mahsur kalmış. Yapılan araştırmaya göre kaplanların anne ve babasının 2012’den itibaren 12 yavrusu olmuş. Bunlardan 9’u yasa dışı şekilde birilerine satılmış.

Kaplanlar kurtarılır kurtarılmaz hemen bir veterinere götürüldü. Veteriner sayesinde kaplanlar yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar. İsimleri May, Tania ve Antoun oldu. Kaplanları yasa dışı şekilde satan Ukrayna’daki hayvanat bahçesi Lübnan’daki yetkililerle irtibata geçerek kaplanları iade etmelerini istedi. Lübnan’ın önde gelen hayvan hakları savunucusu organizasyonu Animals Lebanon, Facebook’ta “Kara borsada bu tür hayvanlar yüz binlerce dolara satılabiliyor. Sahibi kaplanları geri almaya çalışıyor. Biz de kaplanların iyiliği için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ministry moves to confiscate tigers!The decision of the Ministry of Agriculture is out – the three tiger cubs should…

Publiée par Animals Lebanon sur Mardi 2 mai 2017

Birkaç hafta sonra Lübnan hükümetinden iyi haberler geldi. Tarım bakanlığı, kaplanların doğaya salınmasını emretti. Animals Lebanon tarafından rehabilite edilen May, Tania ve Antoun tamamen iyileştikten sonra vahşi yaşam parkına salındı.

 





Pinterest'de Paylaş