Köpek Besleyen İnsanların 12 Ortak Özelliği

Köpek Besleyen İnsanların 12 Ortak Özelliği

Tarih boyunca hayvanları evcilleştirerek çeşitli alanlarda yardımcı olarak kullanan insanoğlu, onlara olan sevgilerini, kendileriyle dostluk kurarak devam ettirmişlerdir. At ve köpekler, bu dostlukların en önemlileridir. Köpek besleyen insanların birçok ortak özelliği olması ise tarihten gelen sevginin bu güne yansımasıdır.



Köpeklerin cins farklılıkları olsa da, tür olarak güdüsel belirgin özellikleri avcılık ve koruma olarak değerlendirilmelidir.
Köpek besleyenlerin ortak notadaki en belirgin özelliği, güvenilir bir dosta sahip olmalarıdır.



Köpek severlerin genel sağlık durumları oldukça iyi sayılır, zira evcil dostların günde iki defa dolaştırılması gerekir.
Doğal egzersiz arayanlar için en güzel imkân, köpek sahibi olmaktan geçer.



Sağlıklı fiziksel hayat ile köpek besleyenlerin ruhsal yapıları da oldukça sağlam olmaktadır.
Sağlıklı beden ve ruh haliyle birlikte daha aktif yaşam birleştiğinde, köpek besleyenlerin sosyal yaşam, iş ve her türden hayat beklentileri de artar. Bazı zorlukların altından kolayca kalkarlar.



Akıllarla gelmeyen farklı alanlarda da ortaklıklar görülebilir. İlk örnek olarak kadın ve erkeklerin aslında doğal zamanlarda ortak özelliği olmayan giyim konusundadır.



Köpeklerinin kucaklarında daha rahat etmeleri için daha yünlü üstler, evde otururken tv battaniyeleri gibi aksesuarlar, eldivenler, botlar vb. Ev dekorasyonu konusunda da ortak özellikler sergileyen köpek sahiplerinin, en belirgin özellikleri arasında kolay dağılmayan mobilyalar tercih ettiği bilinir.



Evde tek başına kaldığı zaman sıkılan cimcimeler, her an güçlerinin yettiği her şeyi yapabilirler.
Köpek besleyenler bazı konularda her zaman emindirler.



Özellikle iş köpeğine sahip olanlar, yeteneklerine güvendikleri köpeklerinin, verilen işleri en iyi şekilde yapacaklarından her zaman emin olurlar.
İş gibi bazı yardımcı hizmet köpeklerine sahip olanlar; engelli yardımcısı eğitimi olanlar, hayvan dostluğunun ve güveninin zirvesindeki kişilerdir. Tüm hayatları onlara emanettir.



Ev dekorasyonundan kısaca bahsetmiştik.
Aslında köpek besleyen insanların evlerindeki ortak özellikler sadece dayanıklı mobilyalar ile sınırlı değildir.



Eğer bahçeli bir evde köpek besleniyor ise onlar için bir miktar masraf yapıp, gerek gördüklerinde dışarıya çıkabilecekleri köpek kapıları yaptırırlar.
Masraflar masraflar…



Masraflar arasında en büyük kalem, mama ve veteriner ihtiyaçlarında görülür. Köpek sahipleri tüylü dostlarının tür ve ırklarına uygun beslenme planlarını oluştururlar ve iri ırk bir iş köpeği bir çuval mamayı iki hafta gibi kısa bir sürede tüketir.



Ev gibi araba sahibi köpekçilerinde, bazı ortak noktalarda birleştiği görülür. Arabalarında her zaman battaniye ya da kısa halı gibi arka koltuğu kaplayan bir ev eşyası bulunur.
Bir aracın içerisinde bu gibi bir nesne görürseniz anlayın ki, araç sahibi aynı zamanda bir köpek sahibidir.



Güvenlik, iş kalitesi, mutluluk, sabır, masraflar, eğlence, sevgi ve daha saymakla bitmeyen köpek sahibi olmanın verdiği farklı heyecanlar arasında, ortak özellik olarak hayvanseverliğin yeri bir başkadır.
Can dostu olarak belirlenmiş canlar için can vermeyi göze alan kişiler, duygusal olarak zaten aynı kişiliğe sahiptirler.




Pinterest'de Paylaş