Köpeğinizin Bir Rahatsızlığı Olabileceğini Gösteren 9 Durum

Köpeğinizin Bir Rahatsızlığı Olabileceğini Gösteren 9 Durum

Köpeklerimizin fiziksel sağlığı için birtakım önlemler alıyoruz: gereğinden fazla yemek vermiyor, gerektiği kadar egzersiz yapmalarını sağlıyor, tüylerini tamamen tıraş etmiyoruz.

Ne yazık ki fiziksel sağlık tek başına yeterli olmuyor, köpekler de insanlar gibi ruhsal hastalıklara yakalanabiliyor.

Sahipleri olarak bizim de bunları zamanında fark edip, çeşitli önlemler almamız gerekiyor.

İşte köpeğinizin bir rahatsızlığa sahip olabileceğini gösteren 9 durum.

Buyursunlar.

1. Köpeğiniz sonunda kuyruğunu yakalayabilmişse

kopek rahatsizliklari

Köpekleri sık sık kuyruklarını yakalamaya çalışırken görüyoruz, elbette bu durum bir sorun teşkil etmiyor. Fakat köpeğiniz bir süre sonra yorulup bu uğraşı durdurmuyor ve tüm hırsla kuyruğunu yakalamaya devam ediyorsa, bu Obsesif-Kompulsif bozukluğa ya da anksiyeteye sahip olduğu anlamına gelebilir.

2. Normalden daha fazla uyuyorsa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-2
Köpekler yaşlandıkça enerjilerini kaybeder ve dolayısıyla daha fazla uyurlar. Bazı köpekler daha çok genç oldukları halde gereğinden fazla uyuyabilir ya da uyku düzeni birden değişebilir. Bu durum, köpeklerde depresyona ya da diyabete işaret olabilir.

3. İştahı kesilmişse

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-3
Bazı köpekler önerilen miktardan daha az yiyebilir, tıpkı insanlar gibi köpeklerin de az ve çok yiyeni olabilir. Bu durum normal olsa da, köpeğinizin iştahı birden kesilmişse depresyona veya anksiyeteye sahip olduğu anlamına gelebilir.

4. Yakın bir arkadaşını kaybetmişse

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-4
Bir köpeği kaybetmenin ne kadar üzücü olduğunu biliyoruz. Tüylü dostlarımız da, diğer dostlarının onları bırakmasına en az bizim kadar üzülüyor. Eğer dostunu kaybettikten sonra köpeğinizde iştahın kesilmesi, daha fazla uyuma, farklı davranış biçimleri görüyorsanız, bu köpeğinizin terapiye ihtiyacı olduğunu gösterebilir

5. Arabadayken aşırı korkuyorsa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-5
Hiç kimse trafikte takılıp kalmak istemez, köpek olsun insan olsun, trafikte hepimizin morali bozulur. Fakat köpeğiniz trafikte normalden abartılı hareketler sergiliyorsa, bir tür anksiyeteye sahip olup olmadığını kontrol etmek size düşüyor.

6. Artık pek kuyruk sallamıyorsa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-6
Hepimiz köpeklerin mutlulukla kuyruk sallayışını gördüğümüzde huzurlu hissediyoruz. Peki ya tüylü dostlarımız birden eskisi kadar kuyruk sallamamaya başlarsa? Böyle bir durumda, kuyruğu zedelenmiş olabilir ya da depresyonda olabilir.

7. Gölgeleri kovalamaya çalışıyorsa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-7
Bu durum kuyruk kovalama alışkanlığı kadar sık görülen ve normal olan bir durum değil. Eğer köpeğiniz gölgeleri kovalamaya çalışıyorsa, yeteri kadar mental egzersiz yapmadığı ya da bazı konularda kendine güveninin tam olmadığını gösteriyor olabilir.

8. İnsanları korkutuyorsa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-8

Saldırmasa bile, insanlara agresif davranışlarda bulunan köpeklere dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer köpeğiniz etrafındaki insanlara agresif davranmaya başlarsa, bu yine bir kendine güvensizlik sorunundan kaynaklanıyor olabilir.

9. Havluları veya tişörtleri çiğnemeye başladıysa

kopek-rahatsizliklari-patiliyo-9

Köpeklerin çiğnemeyi çok sevdiğini biliyoruz, fakat büyümelerine ve bazı şeylerin çiğnenmeyeceğini bilmelerine rağmen bu davranışta ısrarcılarsa, kompulsif bozukluğa sahip olabilirler. Yine de bu tür davranışlara müdahale etmeden önce köpeğinizi bir veterinere götürüp bir rahatsızlığı olup olmadığından emin olmanızı ve ondan sonra tüylü dostlarınıza yardım etmenizi öneririz.





Pinterest'de Paylaş