Sibirya Kurdu Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

Sibirya Kurdu Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

Sibirya kurdu bakımı ve özellikleri..

Köpekler, evlerde ve bahçelerde besleyebileceğimiz, en sadık hayvanlardır. Çeşitli türlerin farklı karakteristik özellikleri bulunsa da, bu hayvanların hepsi dost canlısı ve koruyucu özelliklere sahip hayvanlardır. Bir köpek sahibi olmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli şey, köpeğinizi nerede besleyecek olmanızdır. Bazı tür köpekler evler için ideal olsada bazıları sadece bahçelerde beslemek için uygundur.

Bazıları ise hem ev hem de bahçe ortamında kolaylıkla beslenebilir. Özellikle sahiplenmek istediğiniz köpek türü Sibirya Kurdu ise, Sibirya Kurdu Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Bilgi önemlidir.

Sibirya kurdu, ya da asıl adı ile Husky; soğuk iklimi severler bu zorlu hava koşullarına gereken uyumu sağlayarak, yaşamlarını sağlıklı bir şekilde yürütebilirler.

Husky’ler, soğuk iklim hayvanı olsalar da, oldukça sıcak kanlı ve dost canısı hayvanlardır. Çocuklarla iletişimi oldukça kuvvetlidir. Sadık bir dost ve koruyucu bir kahraman olabilirler.

Sibirya kurtları, oldukça dayanıklı ve kuvvetli hayvanlardır. Günümüzde, evlerde beslenen hayvanların başında gelseler de, Alaska ve Sibirya bölgelerinde, kızak çekmek için kullanılırlar.

Sibirya kurtları, genellikle buz mavisi göz rengine sahiptirler. Bu da köpek sahiplenme konusunda, hayvanseverlerin ilgisinin huskyler üzerinde yoğunlaşmasında ki en önemli etkenlerdendir.

Huskyler, güçlü ve kuvvetli olmalarının yanı sıra, oldukça uysal hayvanlardır. Diğer hayvanlarla da iletişimleri oldukça kuvvetlidir. Ancak evinizde bir sibirya kurdu besleyecek iseniz, kuş ve hamster gibi başka bir hayvanınızın olmaması gereklidir. Doğaları gereği Sibirya kurtları, sözünü ettiğimiz bu hayvanları avlama içgüdüsüyle hareket edebilirler.

Sibirya kurdunun sahiplenici özellikleri oldukça gelişmiştir. Sahibini ve ayrıca sahibini de sahiplendiği diğer şeyleri, kendiside sahiplenerek koruma altına alabilir.

Çevrelerinde, sahiplerine karşı gelebilecek tehdit unsurlarını içgüdüleri doğrultusunda hızlı bir şekilde hissederek karşı tepkiye geçebilirler.

Huskyler kesinlikle sıcak havayı sevmezler. Sıcak hava hareket yeteneklerinin azalmasına ve hayvanın durgunlaşmasına sebep olarak, üzerinde psikolojik baskı oluşturabilir.

Sibirya kurdu yaklaşık olarak, 11 ile 15 yıl arasında yaşarlar. Bir Husky sahiplenmeye karar verdiyseniz, Hayvanın sağlıklı bir ömür geçirerek ortalama yaşam uzunluğuna ulaşmasını istiyorsanız, yaşam alan ve koşullarını denge içerisinde hazırlamanız gerekecektir.

Sibirya kurdu doğası gereği özgür yaşamaya alışmış bir hayvandır. Açık alan onun için oldukça önemlidir. Evde bakım sürecinde, hayvanın düzenli olarak gezdirilmesi ve dış dünyayla iletişimine izin verilmesi Huskyler için oldukça önemlidir.

Evde köpek bakımı ve yetiştirilmesi konusu, Huskyler için büyük önem taşır. Özellikle bu süreçte, Husky eğiticisinin kalitesi ve sabrı oldukça önemlidir. Sibirya kurtlarının eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar sağlıklı ve kalıcı sonuçlar elde edilir.

Sibirya kurtları uysal oldukları kadar yerine göre oldukça dik başlı hayvanlardır. İstemedikleri bir olguyu onlara kabul ettirmek oldukça zordur ve inatçı yapıdadırlar. Ancak doğru zamanında eğitim ile sizde Huskynizi kolaylıkla eğitebilirsiniz.

Sibirya kurdu için ilgi ve alaka oldukça önemlidir. Bir Sibirya kurdu beslemeye karar verdiyseniz, yapmanız gereken en önemli şey onu çok sevmektir. Onunla oynamak, faaliyetleri paylaşmak onun psikolojisine olumlu yönde dokunmanıza yardımcı olacaktır.

Sibirya kurtlarının tüyleri oldukça kısadır. Bu sebeple tüylerini uygun bir fırça ile sıklıkla fırçalamalısınız. Bunu yaparken oldukça nazik ve kibar olmaya özen göstermelisiniz.

Sibirya kurdunun sağlıklı beslenmesi de oldukça önemlidir. Normal ev gıdaları yerine mutlaka içerikleri türünün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış olan köpek mamalarını tercih etmelisiniz.





Pinterest'de Paylaş