Kakadu Papağanı Hakkında 14 Bilgi

Kakadu Papağanı Hakkında 14 Bilgi

İnsanlara karşı belki de en cana yakın papağan türü olan Kakadu papağanı, bu sebeple çok tercih edilen ve en çok sahiplenilen papağan türüdür. Ana vatanları Avustralya ve Pasifik adalarının güneyi olan Kakadu papağanlarının, 17 türü vardır ve bu türler içinde en çok bilineni ise Sultan papağanıdır. Karakteristik özelliklerine bakıldığında, bütün Kakadu papağan türlerinin, birbirine çok yakın özelliklere sahip olduğu tespit edildiğinden, onlara ait genel özellikleri bilmek, tüm Kakadu papağan sahipleri için olumlu sonuçlar verecektir.

Kakadu papağanlarının konuşma kabiliyetleri çok sınırlıdır ancak, yeterince ilgi gösterildiğinde 15-20 kelime öğrenmeleri mümkündür.

Türlerine göre Kakadu papağanlarının ömrü 25 ve 50 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu sebeple sahipleneceğiniz tür hakkında bilgi edinerek, ortalama ömürleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kakadu papağanları sevecen, sosyal ve oyuncu olurlar.

Bulundukları ortama kattıkları neşe, tercih edilmelerinin en büyük sebeplerinden biridir.

Kakadu papağanlarının bakıldığı kafeslerin çok büyük ve oyuncakla dolu olması gereklidir.

Meraklı ve özgürlüklerine düşkün yapıları, onların kafes dışında olma isteklerini tetiklediğinden, kafesten çok evin içinde serbest olmayı ve sizinle vakit geçirmeyi isteyeceklerdir.

Bu papağan cinsinin genel özelliklerinden birisi ise kemirme huylarıdır. Evde serbest bıraktığınızda buna dikkat etmeniz ve onun kemirebileceği oyuncaklarının olması önemlidir.

Sahiplerine çok düşkün olan Kakadu papağanlarının, zamanla bu duyguyu aşırı boyutlara taşıdığı da bilinmektedir.

Sahibini kıskanan Kakadu papağanları diğer kişilere karşı agresif olabilir ve sert tepkiler verebilirler. Bu sebeple özellikle kalabalık ailelerde, herkesin eşit oranda ilgi göstermesi önemlidir.

Kakadu papağanları genellikle beyaz olsa da siyah, pembe ve sarı renkli olanları da sık rastlanılan türler arasındadır.

En belirgin özellikleri ise başlarının üzerindeki tepe tüyleridir ve bu kalkık tüyler tüm Kakadu papağan türlerinde mevcuttur.

Bu tür papağanların beslenmesi de diğer papağan türlerine benzerlik gösterir.

Tohumlar ve orman meyveleri en sevdikleri yiyecekler arasındadır ancak, Kakadu papağanları, doğada besinlerle birlikte kum ve toprak yemeleri ile bilinirler. Hazmı kolaylaştıran bu yöntem, ev ortamında değişiklik göstermektedir. Yinede kemirmeleri için astığınız mürekkep balığı kemiğine, hayır demeyeceklerdir.

Kakadu papağanları da diğer papağanlar gibi 150 desibel gücünde ses çıkarabilirler. Bu sebeple yüksek seslere karşı hassas olanların papağan sahiplenirken bunu bilmesi önemlidir.

Kakadu papağanı duygusal zekâları 2-3 yaşındaki bir çocukla aynı düzeydedir. Bu sebeple onlara vereceğiniz sevgi, ilgi ve alaka onların psikolojik sağlıkları açısından önemlidir.

Bu papağan cinsini çift olarak bakacaksanız, aralarındaki rekabeti önlemeniz zor olacaktır. Doğada sürüler halinde yaşasalar da, evlerde tek ve ilgi odağı olmayı tercih ederler.

Kakadu papağanları iyi ve doğru bir şekilde bakıldıklarında, genel sağlık problemleri yaşamazlar. Ancak mantar hastalığı en çok yaşadıkları sağlık problemlerinden birisidir.

Kakadu papağanı, oyunla birlikte en kolay eğitilebilen türlerden olan Kakadu papağanları, birçok numara öğrenebilir.

Onlar için nerede oldukları çok önemli değildir. Sizin yanınızda oldukları zaman, her yerde mutlu olabilirler.





Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Umut Ünlü

    negüzel

    20.05.2020 21:16:31 Reply