Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Köpeklerimiz şüphesiz en iyi dostlarımızdan biridir. Bu güzel dostlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Biz insanlar gibi köpek dostlarımızda sağlıklı oldukları sürece mutlu olurlar. Köpeklerimizin hem sağlıklı hem de mutlu olmalarının en temel noktası ise aşılarının tam olmasıdır. Peki bu aşılar neler? Gelin birlikte göz atalım


1. Bordetella aşısı




Genelde öksürük krizi ile ortaya çıkan Bordetella bronchiseptica oldukça bulaşıcı bir bakteri türüdür. Öksürük sebebiyle akciğerlere kadar ulaşır, tahriş sebebiyle çeşitli iltihaplara da yol açabilir. Yapılacak aşı sayesinde, bulaşıcı üst solunum yolları enfeksiyonlarına dönüşebilen bu bakteriyi engellemek mümkündür. Bu aşıdan faydalanarak sevimli köpek dostunuzun sağlığını garanti altına alabilirsiniz.


2. Distemper aşısı




Bulaşıcı bir hastalık olarak, genellikle solunum yolları enfeksiyonu ile başlayan bu hastalık ; öksürük, kusma, ishal ve deri üzerinde kepeklenme ve pati üzerinde çatlaklarla ortaya çıkmaktadır. Önlemi alınmaz, önüne geçilmez ise oldukça  vahim sonuçları beraberinde getirebilecektir.Yavru köpeklerin kesinlikle olması gereken bir aşıdır. Köpek dostumuzun olumsuz şeyleri yaşamaması adına,düzenli olarak yapılması gereken önemli aşılardan biridir.

 

3. Kuduz Aşısı




Zaman içerisinde etkilerini ağır bir şekilde gösteren kuduz hastalığı, sadece köpekler için değil, birçok hayvan için oldukça tehlikelidir. Köpek dostlarımızda, bilinç kaybı, saldırganlık, çok fazla salya üretme ve yutkunma güçlüğü gibi belirtilerinin yanı sıra felç gibi hastalıklara da sebep olabilir. Dostlarımızın bu gibi kötü durumları yaşamaması için mutlaka olmaları gereken bir aşıdır. Dostlarımızın sağlığı için en çok dikkat edilmesi gereken aşılardan biridir.

 

4. Karma Aşılar




Veterinerler tarafından yapılması tavsiye edilen karma aşılar, pek çok farklı hastalığa karşı, birkaç farklı formdan oluşmaktadır. Özellikle yavru köpekler için riskli olan hastalıklar için geliştirilen karma aşılar, minik dostlarımızın sağlık durumuna göre hekim tarafından uygulanabilir. Tek doz halinde uygulanan bu aşılar, köpek dostlarımızın hastalıklara bağışıklık kazanması amacıyla yapılmaktadır.


5. Corona Aşısı




Köpek dostlarımız kırılgan olmaları itibariyle, ilgi görmediği durumlarda depresyona girebilirler. Hayatımızdaki yoğun tempodan dolayı tam olarak dostlarımıza ilgi gösterilmemesi durumunda, depresyondan kaynaklanan, iştahsızlıkla başlayan, kusma ve çeşitli sinir bozuklukları gibi hastalıklar huysuzlaşmalarına neden olacaktır. Bu huysuzluk, çeşitli agresif davranışlara da dönüşebilir. Bu gibi olumsuz durumlar köpek dostlarımızın sağlığının bozulmasına ve bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına neden olabilir. Yeniden bağışıklık sistemlerini güçlendirmek adına, Corona aşısı uygulamak, köpek dostunuzun neşeli ve sağlıklı günlerine dönmesine yardımcı olacaktır.





Pinterest'de Paylaş