Köpeklerin Hoşlanmadığı 4 Davranış

Köpeklerin Hoşlanmadığı 4 Davranış

Zaman zaman farkında olmadan, bazı davranışlarımız ile sevimli dostlarımızı kızdırabiliyor veya kafalarını karıştırabiliyoruz.

İstemeden köpeğimize gönderdiğimiz bu sinyaller ile bizleri yanlış anlamalarına sebep olabiliyoruz.




Davranışlarımızın ne kadar farkında olursak, köpeğimiz ile kuracağımız iletişimin o kadar güçlü  olduğunu bilmeliyiz.

Peki farkında olmadan yaptığımız bu 4 davranış ne? Gelin birlikte bakalım.




1. Aynı Davranış İçin Farklı Tepkiler Vererek Kafasını Karıştırmak

Evcil köpeklerimiz için koymuş olduğumuz sınırlar ve kurallar elbette çok önemli. Koyduğumuz kurallar ve sınırlar kadar, o kurallara ve sınırlara bağlı kalmakta bir o kadar önemli. Evcil hayvan sahipleri çoğu zaman, belirli bir davranışı onaylama ve daha sonra aynı davranışı onaylamadıklarını gösteren hatalar yaparlar. Bu davranışımız sadece köpeğimizi şaşırtmaz, aynı zamanda onu strese sokmaya veya kafasının karışmasına neden olur.




2. Köpeğinizin Medeni Bir Şekilde Davranmasını Beklemek

Köpeklerimiz doğaları gereği terliklerimizi ya da bazı mobilyalarınızı çiğnemekten hoşlanır, yüksek sesle havlar, etrafını koklar, çimlerimizi eşeleyebilir. Yaptığımız temizliği ya da kıymetli eşyalarımızın zarar görmemesi için koruma gibi kavramlarınızın çoğunu anlamazlar.

Bu davranışlar sonucunda köpeğinize sadece sabır göstermek en doğrusu olacaktır.




3. Köpeğinizi Uykusunda Rahatsız Etmek

Nasıl ki bizler derin bir uykudan aniden uyandırılmayı sevmiyorsak, köpeklerimizi de derin bir uykudayken yavaş ve yumuşak bir şekilde uyandırmalıyız .

Onları uyandırırken şefkatle dokunmalı ve onlarla konuşmalıyız. Onlarında uyurken, ani ya da itici bir dokunuşla kolayca korkabileceğini unutmamamız gerekir.




4. Köpeğinizi Uzun Süre Yalnız Bırakmak

Köpekler doğaları gereği gruplar hâlinde yaşamaya alışık hayvanlardır. Eğer bir köpeği sahiplenirseniz artık onun grubundan biri olduğunuzu bilmeniz gerekir.

Bu nedenle uzun saatler evde tek başına bırakılan bir köpek ayrılma endişesiyle çiğneme, aşırı havlama veya evin farklı yerlerine dışkılama gibi istenmeyen davranışlarda bulunabilir.




Köpeğinizi yalnız bıraktığınızda, onu strese sokacağınız ve gergin olmasına neden olacağınızı bilmenizde fayda var.

Patiliyo uygulamasını telefonunuza indirerek köpeğiniz ile geçirdiğiniz en keyifli anları bizimle paylaşabilirsiniz.
 





Pinterest'de Paylaş