Oscar’lı Ünlü Film Sahnelerinde Rol Almış Sevimli Köpekler

Oscar’lı Ünlü Film Sahnelerinde Rol Almış Sevimli Köpekler

Oscar zamanı millet! Bu demek oluyor ki patlamış mısırları alıp, kırmızı halı modasını değerlendirip, kendi oy pusulamızı hazırlama zamanı. Bu gece ödül törenini izlemeden bizim köpek adaylarımızı hatırlayalım dedik.

Şimdi listeleyeceğimiz keyifli filmlerdeki köpekler beyaz perdeyi süsleyerek para karşılığı (ya da köpek para biriminden bahsediyorsak: kemik karşılığı) rol arkadaşlarının Oscar kazanmasına  yardım eden köpekler.  Bu köpekler bir ödüle aday gösterilmemiş olabilir ancak bu Oscar’lı filmlerde önemli rolleri var, bu nedenle onları selamlıyoruz.

Uggie, “The Artist”

Oscar sahnesinde bir Jack Russell

Hiçbir köpeğe Oscar verilmemiştir ama Uggie çok iyi oynadığı “The Artist” filminde başrolü paylaştığı Jean Dujardin’den adeta rol çaldı. Beyaz perde hikayesine başrollerini Robert Pattinson ve Reese Witherspoon’un paylaştığı “Water for Elephant” filmi ile başlayan Uggie, altın heykeli evine götüremese de Dujardin “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” nü alırken sahnede onunla birlikteydi. Üstelik Holywood Bulvarı’nda Uggie’nin de izi var 🙂

Uggie oscar sahnesinde izlemek için tıklayın: http://youtu.be/wKNNoEPaiGw

Toto, önceki adıyla Terry, “The Wizard of Oz”

Judy Garland gerçek hayatta da Toto’yu çok seviyordu.

Toto’nun orjinal adı Terry’dir. Fakat bu küçük tatlı teriyeri Toto diye çağırmak daha mantıklı. Çünkü aslında oldukça fazla filmde oynayan Toto’nun Oz Büyücüsü’nde oynamasından ve çok sükse yapmasından sonra sahibi Carl Spitz resmen ismini değiştirip Toto yaptı. Jude Garland gerçek hayatta da Toto’yu çok seviyordu. Filmin çekimleri sırasında bir Winkie Gardiyanı’nın ayağına basması sonucu ayağını kıran Toto’ya, bu film ithaf edilmeli arkadaşlar.

Toto’yu özleyenler için kısa bir video

Cosmo (Arthur), “Beginners”

Filmin yapımcıları Cosmo’nun saçlarını gri yapabilmek için köpek dostu bir bitkisel boya kullandı.

Cosmo’yu bilen herkes görünce bir iç çekmiştir. Gerçek adı Arthur olan bu harika jack russel – teriyer, yönetmen Mike Mills’in kendi hayatından da kesitler içeren filmde romantik ve içinizi ısıtan sahnelerde oynuyor.

Cosmo’nun filmdeki sevimli hikayesi

Uno (Fang), Harry Potter and the Half-Blood Prince

Oyuncuların ve set ekibinin gösterdiği sevgi ve şefkat, ona güven verdi.

Hagrid’in sevgili Uno köpeğini bir çok köpek canlandırdı. Fakat Melez Prens filminde Fang, American Humane Association’ dan “patiizi” ödülünü kazandı. Uno eğitmenleri tarafından oyuncu olmadan çok önce sahiplenilmiş. Fakat daha önce gördüğü kötü muamelenin davranışlarına yansıyabildiğini söylemişler. Oyuncuların ve set ekibinin gösterdiği sevgi ve şefkat, ona güven verdi. Uno setin en sevimli oyuncusu oldu. Uno için alkış!





Pinterest'de Paylaş