Gonzales Hamster Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Bilgi

Gonzales Hamster Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Bilgi

İnsanların, evcil hayvan sahiplenme istekleri ve bu konudaki özverileri oldukça fazladır. Gün geçtikçe artan hayvanseverlik duygusu sayesinde birçok hayvan kendisine sıcak bir yuva bulma imkanı bulmuştur. Günümüzde kedi ve köpek ve kuş türlerinden farklı hayvanlarıda sahiplenmeleri oldukça artmıştır. Özellikle küçük çocukların da ilgisini çeken ve sevimlilikleri tartışılmaz olan gonzales hamster da bu şanslı hayvanlardan biridir. Ancak evinizde bir hamster beslemeye karar verdiyseniz; sahiplenme öncesinde Gonzales Hamster Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Bilgi hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmanız gereklidir.

Gonzales hamster özellikleri…

Gonzales hamster oldukça minik bir hayvandır. Boyu yaklaşık olarak 10cm. yi geçmez. Ağırlık olarak en fazla 70-80 gr ağırlığında olurlar. Bu sebepten dolayı ev ortamında serbest olarak dolanmaları sakıncalıdır. Öncelikle yapmanız gereken yaşamı boyunca rahat edebileceği genişlikle bir kafes almanız olacaktır.

Gonzales hamsterler, çift olarak yaşarlar. Mutlu ve huzurlu bir hamster istiyorsanız kesinlikle çift olarak sahiplenmeyi düşünmelisiniz.

Yaklaşık ömrü, 2- 3 yıl arasında değişen gonzales hamsterı alacağınız zaman, öncelikle gözlerine dikkat etmeniz gereklidir. Sağlıklı bir hamsterın gözleri oldukça parlak olur. Gözlerinin parlaklığı hamsterın ilk sağlık belirtisidir.

Gonzales hamster oldukça hassas hayvanlardır. Hamster almadan önce, burun akıntısının olup olmadığına da dikkat edilmesi gereklidir. Bunun yanında; tüylerinin karışık olmaması, hareketli, etrafa karşı ilgili olması, vücudunun yuvarlak ve tüylerinin parlak olması da hamsterın sağlıklı olduğunu gösteren belli başlı detaylardır. Gonzales hamster sahiplenirken bu detaylara dikkat etmeniz, sağlıklı bir hamster sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır.

Gonzales hamster yuvaları…

Gonzales hamsterların bakımı oldukça kolaydır. Kafesinin içini uygun olan ekipmanlarla donatmanız, keyifli bir yaşam sürmesi için yeterli olacaktır diyebiliriz.

Gonzales hamsterın kafesinde olması gereken ekipmanler içerisinde, su kabı, yem kabı, hamsterlar için yapılmış çeşitli oyun araçları dır.

Hamsterlar oldukça hareketli hayvanlardır. Spor ve egzersiz yapmaya bayılırlar, Bu sebepten dolayı, kafesinin içerisinde bulunduracağınız bir oyun ve egzersiz çarkı, hayvanın enerjisini atmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Gonzales hamsterlar da diğer hamster türlerinde olduğu gibi, düzeni büyük ölçüde severler. Vereceğiniz yiyecek ve yemlerin birbirine karışmaması hamster için oldukça önemlidir.Bu yüzden, her bir yiyeceği için ayrı bir kap bulundurmanız oldukça önemlidir.

Hamsterların yaşam alanlarının düzenl olarak temizlemesi de gereklidir. Bu temizliği günlük olarak değilde, 3 günü geçmeyecek şekilde bir düzen içerisinde ayarlamanız, bu miniğin daha sağlıklı yaşamasına olanak sağlayacaktır. Aksi taktirde, oluşabilecek bakteri ve mikroplardan hastalık kapması kaçınılmazdır.

Gonzales hamster yaşam alanları…

Hamsterlar soğuk ortamı sevmezler ve kolaylıkla hastalanabilirler. Yaşam alanının soğuk olmamasına dikkat edilmelidir.

Hamsterlar soğuktan çok çabuk etkilendikleri gibi, aşırı sıcağı da sevmezler. Ortam sıcaklığı 25C nin üzerinde olmamalıdır. 25C ve 26C nin üzerindeki sıcak bir ortamda hamsterınız sürekli uyuyarak kendini koruma çabasında hareketler gösterecektir. Bu da sağlığını neatif yönde etkileyebilir.

Hamster, beslenmesi oldukça kolay ve zevkli bir hayvandır. Hazır olarak satılan hamster yemleri, yeterli protein ve içerik olarak, bu hayvan için en uygun besinlerdir.

Hazır yemler dışında, hamsterınıza taze gıdalardan da yedirebilirsiniz. Bunlar havuç, salatalık, marul gibi zevkle yiyebileceği gıdalardır.





Pinterest'de Paylaş